Pianoles van René review: De manier om piano te leren spelen?

door mrt 10, 2020Uncategorized

Piano leren spelen, het hoeft niet moeilijk te zijn maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je ermee begint. Om piano te leren spelen is vooral de juiste techniek belangrijk en je motivatie om elke dag een uurtje of twee te oefenen.

In deze review lees je wat de voordelen en nadelen zijn van pianoles van René en natuurlijk of online pianoles de moeite waard is.

Wat is Pianoles van René?

Pianoles van René is een online piano cursus waarin je snel de basis leert van piano spelen. Om goed piano te kunnen spelen is het belangrijk dat je bepaalde technieken goed onder de knie krijgt, zoals het spelen van akkoorden, de juiste houding achter de piano en eventueel het leren lezen van noten.

Met de online pianolessen van René wil René Knops het voor iedereen mogelijk maken om piano te kunnen spelen.

Voor sommige mensen zijn reguliere lessen te duur en kunnen ze daarom niet leren piano spelen. Andere mensen hebben niet veel tijd en kunnen daardoor geen afspraak maken bij een muziekschool of privé docent.

In dat geval is online pianoles de beste uitkomst en biedt René Knops daarvoor alle mogelijkheden.

Wie is René Knops?

René Knops is al meer dan 15 jaar een piano docent en geeft naast de online lessen ook Privé les aan studenten.

Een van de belangrijkste dingen om te weten over René is dat hij een enorm goede piano docent is en al veel mensen heeft geholpen bij het leren spelen van piano. Ook lees je op zijn website meer over hemzelf en is hij erg transparant in wie hij is.

Achter de cursus zit dus niet zomaar een nep persoon die je een cursus wil verkopen, maar een echte pianodocent die jou oprecht wil helpen om een betere pianist te worden.

Zelf ben ik erg tevreden over de pianolessen van René. Zelf ben ik al jaren pianist en heb ik eens gekeken naar wat je eigenlijk leert in de pianolessen.

Wat me direct opviel is dat deze lessen niet veel anders zijn dan de lessen die ik kreeg bij Privéles. Direct aan de slag met de Pianolessen van René

DIRECT AAN DE SLAG MET DE PIANOLESSEN VAN RENÉ

Voor wie is Pianoles van René geschikt?

Eigenlijk is Pianoles geschikt voor iedereen. Er zijn namelijk meer dan voldoende lessen voor zowel absolute beginners als pianisten die al wat kunnen spelen.

Met de online pianolessen van René leer je binnen no time piano spelen op een hoger niveau.

De Pianolessen van René zijn voor jou als jij:

 • Voor het eerst piano gaat spelen
 • Vroeger al eens piano hebt gespeeld en dit weer wilt oppakken
 • Privéles of een muziekschool te duur vindt
 • Niet de deur uit wilt voor pianoles.

Wat leer je in de Piano cursus?

De online pianolessen van René zijn ontzettend uitgebreid. Vrijwel alle belangrijke aspecten van piano spelen komen aan bod.

Module 1: Helderheid

In de eerste module maak je kennis met de pianolessen van René. Hier krijg je uitleg over hoe het programma werkt en hoe je de online pianolessen van René het beste kunt gaan volgen.

Omdat piano spelen veel tijd van je vraagt, is het belangrijk om de juiste motivatie te hebben. Bij de cursus komt een grote community met andere mensen die piano leren spelen. Zij kunnen je helpen met dingen waar je tegenaan loopt of vast loopt.

Module 2: Babysteps

In deze module ga je daadwerkelijk aan de slag met piano spelen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je al een keyboard of piano in huis hebt als je aan de slag wilt. Zelf heb ik een oude Yamaha PF2000 digitale piano. Deze oudere digitale piano’s zijn helemaal niet duur om aan te schaffen en spelen bijna hetzelfde als een echte piano.

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een digitale piano, dan raad ik je aan om eerst te beginnen met een keyboard.

Als je eenmaal je instrument in huis hebt staan kun je daadwerkelijk beginnen met Module 2. Hier leer je meer over de toetsen van de piano en hoe je je vingers op de toetsen moet plaatsen.

Module 3: YES!

In Module 3 voelt het allemaal al wat beter achter de piano en begin je te begrijpen hoe het allemaal werkt. In deze module kun je al een beetje piano spelen en zijn je vingers gewend aan de toetsen. Ook leer je in deze module meer over de theorie van piano spelen.

Module 4: Noten leren lezen

Hoewel de cursus voornamelijk gefocust is op het spelen van akkoorden en liedjes, is het voor jou als pianist ook belangrijk om noten te leren lezen.

Noten leren lezen is niet makkelijk en voelt net alsof je een hele andere taal moet leren. Voor veel beginnende pianisten is dit een groot struikelblok om überhaupt te beginnen met piano spelen. Toch heeft René Knops een hele goede cursus gemaakt om noten te leren lezen met een heleboel handige tips en trucs om het makkelijker te maken.

Module 5: Piano Wizard

In deze module ben je al een waardig pianist en heb je geen moeite met het spelen van meerdere liedjes. Ook zijn piano noten je al redelijk bekend en kun je liedjes spelen vanaf bladmuziek. Een van de grootste voordelen hiervan is dat je liedjes precies zo kunt spelen als dat de artiesten zelf het spelen.

Als je naar piano covers luistert, hoor je vaak dat de liedjes heel anders klinken als ze nagespeeld worden. Met spelen vanaf bladmuziek klinken de liedjes levensecht.

Wat bijzonder is aan de pianolessen van René is dat je met zijn programma eerst akkoorden leert spelen en daarna pas noten. Toen ik Privé pianoles nam, leerde ik eerst noten lezen voordat ik aan de slag ging met akkoorden.

Hierdoor duurde het voor mij veel langer voor ik daadwerkelijk pianomuziek kon spelen. Ik moest namelijk eerst de piano noten onder de knie krijgen. Dat maakt Pianoles van René een unieke lesmethode die zeer effectief is en snel resultaten levert.

Wat zijn de voordelen van online pianoles?

Een van de grootste voordelen van het volgen van online pianoles is dat het een heel stuk goedkoper is dan wanneer je naar een muziekschool gaat of privé les neemt.

Bij Privé les betaal je al snel 25 – 30 euro per uurtje les. Dat komt neer op een bedrag van 120 euro per maand als je één keer per week les zou nemen.

De pianolessen van René kosten je eenmalig 197 euro. Daarna heb je levenslang toegang, zonder dat je daarvoor extra hoeft te betalen.

Daarnaast is het natuurlijk ook een groot voordeel dat je de lessen kunt volgen vanuit je eigen huis. Dat scheelt je veel tijd.

Als je het vergelijkt met mijn privé lessen, had ik iedere week een uur les. Maar ik moest er ook nog een kwartier naartoe fietsen en een kwartier naar huis. Dat betekent dat het me in totaal 2 uur koste om de lessen te volgen.

Vooral als volwassene heb je vaak niet zomaar even 2 uur de tijd om pianolessen te volgen. Het kan dan lastig worden om tijd vrij te maken.

Met de online pianolessen van René heb je dat probleem niet en kun je zelfs als je weinig tijd hebt, een kwartier of half uur per dag met de pianolessen aan de slag. Direct aan de slag met de Pianolessen van René

DIRECT AAN DE SLAG MET DE PIANOLESSEN VAN RENÉ

Wat zijn de nadelen van online pianoles?

Een van de grootste nadelen van online pianoles is dat je niet altijd de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als je privéles volgt, zijn de lessen natuurlijk helemaal op jou afgestemd. Bij online pianolessen kun je wel al je vragen stellen, maar moet je daar in veel gevallen even op wachten voordat je antwoord krijgt op je vragen.

Een ander nadeel van online pianolessen is dat het programma voor iedereen hetzelfde is. Dat betekent ook dat als jij een talent blijkt te zijn, de lessen op lange termijn niet meer goed bij je aansluiten.

Toch is online pianoles voor de meeste mensen wel geschikt omdat het je heel veel vrijheid geeft in het volgen van de lessen.

Is pianoles van René de moeite waard?

Als ik alles opnieuw zou moeten leren betreft piano spelen, zou ik er zeker voor kiezen om aan de slag te gaan met de online pianolessen van René. De onderdelen van de cursus zijn heel duidelijk en met behulp van de cursus kun je heel makkelijk piano leren spelen.

Een van de meest waardevolle dingen aan de pianolessen van René vind ik dat je eerst akkoorden leert spelen. Dat zorgt er namelijk voor dat jij binnen zeer korte tijd al piano liedjes kunt meespelen.

Doordat je sneller resultaat behaalt is het natuurlijk ook veel makkelijker om de pianolessen door te zetten en een goede pianist te worden.

Als je privéles zou nemen heb je vaak eerst een lange periode van frustraties voordat je daadwerkelijk resultaat ziet. Tijdens mijn eerste lessen bij Privé les moest ik direct aan de slag met het leren lezen van noten.

Hierdoor duurde het heel lang voordat ik een liedje kon spelen. Als ik eerst akkoorden had geleerd, zou ik zeker veel meer gemotiveerd zijn.

Daarom vind ik de pianolessen van René een absolute aanrader. Als je snel piano wilt leren spelen zijn deze online pianolessen uiterst geschikt voor jou.

Toch moet ik wel zeggen dat ik het super goed vind dat er ook voldoende aandacht word besteedt aan het leren lezen van noten. Om een top pianist te worden is het natuurlijk wel belangrijk dat je noten kan lezen. Hier schenken veel andere online cursussen niet zo veel aandacht aan en daarom gaat mijn voorkeur uit naar de pianolessen van René.

Hoe werkt het aanmelden?

Nadat jij je hebt aangemeld voor de pianolessen van René krijg je direct een e-mail in je mailbox. Je krijgt dan direct toegang tot het ledengedeelte van Pianoles van René.

Naast de reguliere lessen die we hierboven al beschreven hebben krijg je er ook nog eens heel veel extra’s zoals:

 • Piano Challenges (22 video’s)
 • Naspeelliedjes en oefeningen (52 video’s)
 • Technologie video’s (10 video’s)
 • Webinars en opnames (7 video’s)
 • 6 weken E-mail coaching van René als je online pianoleraar
 • Actieve online community van mede-cursisten
 • Levenslang toegang tot lesmateriaal

Met deze extra’s leer je nog beter piano spelen.

Van alle pianocursussen op het internet, vind ik dat dit een van de meest volledige online pianocursussen is die er te vinden is.

Vooral de extra’s met de naspeel liedjes vond ik heel interessant. Met deze module kun je liedjes leren spelen door ze simpelweg na te doen.

Een aantal liedjes die je in die module kunt leren zijn:

 • Hallelujah
 • My heart will go on
 • Mag ik dan bij jou
 • Someone Like You
 • Let it be
 • Amélie
 • Ave Maria
 • Für Elise

Hoewel dit hele bekende liedjes zijn, zijn ze niet super moeilijk om te leren spelen. Met alleen deze module speel je al je eerste liedjes binnen een zeer korte tijd. Ook is de kans groot dat veel van de naspeel liedjes voor jou bekend zijn.

Aan de slag met de pianolessen van René

Ben je enthousiast geworden van de pianolessen van René en wil je er graag mee aan de slag? Dan raad ik je aan om je vandaag nog aan te melden. Het mooie van de pianolessen van René is dat je eerst een gratis proefles mag volgen voordat je daadwerkelijk met de hele cursus aan de slag gaat.

Na het volgen van de proefles kun je bepalen of het wat voor je is of niet. Spreekt de lesmethode je aan, dan ga je verder met de volledige cursus. Spreekt het je niet aan, dan hoef je verder niets meer te doen.

Het is in ieder geval de moeite waard om de proefles te volgen. Het kost je niets en je leert er al veel van.

Zelf ben ik dol enthousiast over de cursus en kan ik het iedere beginnende pianist aanraden.

DIRECT AAN DE SLAG MET DE PIANOLESSEN VAN RENÉ

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This