Koolhydraatarm dieet: Hoe hou je het volgen van een koolhydraatarm dieet vol?

door aug 17, 2022blog

Zou je graag op je streefgewicht uit willen komen? Als je die wens hebt, is het zaak om in actie te komen. Van alleen maar op de bank liggen, ga je in ieder geval nooit afvallen. Dit klinkt wellicht hard, maar zo bedoel ik het absoluut niet.

Ik weet als geen ander dat het niet moeilijk is om op je streefgewicht uit te komen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is mijn e-book te downloaden. In mijn e-book lees je namelijk alles over mijn bewezen methode. De bewezen methode om met het koolhydraatarme dieet op je streefgewicht uit te komen.

De weg daarnaartoe kan wel behoorlijk pittig zijn. Je moet bepaalde zaken uit de weg gaan, je moet hard voor jezelf zijn en je moet het uiterste van jezelf vragen. Krijg je dat allemaal voor elkaar? Dan kom je met een koolhydraatarm dieet al relatief snel op je gewenste gewicht uit.

Houd rekening met bijwerkingen

Als je met een koolhydraatarm dieet start, moet je rekening houden met de nodige bijwerkingen. Er is geen zekerheid dat je daadwerkelijk van de bijwerkingen last krijgt, maar de kans bestaat wel.

Hoe deze bijwerkingen ontstaan? Je moet de bijwerkingen vooral zien als afkickverschijnselen. Je lichaam was namelijk gewend om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Als je besluit om koolhydraatarm te eten, verandert dit echter. Je lichaam moet zich hier op aanpassen en dat kan gepaard gaan met enkele bijwerkingen.

Bekende voorbeelden van bijwerkingen zijn een vermoeid gevoel, een hongerig gevoel, chagrijnigheid en een vieze smaak in de mond. Ook kun je last van obstipatie krijgen, slecht slapen en aan de diarree zitten.

Krijg je per definitie last van deze bijwerkingen? Nee, dat is niet het geval. Elk lichaam reageert namelijk anders op het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Daarnaast is het goed om te weten dat de bijwerkingen slechts van korte duur zijn. Als je lichaam eenmaal gewend aan je nieuwe leefstijl is, heb je geen last meer van de bijwerkingen.

Tot die tijd is het zaak om vol te houden. Sowieso is het zaak om het volgen van een koolhydraatarm dieet lang vol te houden. Hoe je dat het beste kunt doen? Ik heb enkele belangrijke tips voor je opgesteld in dit artikel!

Tip 1: stel realistische doelen voor jezelf

Ten eerste geef ik je als tip mee om realistische doelen voor jezelf vast te stellen. Stel bijvoorbeeld het doel voor jezelf op dat je binnen 3 maanden 3 kilo kwijt kunt zijn.

Is dit ambitieus? Dat valt mee. Is dit een doel dat je kunt behalen? Ja, absoluut. Als je na 3 maanden 3 kilo afgevallen bent, geeft dit een gigantische boost. Je wilt hierdoor nóg langer met het koolhydraatarm dieet aan de slag gaan.

Elk doel dat je opstelt, kun je ook in kleinere doelen verdelen. Zo kun je bovengenoemd doel verdelen in drie doelen: per maand 1 kilo afvallen. Als je na de eerste maand 1 kilo kwijt bent, wil je het de tweede maand ook goed doen. Op deze manier hou je jezelf in ieder geval gemotiveerd.

Tip 2: omring je met de juiste mensen

Deze tip is niet alleen van toepassing op een koolhydraatarm dieet, maar eigenlijk op het gehele leven. Het is in het gehele leven onwijs belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Bij het volgen van een dieet is dit dus ook van belang. De mensen om je heen moeten je steunen, moeten je motiveren en moeten je helpen tijdens het volgen van een dieet. Merk je dat iemand vooral negatieve energie levert? Dan is het wellicht verstandiger om afscheid van hem/haar te nemen. Dit klinkt misschien hard, maar je hebt mensen nodig die volledig achter je staan.

Tip 3: varieer met de koolhydraatarme recepten

Als je weinig tot geen koolhydraten meer binnen wilt krijgen, moet je je pijlen op koolhydraatarme recepten richten. Het aanbod hiervan is uiteraard beperkter dan recepten waarin wel koolhydraten zitten.

Gelukkig vind je op mijn website alsnog voldoende koolhydraatarme recepten. Binnen dit aanbod raad ik je aan om vooral veel te variëren. De ervaring leert namelijk dat je door variatie het volgen van een dieet langer vol kunt houden. Zeker als je op de lange termijn het dieet vol wilt houden, is het belangrijk om te variëren.

Hoe je het beste kunt variëren? Check de koolhydraatarme snacks op mijn website en probeer gewoon eens dingen uit. Op die manier verzamel je een hele grote groep van lekkere koolhydraatarme recepten. Met die recepten kun je vervolgens elke week lekker variëren.

Tip 4: ben niet altijd té streng voor jezelf

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet moet je gedisciplineerd en gemotiveerd zijn. Het is echter ook van belang dat je niet al té streng voor jezelf bent.

Heb je op een avond heel veel zin in een niet-koolhydraatarme snack? Geen probleem. Zolang je het maar bij één avondje blijft, kan dit echt geen kwaad. Juist door de teugels af en toe iets te laten vieren, hou je het volgen van een koolhydraatarm dieet langer vol. Zorg dat je streng voor jezelf bent, maar niet té streng. En laat dus af en toe de teugels iets vieren.

Tip 5: beloon jezelf

Het volgen van een dieet gaat altijd met ups en downs. Het ene moment voel je je goed tijdens het dieet, terwijl je je het volgende moment afvraagt waar je het allemaal voor doet.

Om zo goed mogelijk met de downs om te gaan, moet je de ups vieren. Heb je één van je gestelde doelen behaald? Beloon jezelf dan. Dit doe je bijvoorbeeld met een leuk cadeau voor jezelf of met een dagje uit.

Nadat je jezelf beloond hebt, heb je alsmaar meer motivatie. Meer motivatie om het koolhydraatarme dieet langere tijd vol te houden en op je streefgewicht uit te komen.

Kun je nog wat hulp gebruiken tijdens je koolhydraatarme dieet? Check mijn e-book, waarin je kennismaakt met een bewezen methode!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This