Lunchen tijdens een koolhydraatarm dieet

door sep 14, 2022blog

Een koolhydraatarm dieet kan een goede optie zijn om mee af te kunnen vallen. Het kan echter erg lastig zijn om dit vol te houden. Dit heeft ermee te maken dat het niet altijd makkelijk is om te weten wat je allemaal kunt eten, als je een koolhydraatarm dieet wilt volgen. Zo ook bij de lunch.

Vooral omdat je vaak te maken hebt met drie maaltijden en een aantal snacks, is het lastig om te weten wat je allemaal kunt eten. Eén van de belangrijkste maaltijden op een dag, is de lunch. Echter is het verzinnen van een koolhydraatarme lunch niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende koolhydraatarme recepten te vinden die je hiervoor kunt gebruiken.

Wat kun je eten als koolhydraatarme lunch?

Op het moment dat je een koolhydraatarme lunch wilt eten, zijn er veel verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan. Er is voor iedereen wel wat te vinden wat lekker kan zijn om te eten als koolhydraatarme lunch. Hierbij kan het handig zijn om gebruik te maken van een aantal koolhydraatarme recepten.

Gelukkig hoeft een koolhydraatarme lunch helemaal niet lastig te zijn. Het maakt niet uit waar je wilt lunchen, want het is altijd mogelijk om een plek te vinden waar je kunt lunchen. Zo is het niet alleen mogelijk om thuis een koolhydraatarm recept te maken voor de lunch, maar dit kun je ook vinden voor werk of school. Hier kun je genoeg koolhydraatarme recepten voor vinden om gebruik van te maken.

Waar bestaat een koolhydraatarme lunch uit?

Als je het hebt over een koolhydraatarme lunch, zijn er verschillende onderdelen waaruit deze kan bestaan. Het is altijd belangrijk dat je met een maaltijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Ook is het belangrijk om voldoende vezels binnen te krijgen zonder onnodige koolhydraten.

In Nederland wordt er meestal geluncht met brood. Met een koolhydraatarm dieet, is het echter lastig om brood te eten. Dit komt doordat er veel koolhydraten inzitten. Het is echter mogelijk om een koolhydraatarme boterham te eten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze te eten met koolhydraatarm beleg zoals; kaas, worst of een ander alternatief. Zoals avocado met ei. Ook een koolhydraatarme cracker is erg populair om voor te gaan.

Mogelijkheden voor een koolhydraatarm lunch

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan als je een koolhydraatarme lunch wilt eten. Zo kun je gaan voor de volgende mogelijkheden:

 • Koolhydraatarm brood of koolhydraatarme crackers
 • Kwark of Griekse yoghurt
 • Salade
 • Ei

Uit deze mogelijkheden is het mogelijk om een goed passende lunch te maken met weinig koolhydraten en voldoende voedingsstoffen.

Koolhydraatarm brood of koolhydraatarme crackers

De eerste mogelijkheid waar je voor kunt gaan, is koolhydraatarm brood of koolhydraatarme crackers. Hierbij is het handig om te gaan voor speciaal proteïne brood. Dit brood biedt extra vulling in combinatie met een koolhydraatarme topping. Bij koolhydraatarme crackers kun je het beste kiezen voor crackers met extra vezels. Hierdoor blijf je extra lang vol.

Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over beleg op koolhydraatarm brood of koolhydraatarme crackers. Zo is het mogelijk om te gaan voor het volgende beleg:

 • Vleeswaren (het liefste mager)
 • Gekookte eieren
 • Zuivelspread
 • Kaas
 • Avocado met roerei
 • Hummes
 • Pindakaas

Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten beleg voor op je brood te eten. Voor veel mensen kan dit een goede optie zijn om voor te gaan. Op die manier is het namelijk mogelijk om een veelzijdige lunch te kunnen eten.

Kwark of Griekse yoghurt

Als je je lunch makkelijk verkoeld kan houden, is het mogelijk om ook te gaan voor kwark of Griekse yoghurt. Deze kunnen namelijk de ideale basis van koolhydraatarme recepten zijn. Dit komt doordat het mogelijk is om deze te eten met veel verschillende soorten fruit en noten. Op die manier is het mogelijk om een gezonde, vullende lunch te hebben.

Op het moment dat je kwark of Griekse yoghurt eet, is het altijd aan te raden om een ongebrande notenmix toe te voegen. Door deze toe te voegen, is het namelijk mogelijk om extra eiwitten en vetten binnen te krijgen. Deze zorgen ervoor dat je extra lang vol kan blijven zitten. Verder is het voor de smaak en extra vulling ook mogelijk om vers of bevroren fruit toe te voegen. Het is hierbij echter wel belangrijk om te letten op de koolhydraten van het fruit. Vooral bessen kunnen hierbij een goede optie zijn om voor te gaan.

Salade

Als je het over een lekkere en makkelijke koolhydraatarme lunch hebt, kan een salade de ideale optie zijn om voor te gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over koolhydraatarme recepten voor salade. Dit komt doordat er verschillende soorten bladgroenten gebruikt kunnen worden voor deze salades. Het is als eerste altijd handig om te kijken naar de basis. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden:

 • Slamelange
 • IJsbergsla
 • Kropsla
 • Witlof
 • Boerenkool
 • Verse spinazie

Op het moment dat je de basis van de salade hebt gevonden, is het mogelijk om verschillende extra’s toe te voegen aan de salade. Verschillende dingen die je toe kunt voegen aan de salade zijn:

 • Eiwitten: gerookte kipfilet, fetakaas, garnaaltjes, gekookte eieren
 • Andere groenten/fruit: geraspte wortel, appel, peer, bleekselderij, avocado
 • Noten en pitten: pijnboompitten, amandelen, walnoten, pecannoten

Als laatste is het nog lekker om een dressing voor de smaak toe te voegen. Een dressing bestaat vaak uit een zuur, een zoet en een vettig onderdeel. Hiervoor is het als basis bijvoorbeeld mogelijk om een dressing te maken van citroensap, honing en olie. De citroensap wordt echter ook vaak vervangen voor een vorm van azijn. Om extra smaak toe te voegen, kun je smaakmakers zoals mosterd en worcestershire saus gebruiken.

Ei

Het is ook mogelijk om een simpel ei te eten als lunch. Hiervoor kun je bijvoorbeeld 6 eieren nemen en deze opbakken als omelet. Vervolgens is het mogelijk om de omelet te vullen met verschillende dingen zoals kaas, vleeswaren en groenten. Hierdoor is het ook mogelijk om een lekkere vullende lunch te krijgen. Voor koolhydraatarme recepten is ei altijd een goede mogelijkheid

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This