Koolhydraatarm eten tijdens speciale gelegenheden

door aug 31, 2022blog

Koolhydraatarm eten is een goed idee als je snel wilt afvallen. Het kan wel lastig zijn om koolhydraatarm te eten als je een speciale gelegenheid hebt. Dan maakt het niet uit of het om de koolhydraatarme snacks gaat of om volledige gerechten. Beide zijn lastig om bij te waarborgen. Dit komt doordat niet iedereen op dezelfde manier eet zoals dat jij doet. Je zult naar een oplossing moeten zoeken als je toch koolhydraatarm wilt blijven eten.

Er zijn verschillende oplossingen die je kan gebruiken als je op een speciale gelegenheid bent. Een speciale gelegenheid kan een verjaardag zijn of een etentje. Het beste is om voorbereid te zijn op dit soort situaties. Op die manier kun je voorkomen dat een speciale gelegenheid voor jou een stress gelegenheid wordt.

Koolhydraatarm eten meenemen

Een goede oplossing voor dit probleem is door zelf koolhydraatarm eten mee te nemen. Je kan hierbij denken aan koolhydraatarme snacks; ook wel keto tussendoortjes genoemd. Bij de meeste speciale gelegenheden is er wel eten aanwezig. Je kunt met de persoon of organisatie kunnen overleggen of je zelf een lekkere koolhydraatarme snack mee mag nemen.

Het beste is om naar de gelegenheid te kijken waar je naar toe gaat. Wanneer je op bezoek gaat op een verjaardag, zou je zelf koolhydraatarme taartjes kunnen maken en dit aanbieden. Op het moment dat je uiteten gaat, is het toch wat moeilijker om zelf zomaar wat koolhydraatarme snacks mee te nemen.

Koolhydraatarm eten in een restaurant

Wanneer je koolhydraatarm wilt eten in een restaurant, is het niet verstandig om zelf eten mee te nemen. In de meeste gevallen zal het restaurant dit niet kunnen waarderen. Het is een goede optie om van tevoren het restaurant te bellen of mailen over de mogelijkheden die je hebt als je koolhydraatarm wilt eten. In de meeste gevallen kan de kok hier prima rekening mee houden. Dit geldt voor koolhydraatarme snacks, maar ook voor de gerechten

Op het moment dat je zelf kan bepalen waar je precies gaat eten, is het handig om een restaurant uit te kiezen waarvan je weet dat je een hele hoop opties hebt. Hierbij kan je denken aan een restaurant met bijvoorbeeld een hele hoop salades of met een speciale menukaart voor koolhydraatarm eten. Vaak kan je op de menukaart van een restaurant wel duidelijk zien of iets koolhydraatarm is.

Koolhydraatarm eten zonder veel opties

Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld een bruiloft hebt en dat je niet zelf het eten mee kan nemen. En koolhydraatarme snacks neem je niet zo snel mee tijdens een grote bruiloft. Het is dan verstandig om te kijken naar de opties die je op dat moment hebt. Een koolhydraatarm dieet is zeker niet altijd handig op een bruiloft.

De beste optie die je hebt, is door te kijken naar wat er geserveerd wordt. Je kan kijken of er eventueel iets tussen zit met weinig koolhydraten. Wanneer dit niet het geval is, kan je ervoor kiezen om thuis te eten. Dan voorkom je dat je te veel koolhydraten eet. Verder is het een mogelijkheid om dan voor één keer je koolhydraatarme dieet te laten gaan. Wanneer je het de volgende dag weer goed oppakt, maakt een enkele dag niet per se uit.

Koolhydraatarm volhouden

Wanneer je ervoor wilt kiezen om toch je koolhydraatarme dieet vol te houden, is het verstandig om met verschillende dingen rekening te houden. Je houdt hierbij rekening met koolhydraatarme snacks en met de gerechten in een restaurant. Wanneer je uiteten gaat en niet thuis eet, kan je met de volgende dingen rekening houden:

  • Vermijd snelle koolhydraten, kies liever voor langzame koolhydraten zodat je er langer vol van blijft
  • Vraag bij je gerecht om eventueel extra groente, op die manier vul je jouw bord makkelijker met minder koolhydraten
  • Let op alcoholgebruik tijdens de speciale gelegenheid, door alcohol krijg je onbewust veel koolhydraten binnen
  • Durf een aanpassing aan het gerecht te vragen wanneer dit nodig is, op die manier kan je makkelijker koolhydraatarm blijven eten

Dit zijn enkele tips waardoor het koolhydraatarm eten tijdens een speciale gelegenheid een heel stuk makkelijker wordt.

Bewuste keuze van gerechten

Uit eten gaan of een speciale gelegenheid hebben betekent vaak dat er heel wat verschillende gerechten zijn waar je uit kan kiezen. Het beste is om bewuste keuzes te maken als je ergens anders eet. Zo is het een bewuste keuze om wel of geen alcohol te drinken.

Daarnaast zijn er bepaalde gerechten die je beter kan laten staan en voor welke je het beste kan kiezen. Dit werkt hetzelfde als bij koolhydraatarme snacks. Zo is soep een goede optie, omdat hier bijna altijd vrij weinig koolhydraten in zitten. De patat of rijst is dan weer een wat minder goede optie. De volgende gerechten zijn wel een goede optie:

  • Soep
  • Salade
  • Ongepaneerd vlees
  • Ongepaneerde vis
  • Kaasplankjes zonder brood
  • Extra veel groente

Door naar deze opties op de menukaart te krijgen, krijg je niet te veel koolhydraten binnen, maar kan je toch op een lekkere manier in een restaurant zitten.

Leg de situatie uit

Een groot onderdeel van het eten, is dat je het niet aan iedereen vertelt wat je aan het doen bent. Uiteraard hoef je het niet aan iedereen te vertellen, maar dit maakt het voor de mensen om je heen een stuk makkelijker om te begrijpen. Als je koolhydraatarme snacks eet of normale snacks, dan zit hier vaak nog wel een verschil tussen.

Wanneer er een speciale gelegenheid is, kan het helpen om uit te leggen waarom je op een bepaalde manier eet. Dit kan je dan het beste van tevoren doen. Op die manier begrijpen mensen sneller waarom je misschien iets mee wilt nemen of waarom je liever iets anders eet dan de rest van de gasten.

Het uitleggen van een keto dieet

De beste manier van het uitleggen van een koolhydraatarm dieet, is door uit te leggen dat je jouw koolhydraatinname hebt verlaagt. Je kan dan uitleggen dat een gemiddeld persoon rond de 250 koolhydraten op een dag eet.

In de meeste gevallen eet je met een koolhydraatarm dieet tussen de 50 en de 130 koolhydraten. Dit doe je om af te kunnen vallen en je beter te voelen. Als je dit op deze manier uitlegt, begrijpen de meeste mensen wel waarom je bepaalde dingen liever niet gaat eten tijdens een speciale gelegenheid. Dit geldt voor normale gerechten, maar ook voor de koolhydraatarme snacks.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This