Direct te implementeren tips voor vetverlies

door jan 30, 2023Uncategorized

Vetverlies; je hoort er veel mensen over. Iedereen wil altijd maar afvallen, maar niemand schijnt te weten hoe het moet. Gelukkig kan ik je hierbij helpen! Naast mijn gratis e-book met allerlei tips, heb ik er hier wéér een aantal voor je. Deze tips zijn allemaal makkelijk en direct te implementeren, ook in je drukke planning. 

Inhoudsopgave

Dieet

Waarschijnlijk ben je hier al een beetje bekend mee, maar een goed dieet is van onmiskenbaar belang. Voeding kun je zien als de brandstof van je lichaam. Als je er goede voedingsmiddelen instopt, zul je je vaak ook veel beter voelen. Een gebalanceerd dieet met de nodige macro- en micronutriënten is áltijd de beste keuze, ook voor vetverlies. Zorg dus in ieder geval voor een gezonde verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten. 

Toch zijn er wel kleine trucs die je kunt implementeren. Zo zal een dieet met veel eiwitten je sneller verzadigen dan een dieet met veel vetten. Dit betekent dat veel eiwitrijke gerechten – ook als ze minder calorieën bevatten – je sneller ‘vol’ zullen laten voelen. Op deze manier kun je afvallen zonder honger te lijden! 

Ik heb al vele blogs geschreven over bepaalde voedingsmiddelen, lunchgerechten of koolhydraatarme snacks. Neem dus zeker een kijkje om hier wat tips uit te halen. Je kunt bijvoorbeeld eens inspiratie halen uit mijn eiwitrijke dieet

Bewegen

Ook bewegen heeft natuurlijk invloed op vetverlies. Vetverlies gaat om niets meer en niets minder dan de calorieën die je binnenkrijgt en de calorieën die je verbrandt. Meer calorieën verbranden (lees: meer bewegen), betekent over het algemeen dan ook een (groter) calorietekort. Een (groter) calorietekort staat in vele gevallen dan ook gelijk aan (meer) vetverlies. 

Het is overigens ook goed mogelijk om te werken aan je spieropbouw en tegelijkertijd vet verliezen. Vet verliezen en spier opbouwen zorgt voor een meer ‘getoned’ uiterlijk. Neem eens een kijkje bij mijn blog voor meer informatie. 

Slaap

Slaap is héél belangrijk. Zo zorgt een slaaptekort voor minder energie, meer kans op depressies, minder aanmaak van goede hormonen en nog veel meer. Maar wist je ook dat te weinig slaap je vetverlies in de weg zit? Dit komt omdat je hongergevoel onder andere extra wordt gestimuleerd. Daarnaast heb je behoefte aan meer eten omdat je meer behoefte aan energie hebt. 

Probeer dus meer te slapen. Bij voorkeur minstens zeven uur per nacht, maar acht is nog beter. Dit is vele malen beter voor je lichaam, gemoedstoestand, hormonale verdeling én je vetverlies! 

 

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This