40 dagen zonder suiker Miss Natural

door jul 4, 2018blog

40 dagen zonder suiker is een cursus om gewicht te verliezen door minder suiker te eten. De cursus geeft deelnemer veel informatie over suiker, de effecten ervan en in welke voedingsmiddelen suiker verwerkt zit.

Aan de hand van de cursus leer je om te eten zonder suiker. Tijdens de eerste 40 dagen wordt je aan de hand genomen. Er is veel plaats voor een persoonlijke aanpak. Door middel van informatie die te vinden is op de website en in speciale boeken krijgen deelnemers inzicht in de effecten van suiker.

Daarnaast is er plaats voor praktische tips. Je leert in welke voedingsmiddelen veel ongezonde suikers zitten en hoe je suiker het beste kan vermijden. Deelnemers kunnen met elkaar in contact komen via onder andere Facebook.

Dat is leuk en leerzaam. Cursisten kunnen elkaar ondersteunen en om hulp vragen. In je eentje afvallen is vervelend en door in contact te komen met anderen kan het allemaal net ietsje makkelijker worden. Doordat de cursus zich specifiek op suiker richt is het eenvoudiger om het dieet toe te passen.

Dat heeft als voordeel dat het praktisch haalbaar is om het advies op te volgen. Tegelijkertijd wekt het de vraag of dit dieet voor iedereen geschikt is en of er ook op de lange termijn voordeel te behalen valt.

Afvallen met ondersteuning gaat vaak makkelijker

Veel mensen weten in principe wel hoe ze af zouden kunnen vallen. De kennis over welke voedingsstoffen veel calorieën bevatten is algemeen bekend. Het probleem is dat het vaak lastig is om je vast te houden aan een bepaald dieet. Dat komt onder andere omdat het moeilijk is om uit je vaste eetpatroon te komen.

Daarnaast zijn er vaak veel invloeden van buitenaf die mede bepalen wat je allemaal eet. Het is bijvoorbeeld moeilijk om de vrijdagmiddagborrel met je vrienden af te slaan of op zaterdag nooit meer pizza te eten met de familie.

Om die redenen lukt het veel mensen niet om gewicht te verliezen en dit lage gewicht vast te houden. Het dieet 40 dagen zonder suiker kan daarbij uitkomst bieden.

Praktische tips om gewicht te verliezen

Zoals veel andere diëten wordt je bij de hand genomen en worden er praktische tips gegeven over wat je wel en niet kunt eten. Dit is een handig houvast voor als je gewicht wilt verliezen.

40 dagen zonder suiker richt zich op één ding; het eten van minder tot geen suiker. Het is veel makkelijker om je als deelnemer aan een dergelijke richtlijn te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het tellen van alle calorieën die je binnen krijgt.

Hierdoor kan 40 dagen zonder suiker effectief zijn om in korte tijd veel energie te verliezen. De vraag is echter of het voor veel mensen haalbaar is om een suikervrij dieet na deze 40 dagen voort te zetten.

40 dagen zonder suiker biedt veel achtergrondinformatie

Om gezond af te kunnen vallen is het belangrijk dat je bepaalde kennis hebt over voedingsstoffen. Tijdens de cursus 40 dagen zonder suiker kom je veel te weten over wat gezonde voeding is en hoe je voeding moet balanceren.

Dat is belangrijke achtergrondinformatie die het dieet leuker maken en er bovendien voor zorgen dat voor de lange termijn de kennis hebt om op een gezonde manier met voeding om te gaan. Kennis geeft je de mogelijkheid om de baas te zijn over jouw lichaam.

De cursus geeft een gelaagd overzicht over voeding en afvallen. Zo is er tijdens de cursus naast de achtergrondinformatie ook veel tijd voor praktische tips. Hierbij kun je denken aan lijsten met producten die je moet vermijden en tips over hoe je eetbare verleidingen kunt weerstaan. Gezamenlijk zorgt deze kennis voor de bagage die je nodig hebt om ook voor de lange termijn resultaten te boeken en te behouden.

Te veel suiker is voor veel mensen een boosdoener

Het menselijk lichaam heeft veel verschillende voedingsstoffen nodig. Een gevarieerd dieet is het gezondste. Dat is natuurlijk makkelijk om te zeggen. Veel mensen weten echt niet wat deze variatie inhoudt. Naast afwisseling moet er natuurlijk sprake zijn van het innemen van de juist hoeveelheden om daadwerkelijk te kunnen spreken over balans. Dit dieet richt zich met name op het wegnemen van suiker uit de dagelijkse voeding. Het is een feit dat de meeste inwoners van Nederland te veel suiker binnen krijgen. Dus wat dat betreft zit het wel goed met de aanpak van het dieet.

Het belang van verschillende voedingsstoffen

Door minder producten met minder suiker in te nemen zul je daarom over het algemeen gezonder gaan leven. De cursus probeert met name de inname van geraffineerde suikers aan te pakken.

Toch is suiker niet de boeman die er vaak van gemaakt wordt. Suiker is een essentieel onderdeel van onze voeding. In onder andere fruit zitten grote hoeveelheden suiker. De suikerinname van de gemiddelde Nederlander is inderdaad te hoog.

Maar dat wil niet zeggen dat suiker voor iedereen een grote boosdoener is. Het is daarom belangrijk om je te beseffen dat deze cursus zich sterk focust op het minder eten van suiker.

Als je denkt dat daar bij jou het probleem ligt, dan is deze cursus waarschijnlijk iets voor jou. Als je op zoek bent naar een gebalanceerd dieet waarbij elke voedingsstof onder de loep wordt genomen dan is het wellicht verstandig om verder te kijken.

Te snel afvallen heeft een averechts effect

Zoals ook op de website van de cursus staat is veel gewicht verliezen in een korte periode vaak niet efficiënt. Om ook over een lange periode een lager gewicht vast te houden is het belangrijk om je voedingspatroon aan te pakken.

Voor blijvende resultaten is het veel verstandiger om langzaam en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Enerzijds is dat de aanpak van 40 dagen zonder suiker. De 40 dagen is niet alleen een periode om gewicht te verliezen, het is ook een periode om te leren over voeding.

Met de opgedane kennis kunnen deelnemers inderdaad in staat zijn om hun eetpatroon aan te pakken en blijvende resultaten te boeken. Anderzijds is de 40 dagen durende periode voor veel deelnemers het moment om snel af te vallen.

Het is vooral aan de cursist zelf om ervoor te zorgen dat ze in de periode erna ook gezonder gaan eten. Een van de sterke punten van 40 dagen zonder suiker is dat deelnemers de kennis en handvatten krijgen om daadwerkelijk gezonder te gaan eten.

Suiker is niet de enige reden voor overgewicht

40 dagen zonder suiker richt zich vooral op het eten van minder suiker. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan een gezonder eetpatroon in het algemeen. Suiker is één van de voedingsstoffen waarvan de meeste Nederlanders veel te veel binnen krijgen.

De opzet van het dieet is dus gericht op één van de grootste factoren van het stijgende aantal mensen met overgewicht. Dat is een sterk punt, maar er zitten wellicht ook zwakkere punten in. Met name voor mensen waarbij de inname van suiker niet de hoofdoorzaak is voor het hebben van overgewicht.

Desondanks probeert de cursus mensen in een algemeen gezonder eetpatroon te krijgen. Het dieet zal dus ook effect hebben voor mensen die toch al niet veel suiker eten, maar de resultaten zullen waarschijnlijk een stuk lager zijn.

heb jij onze review 20 dagen suikervrij al gelezen!

Gezond zijn en een laag gewicht hebben

Het hebben van een laag gewicht betekent niet meteen dat je gezond bent. Een gebalanceerd dieet is het allerbelangrijkste. Door suiker uit het eten weg te halen krijg je niet meteen een uitgebalanceerd dieet.

Het is bovendien erg lastig om de grens te leggen tussen verschillende suiker. Suiker is bijvoorbeeld ook een koolhydraat. Koolhydraten zijn één van de belangrijkste energiebronnen voor het menselijk lichaam.

In fruit zit gemiddeld veel sacharose, maltose en fructose. Dat zijn ook allemaal suikers. 40 dagen zonder suiker lijkt daardoor soms wat rigoureus grenzen te trekken tussen gezond en ongezond eten.

Deze grens is over het algemeen helemaal niet zo makkelijk te trekken. Gelukkig biedt de cursus ook veel achtergrondinformatie. Deze informatie gaat een stuk verder dan de enigszins simpele naam van de cursus doet vermoeden. Er wordt gelukkig veel aandacht besteedt aan een uitgebalanceerd dieet.

Een dieet met praktische tips en achtergrondinformatie

40 dagen zonder suiker is een dieet die deelnemers praktische handvatten geeft en tegelijkertijd de tijd neemt om kennis over voeding over te dragen. Dat is één van de sterke punten van dit dieet.

Als cursist leer je in 40 dagen hoe het is om zonder suiker te leven. Daarnaast krijg je de informatie die je nodig hebt om daadwerkelijk je eigen beslissingen te maken over wat je wilt eten. Dat is zeer bruikbaar voor de periode na de initiële 40 dagen. Doordat de cursus zich specifiek op suiker richt wordt meteen één van de grote oorzaken van overgewicht aangepakt.

Dat helpt bovendien met het overzichtelijk houden van het dieet. Als potentiële deelnemer van deze cursus zul je bij jezelf na moeten gaan of suiker bij jou ook de grote boosdoener is. De cursus neemt de tijd om deelnemers in te lichten en door het persoonlijke begeleiding raak je extra gemotiveerd. Dat je in contact komt met andere die hetzelfde dieet volgen is een leuk en nuttig extraatje.

GRATIS bonus pakket

Naast de online cursus ‘Natuurlijk Suikervrij’, waarbij je elke dag stap voor stap begeleiding krijgt om suikervrij door het leven te gaan, krijg je maar liefst drie extra 3 e-boeken GRATIS:

  • BONUS 1 – E-book ‘Natuurlijk Suikervrij’ t.w.v. €17,95
  • BONUS 2 – E-book ‘Suiker EHBO’ t.w.v. €7,95
  • BONUS 3 – E-book ‘Travel Survival Guide’ t.w.v. €17,95
  • EXTRA – Toegang tot de besloten Facebook groep van Miss Natural

JA!, IK WIL SUIKERVRIJ LEVEN!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This