Afvallen lukt niet? Dit is wat jij moet doen

door dec 3, 2018blog

Ondanks je dieet, lukt het niet om af te vallen. Het zal enorm frustrerend zijn dat je keer op keer met goede moed aan deze ware opgave begint zonder enig resultaat te zien. Maar behalve een dieet, kan het ook zo zijn dat na een bevalling of na de overgang afvallen onmogelijk lijkt. Je bent niet de enige bij wie dit niet lukt of bijzonder stroef gaat.

Gelukkig zijn er concrete oplossingen om wél je doelen te behalen. Die kilo’s kunnen er namelijk echt af.

Op deze pagina zijn de mogelijke oorzaken te vinden waarom het je maar niet lukt om af te slanken. Ondanks je dieet of goede plannen, kan het voorkomen dat je iets over het hoofd ziet. En ik ga je helpen om deze oorzaak aan te pakken. Want als je weet waar het probleem zit, kan je deze blokkade met een gerichte aanpak weghalen.

Ondanks een dieet niet afvallen? Dan kan de inhoud van het dieet te beperkt zijn

Laten we eerlijk zijn: veel van de diëten die we zien zijn waarschijnlijk niet grondig getest en kunnen al helemaal geen bewezen resultaten laten zien. Een zeer klein deel van de diëten staat bekend als effectief.

Omdat we graag de effectiviteit van een dieet als meest waarschijnlijke oorzaak aanwijzen, zullen we ook vaker van dieet switchen. Maar hebben we het dieet dat als het meest effectief bekend staat, wel écht getest op de manier waarop dit nodig is? Hebben we ons gehouden aan ieder onderdeel van het dieet of hebben we gesmokkeld?

Gezien het feit dat een zeer klein aantal diëten maar effectief is, kan je met het afschrijven van deze selectie al bijna niet meer bij een goed dieet uitkomen. Oftewel, je bent aan het proberen af te vallen met een dieet waarmee het nooit gaat lukken.

Het is algemeen bekend welke diëten ideaal zijn om mee af te vallen. Het koolhydraatarm dieet is op dit moment misschien wel het bekendste voorbeeld.

Voeding is 90 procent van de tijd de grootste boosdoener

Als je probeert af te vallen met een dieet dat jouw huidige eetpatroon niet grondig aanpakt, kan ik je verzekeren dat dit de reden is dat het niet lukt. Bijna 99 procent van alle gevallen van overgewicht is veroorzaakt door een ongezond eetpatroon. Dit is eetpatroon is overigens al snel te bereiken.

Wanneer een groot deel van de maaltijden uit slechte vetten en suikers bestaat, is het niemand een verrassing dat jouw eetpatroon als ongezond worden beoordeeld. Wist je dat voedingspatronen waar koolhydraten een grote rol spelen bijna net zo ongezond zijn?

Pasta en rijst werd jarenlang gezien als een volledig gezonde speler binnen ons voedingspatroon. Vooral pasta zit boordevol koolhydraten die je uiteindelijk alleen maar dik zullen maken. Als jij je afvraagt waarom afvallen niet lukt, is het interessant om te kijken hoeveel koolhydraten je dagelijks binnenkrijgt.

Het eerder besproken koolhydraatarme dieet pakt niet alleen deze ongezonde vetten en suikers aan. Dit dieet gaat ook koolhydraatrijke voeding uit je eetpatroon weghalen. Deze verborgen dikmakers zijn precies wat je niet nodig hebt en waardoor het afvallen maar niet lukt. Daar gaan we samen verandering in brengen.

Deze Fitness oefeningen zijn ideaal in combinatie met een koolhydraatarm dieet en je hoeft er de deur niet voor uit.

Na bevalling of overgang afvallen lukt niet?

Ik zie steeds vaker vragen voorbij komen van vrouwen vlak na een bevalling of overgang waar het afvallen niet lukt. Enorm frustrerend natuurlijk als je van overtollig vet wilt af komen en je al alles geprobeerd hebt.

Hier lijkt het te gaan over de chaotische hormoonhuishouding in samengang met het voedingspatroon. Doordat ons lichaam nog sterk aan het veranderen is, vraagt ons lichaam continu om voeding. We eten daarom vaker slecht en al snel te veel.

Dit is natuurlijk niet altijd even eenvoudig te vermijden. Dat je honger hebt, zal een onvermijdelijk gevolg zijn van deze veranderingen. Maar als afvallen niet lijkt te lukken, ondanks je dieet, is het duidelijk waardoor het komt. Het dieet dat je volgt is niet aangepast op jouw situatie.

Jouw extra honger moet namelijk wel gevuld worden, anders zal je namelijk niet normaal kunnen presteren en daar kan je vervolgens weer ongelukkig van worden.

In dat geval is het belangrijk dat jouw honger gestild wordt met gezonde alternatieven. Oftewel, geen koolhydraten, suikers of vetten. Gelukkig zijn er ongelofelijk veel alternatieven die ondanks dat je een dieet volgt niet genoemd worden. Vaak wilt een dieet het alleen maar over de leuke en makkelijke dingen hebben. Een effectieve aanpak is vaak ver te zoeken.

Compleet nieuwe aanpak om gewicht te verliezen

Doordat het afvallen je al langere tijd niet lukt, wil je een andere aanpak. Een aanpak waarvan je weet dat als je gedisciplineerd met deze aanpak aan de slag gaat je ook echt overtollig gewicht kan verliezen.

Als het aan mij ligt, richt je dit dieet in met uitsluitend voedsel dat je voorziet van de vereiste stoffen zoals IJzer, eiwitten en andere mineralen. Zolang jij jezelf kunt voorzien van deze stoffen waardoor je normaal kunt blijven functioneren, zal je in staat zijn om je gebruikelijke taken te kunnen uitvoeren en af te vallen. Als het dan niet meer lukt, dan weet je dat de oorzaak dieper kan zijn (bijvoorbeeld psychisch).

Zoals ik je al vertelde is het voor 99 procent van de mensen de voornaamste taak om het voedingspatroon aan te passen. Mocht dat niet voldoende gebeuren, is het ook niet realistisch om harde resultaten te verwachten.

Ondanks jouw dieet, situatie of verleden is het voor iedereen mogelijk om af te vallen. Wat er echter nodig is om dit te kunnen realiseren, kan in de praktijk verschillen.

Daarom wil ik je ook op het hart drukken een van de meest effectieve diëten uit te proberen: het Koolhydraatarm dieet. Dit dieet is ongelofelijk eenvoudig, effectief en zorgt ook nog eens voor heerlijke maaltijden. Wat wil je nog meer?

Meer te weten komen over dit dieet? Lees er dan hier meer over!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

  1. zit nu in mijn eerste week koolhydraatarm kan er nog weinig over zeggen maar het voelt goed.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This