50 Recepten in 30 Minuten Review

door mei 14, 2019blog

Meer weten over het boek 50 recepten in 30 minuten? De hedendaagse maatschappij is behoorlijk veranderd in de afgelopen jaren. Tegenwoordig spreekt men, met recht, over een hectische en vluchtige maatschappij. Alles moet in de hoogste versnelling gebeuren en men heeft steeds minder tijd voor zichzelf. Deze vluchtige maatschappij heeft echter een duidelijke keerzijde; je hebt soms te weinig tijd voor belangrijke dingen in het leven.

Hoe prettig zou het dan zijn als je op bepaalde dagelijkse bezigheden tijd kunt besparen? Dat is nu mogelijk! Het is namelijk mogelijk om binnen 30 minuten een volwaardige maaltijd te bereiden. Je kunt binnen deze 30 minuten een maaltijd bereiden die voldoet aan alle eisen. De maaltijden bevatten de juiste voedingsmiddelen en geven je de gewenste energie. Het belangrijkste voordeel is uiteraard het feit dat je maar 30 minuten in de keuken hoeft te staan.

Enige tijd terug is in Nederland een nieuw dieet boek gelanceerd. Dit boek is geschreven door de auteur Ria Kamelle. Zij was dagelijks bezig met het bereiden van gezonde recepten, maar liep continue tegen dezelfde problemen aan. Deze gezonde recepten duurden namelijk veel te lang om te bereiden.

Ria Kamelle vond het zonde en onzinnig om zoveel tijd in de keuken door te moeten brengen. In haar ogen zou dit veel makkelijker moeten kunnen. Op basis van deze mening is Ria Kamelle begonnen met het schrijven van het boek ’50 recepten in 30 minuten’. Zoals de naam van dit boek al doet vermoeden, zijn alle recepten binnen 30 minuten te bereiden.

Doordat het maar liefst 50 recepten zijn, kan je bovendien voldoende variëren. Met dit boek is het, volgens de verhalen, mogelijk om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Maar, werkt dit boek echt zo goed? En waar draait dit boek in de essentie nou om? In deze review over het boek ’50 recepten in 30 minuten’ kan je onze eerlijke en gefundeerde mening terugvinden.

Wie is Ria Kamelle?

Het boek 50 recepten in 30 minuten is ontwikkeld door Ria Kamelle, overgangsconsulente en tevens auteur van de boeken Slank door de Overgang, Overwin je overgang en 20 Dagen Suikervrij. Hierin beschrijft Kamelle een manier waarbij je geen suiker eet en zo niet aankomt tijdens de overgang.

De inhoud van de 50 recepten in 30 minuten

In dit boek staan 50 recepten, waarbij elk recept binnen 30 minuten klaargemaakt kan worden. De auteur, Ria Kamelle, vond het persoonlijk zonde om veel tijd in de keuken door te brengen. Door dit boek te lanceren, geeft zij andere mensen ook de kans om in een kort tijdsbestek een heerlijk gerecht klaar te maken. Een bijkomend aspect van deze gerechten is dat ze erg gezond zijn.

De ondertitel van dit boek is dan ook niet voor niks ‘Sneller slank met heerlijke en eenvoudige recepten’. Dit boek richt zich dan ook op twee aspecten. Enerzijds draait het om het snel kunnen bereiden van een maaltijd. Anderzijds zijn de maaltijden allemaal erg gezond, waardoor het mogelijk is om af te vallen. Dit klinkt als een unieke combinatie, niet waar? Maar, is het dat ook?

In het boek staan de 50 recepten op een duidelijke en simpele manier beschreven. Het boek is behoorlijk laagdrempelig, waardoor een ieder van dit boek gebruik kan maken. Je hebt hier geen specifieke kennis voor nodig op het gebied van voeding of diëten. Nee, het is simpelweg het boek volgen en nadien genieten van de heerlijke gerechten. Het mag duidelijk zijn dat de gerechten allemaal gezond zijn, zodat je ook aan de overtollige kilo’s kan werken.

Moraal van deze paragraaf: de inhoud van dit boek is uitgebreid en multifunctioneel. Het biedt men de mogelijkheid om binnen 30 minuten een maaltijd te bereiden. Daarnaast biedt dit boek men de mogelijkheid om op een snelle en gezonde manier van de overtollige kilo’s af te komen.

Ontstaansgeschiedenis van de 50 recepten in 30 minuten.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is Ria Kamelle de auteur van dit boek. Ria Kamelle liep dagelijks tegen dezelfde problemen aan, waarop zij besloot om hier iets tegen te gaan doen. In het verleden heeft Ria Kamelle al meerdere succesvolle boeken geschreven, waaronder 20 dagen suikervrij, slank door de overgang en overwin je overgang. Met deze boeken wist Ria Kamelle naam te maken op het gebied van voeding en diëten.

Toch had ze nog steeds het gevoel dat alles makkelijker en sneller kon. Bij het bereiden van de maaltijden liep zij namelijk continue tegen hetzelfde aan. Allereerst had je veel ingrediënten per recept nodig. Doordat deze ingrediënten relatief duur zijn, was het bereiden van een gezonde maaltijd al snel een dure aangelegenheid.

Daarnaast kwam ook nog eens het feit dat sommige ingrediënten lastig te verkrijgen zijn, waardoor het er niet allemaal makkelijker op werd. Bovendien vond Ria Kamelle dat het bereiden van de gerechten veel te lang duurde. Dit vond ze zonde van haar tijd, terwijl ze die tijd ook aan iets leukers kon besteden. Tot slot was Ria Kamelle van mening dat het niet mogelijk was om dergelijke maaltijden mee naar het werk te nemen.

Door al deze obstakels merkte Ria Kamelle dat het lastig was om een dergelijk dieet te volgen. Dat geldt hoogstwaarschijnlijk niet alleen voor haar. Vele mensen stoppen namelijk na een bepaalde periode met hun dieet.

Dit komt simpelweg doordat men er te veel voor moet laten. In dit geval draaide het bij Ria Kamelle voornamelijk om de lange bereidingstijd van de maaltijden. Dit werkte voor haar behoorlijk demotiverend, waardoor ze al snel met dergelijke diëten stopte. Op basis daarvan is Ria Kamelle begonnen met het schrijven van een boek waarin snelle en gezonde recepten moesten komen te staan.

Het eindresultaat is uiteindelijk dit boek ’50 recepten in 30 minuten’. Dit boek staat vol met heerlijke gerechten, waarbij het niet al te lang duurt om ze te bereiden. Daarnaast is het mogelijk om veel van deze gerechten als lunch naar het werk mee te nemen. Tot slot hebben de gerechten niet al te veel ingrediënten nodig en zeker geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Volgens Ria Kamelle is het van belang om de obstakels weg te nemen, zodat men gemotiveerd blijft om het dieet te volgen.

De recepten uit dit boek

Het mag duidelijk zijn dat de recepten allemaal relatief simpel zijn en makkelijk te bereiden zijn. Maar, je bent nu ongetwijfeld benieuwd naar de recepten die je zoal in dit boek terug kunt vinden. Wij hebben enkele gerechten voor jou op een rijtje gezet. Het is belangrijk om deze recepten in de verschillende categorieën in te delen. Een dieet draait namelijk niet alleen om het avondeten. Nee, bij een dieet is het belangrijk om alle maaltijden te optimaliseren.

Het draait bij dit boek ’50 recepten in 30 minuten’ dan ook zeker niet alleen om het avondeten. Nee, in tegenstelling zelfs. Wij hebben hieronder 6 gerechten uit dit boek uiteengezet, waarbij 2 gerechten als ontbijt genuttigd kunnen worden. Daarnaast zijn 2 gerechten als tussendoortje of als lunch en 2 gerechten voor het avondeten. De gerechten van het avondeten kan je eventueel ook als lunch gebruiken. Het draait er in ieder geval om dat alle onderstaande gerechten een korte bereidingstijd hebben.

Ontbijt

Bij het ontbijt draait het uiteraard om het leggen van een goede basis. Op deze basis moet je de rest van de dag optimaal kunnen functioneren. Er wordt daarom ook wel eens gesteld dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. In het boek ’50 recepten in 30 minuten staan onder andere de volgende twee maaltijden genoemd:

  • Ontbijtmix met fruit
  • Bananen en nectarine pudding

Naar onze mening zijn dit prima gerechten om de dag mee te beginnen. De pudding zit boordenvol fruit, banaan en nectarine, en levert daardoor de benodigde vitaminen. Dat geldt eveneens voor de ontbijtmix met fruit. Bij dit ontbijtmix kan je zelf bepalen welke fruitsoorten je hierin gebruikt. Na verloop van tijd kan je de ontbijtmix zelf naar eigen smaak aanpassen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hier meerdere fruitsoorten in te verwerken.

De ontbijtgerechten uit het boek ’50 recepten in 30 minuten’ zijn, naar onze mening, prima. Dit belooft veel voor de rest van de gerechten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten.

De lunch

De lunch is ook een maaltijd welke genuttigd dient te worden. Dankzij de lunch is het mogelijk om óók ’s middags naar wens te functioneren op het werk. De lunch geeft je de nodige nieuwe energie, zodat je de dag op volle kracht door kunt zetten. Maar, welke gerechten voor de lunch staan zoal in het boek ’50 gerechten in 30 minuten’? Onder andere de volgende twee gerechten staan in het boek genoemd:

  • Eierkoeken
  • Maanzaad crackers

Het maken van je eigen eierkoeken en maanzaad crackers klinkt goed, niet waar? Het klinkt niet alleen goed; het is ook daadwerkelijk goed. Het bereiden van deze voedingsproducten gaat namelijk relatief snel en gemakkelijk. Hierdoor kan je binnen een half uur een heerlijke lunch bereiden.

Bovendien kan je een dergelijke lunch gemakkelijk naar je werk meenemen. Je kunt de eierkoeken of de maanzaad crackers in een boterhamzakje stoppen en je bent klaar. Indien gewenst is het mogelijk om de maanzaad crackers nog te beleggen. Over het juiste/gezonde beleg kan je wellicht het beste contact met de auteur van dit boek zoeken. Zij kan je daar ongetwijfeld alles over vertellen!

Het avondeten

Het avondeten is voor de meeste Nederlanders de derde grote maaltijd van de dag. Het is tevens de laatste grote maaltijd voor het slapen gaan. Mede daarom is het ontzettend belangrijk om een gezonde maaltijd te nuttigen. Je lichaam heeft namelijk de hele nacht om deze maaltijd om te zetten in energie. Als je het juiste eet, gaat dit omzettingsproces een stuk beter. Bovendien is een gezonde avondmaal ontzettend belangrijk voor het afvalproces.

In het boek ’50 gerechten in 30 minuten’ staan meerdere hoofdgerechten welke je allemaal in 30 minuten kunt bereiden. Deze hoofdgerechten zitten boordenvol gezonde ingrediënten en vullen bovendien erg goed.

Ben je benieuwd naar de hoofdgerechten in het boek ’50 gerechten in 30 minuten’? Onder andere de volgende gerechten staan in het boek:

  • Gegrilde tonijn met sperziebonen salade
  • Courgette met paprika en gehakt

Ook hierbij valt direct de mate van groenten en fruit op. Deze voedingsproducten zitten simpelweg in ongelooflijk veel gerechten uit dit boek. Met de bovenstaande gerechten heb je in ieder geval een heerlijke maaltijd om je dag mee af te sluiten. Bovendien kan je deze maaltijden binnen 30 minuten bereiden, waardoor je meer tijd aan leuke dingen kunt besteden.

Wat kost 50 recepten in 30 minuten + [kortingslink]

Het boek 50 recepten in 30 minuten is nu voor een lage prijs €27 online te bestellen. Je krijgt er een flinke hoeveelheid bonussen gratis bij, zeker de moeite.

Conclusie 50 Recepten in 30 Minuten

Je hebt hierboven alle informatie over het boek ’50 gerechten in 30 minuten’ kunnen vinden. Je weet nu wat de ontstaansgeschiedenis van dit boek is en wat de wenselijke situatie van de auteur was. In het boek zelf staan 50 gerechten welke je allemaal binnen 30 minuten kunt bereiden.

In de verschillende kopjes hierboven heb je enkele voorbeeldgerechten kunnen vinden. Deze voorbeeldgerechten laten duidelijk zien waar dit boek om draait: het op een snelle manier bereiden van gezonde maaltijden. Bij de maaltijden komt dan ook veel groenten en fruit om de hoek kijken.

Naar onze mening is dit een prima boek om mee af te vallen. Het bespaart je bovendien dagelijks een hoop tijd, aangezien je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. Daarnaast vinden we het prettig om te zien dat in het boek handige tips staan.

Bij de pagina over de ontbijtmix met fruit staat bijvoorbeeld het volgende: “Tip: verdeel het ontbijt in twee potjes, zodat je een potje mee kunt nemen naar je werk en het andere potjes de volgende kunt meenemen”. Dankzij dergelijke tips is het volgen van dit boek alleen maar leuker en gemakkelijker. Hier heeft de auteur dus goed aan gedaan.

Daarnaast is het boek, naar onze mening, bijzonder duidelijk. De gerechten staan op een korte, overzichtelijke en duidelijke manier weergegeven. De bereidingswijze is kort en bondig gehouden, zodat je niet in de war kunt raken. Uiteindelijk is het doel om elk gerecht binnen 30 minuten te bereiden; dat lukt ook zeker.

De gerechten zijn allemaal niet al te ingewikkeld, maar juist wel erg gezond. Dat is uiteraard de gewenste situatie voor vele Nederlanders; op een gezonde manier eten, afvallen en niet al te veel tijd in de keuken doorbrengen. Heb je interesse om het dieet ’50 recepten in 30 minuten’ te volgen? Koop het boek en laat je verrassen.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This