Afvallen met shakes

door jan 20, 2018blog

Men is steeds meer bezig met het bereiken van het streefgewicht. Overtollige kilo’s moeten definitief tot de verleden tijd behoren en daar hebben sommige mensen veel voor over. Het gevolg is dat sommige mensen zich gaan richten op allerlei ingewikkelde en gevaarlijke diëten. Niet alle diëten zijn namelijk geschikt. Her en der zijn diëten te vinden die zelfs gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Wij raden je dan ook altijd aan om alleen de juiste diëten uit te proberen. Een van die diëten heeft van doen met shakes. Is het mogelijk om af te vallen met shakes? Kunnen we het ‘shake dieet’ tot een goede dieetvariant bombarderen? Hieronder vertellen we jou graag alles over afvallen met shakes.

Hoe kun je afvallen met shakes?

De belangrijkste vraag hierbij is uiteraard: hoe kun je afvallen met shakes? Het is belangrijk om te weten dat je de shakes in combinatie met een dieet moet gebruiken. Althans; op die manier kan je het onderste uit de kan halen wat betreft het verliezen van de overtollige kilo’s.

Als je af wilt vallen, moet je de juiste voedingsstoffen nuttigen. De slechte voedingsstoffen moet je uit je lichaam houden. Door de jaren heen zijn de shakes uitgegroeid tot een volwaardige maaltijdvervanger. Oftewel: een maaltijd die de juiste voedingsstoffen bevat.

Door dagelijks twee voedingsshakes te nemen, ben je in staat om van de overtollige kilo’s af te komen. Daarbij moeten we wel opmerken dat je ondertussen ook een regulier dieet moet volgen. Dit houdt in dat je continue op je voedingspatroon moet letten én dat je voldoende beweegt. Het devies is hierbij om dagelijks minimaal een half uur goed in beweging te zijn.

Is afvallen met shakes wetenschappelijk bewezen?

We gaven in de inleiding van dit artikel al aan dat er vele gevaarlijke diëten bestaan. Het is daarom ook belangrijk om na te gaan of er achter de shakes een wetenschappelijk bewijs zit? Ja, dat is het geval.

Bij de verschillende onderzoeken is wel gebleken dat er helaas ook shakes bestaan die niet gezond zijn. De wetenschap staat dan dus ook niet volledig achter het afvallen met shakes. Sommige shakes werken averechts, waardoor je juist aan gaat komen en/of ongezond wordt.

Ons advies is dan ook alleen om de juiste shakes te gebruiken. Welke shakes dat zijn? Dat kan je bij het kopje hieronder lezen!

Welke shakes zijn het beste om mee af te vallen?

Bij het afvallen met shakes kan je onderscheid maken tussen drie verschillende varianten van een shake:

– Shakes met whey eiwit
– Shakes met melkeiwitten
– Shakes met whey én melkeiwitten

De shakes met whey eiwit zijn behoorlijk goed voor de opbouw van de spieren. Dat is dan ook één van de redenen waarom deze shakes door veel krachtsporters genuttigd worden. Nog enkele leuke statistieken over dit eiwit: het bevat maar 140 calorieën en 25 gram aan proteïnen.

Daarnaast heb je dus ook de shakes met melkeiwitten. Deze eiwitten worden langzaam door het lichaam verteerd. Het voordeel? Je hebt een vol gevoel. Je maag en hersenen denken namelijk dat je al vol zit. Ondertussen is het lichaam druk bezig om de melkeiwitten te verteren. Het voordeel is echter dat je overduidelijk minder gaat eten door deze eiwitten.

Tot slot kan je dus ook voor een combinatie van beide eiwitten kiezen. Hierbij heb je een voldaan en vol gevoel, terwijl je ook alle benodigde voedingsstoffen krijgt.

Maar, dat is nog niet alles. Nee we kunnen shakes namelijk ook als maaltijdvervangers typeren. Dat is het met name als de porties groter uitvallen. Op dat moment heb je een grote shakes met proteïnepoeder, koolhydraten, vitamines en vezels.

Een dergelijke maaltijdvervanger geeft je de juiste voedingsstoffen en geeft je een voldaan gevoel. Deze variant van shakes is met name geschikt als je last hebt van bepaalde allergieën of als je de melkproducten wenst te vermijden.

Hoe veel kilo kun je ermee afvallen?

Is het nou mogelijk om veel kilo’s binnen één week tijd af te vallen? Ja, dat is zeker mogelijk met de shakes. Maar, dat is uiteindelijk het geval bij alle diëten. Het draait met name om de lange termijn.

Hoe zit dat bij het afvallen met shakes? We kunnen wel stellen dat je absoluut veel kilo’s kwijt kunt raken met behulp van de shakes. Hoe hoog dit aantal exact is, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Uiteraard moet je naast de shakes ook andere gezonde voedingsproducten nuttigen én moet je voldoende bewegen.

Daarnaast reageert ook elk lichaam anders op een bepaald dieet. Het kan dus goed mogelijk zijn dat een shake dieet bij jou wel werkt, terwijl dat bij een vriend(in) van je niet het geval is. Dit heeft puur te maken met de werking van het menselijk lichaam en de reactie op de shakes.

Is het gezond om af te vallen met shakes?

Ja, het is zeker gezond om af te vallen met shakes. Wel is het daarbij noodzakelijk dat je ondertussen ook andere, gezonde voedingsproducten nuttigt. Het is namelijk niet gezond als je een gehele dag op twee shakes leeft. Nee, bij een shake dieet is met name de combinatie belangrijk.

Je drinkt twee shakes per dag, terwijl je ondertussen ook andere gezonde voedingsproducten nuttigt. Met name het gevoel dat je vol zit, is de verdienste van de shakes. Hierdoor ga je simpelweg minder eten en daarmee kan je de overtollige kilo’s kwijtraken.

Bij het afvallen met shakes is het dan ook aan te raden om voldoende vezels te nuttigen. Een vezelsupplement geeft jouw lichaam alsnog de benodigde vezels; dit is absoluut van meerwaarde bij het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Het advies is hierbij: neem voor iedere shake minstens 25 gram aan vezelsupplementen. Op die manier krijgt je lichaam dus de benodigde vezels én hierdoor went je lichaam ook aan de combinatie van vezels met shakes.

Hoe kun je het beste beginnen met shakes?

Dit is absoluut een goede vraag. Bij nagenoeg elk dieet is het namelijk zo dat het dieet aan het begin perfect verloopt, maar na verloop van tijd juist minder gaat. Dat wil je bij het shake dieet uiteraard voorkomen.

Daarom willen we je adviseren om eerst verschillende shakes uit te proberen. Probeer met de hierboven genoemde varianten (zie kopje ‘Welke shakes zijn het beste om mee af te vallen?) en daarnaast ook door verschillende smaken te nuttigen.

Daarbij is het dus ook belangrijk om voor elke shake de vezels te nuttigen. Ons advies daarover kan je onder het kopje ‘Is het gezond om af te vallen met shakes?’ vinden.

Waarop moet je letten bij het kopen van shakes?

Uiteraard is het van belang om op de smaak van de shakes te letten. Welke smaak vind jij lekker en welke smaak vind je niet lekker? Dat is met name een kwestie van uitproberen, uitproberen en nog eens uitproberen.

Maar, daarnaast is het ook van belang om goed naar de ingrediënten van de shakes te kijken. Betreft het een shake met whey eiwitten, met melk eiwitten of met een combinatie van beide? Of is het een shake die als volledige maaltijdvervanger dient?

Dergelijke ‘criteria’ zijn zeker belangrijk bij het kopen van shakes. Wees daarnaast ook scherp op shakes die juist het tegenovergestelde resultaat met zich mee brengen. Dit zijn shakes met het zogeheten placebo effect.

Je denkt dat het werkt, terwijl de shakes je ondertussen juist dikker maken. Aan dergelijke shakes heb je uiteraard helemaal niks. Probeer daarom verschillende soorten shakes uit en kom op die manier uiteindelijk tot de gewenste shakes.

Hoe veel shakes per dag?

Op deze vraag is eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven. Je kunt er voor kiezen om twee shakes per dag te nuttigen, maar je kunt ook één shake en één volledige maaltijdvervanger te nuttigen.

Ons advies is in ieder geval om niet al te veel shakes te nemen. Daarmee krijg je een ontzettend vol gevoel en raak je juist niet de overtollige kilo’s kwijt.

Zorg uiteraard ondertussen ook voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Beweeg daarnaast minimaal een half uur per dag. Door deze combinatie van factoren ben je in staat om van de kilo’s af te komen en deze nooit meer terug te laten keren.

Op welke tijden neem je een shake?

Op welke tijden je een shake neemt, is met name afhankelijk van je eigen voorkeuren. Het is sowieso aan te raden om je dag met een shake te beginnen. Je hebt dan namelijk een voldaan gevoel voor de rest van de ochtend en begin van de middag.

Neem vervolgens in de middag ook nog een shake, zodat je pas bij het avondeten honger hebt. Bij het avondeten kan je vervolgens voor een gezonde maaltijd zorgen. Met drie die maaltijden (twee shakes en het avondeten) heb je dan een perfect voedingspatroon. Beweeg tussendoor nog minimaal een half uur per dag en je bent binnen de kortste keren (veel) kilo’s kwijt.

Waar kan ik de shakes kopen?

Er zijn meerdere webshops waar je terecht kunt voor shakes om mee af te vallen. Zelf raden we vooral de shakes van Dieetpro aan. Deze shakes komen zeer goed uit de test.

Maar als je op zoek bent naar een alternatief is het ook een goed idee om eens te kijken naar de shakes van Body&fit.

Als je op zoek gaat naar shakes zie je direct dat er heel veel verschillende smaken te krijgen zijn.

Ook is het mogelijk om verschillende proefpakketten met meerdere smaken aan te schaffen. Zo kun je voor jezelf bepalen welke smaken jij het lekkerst vindt.

Benieuwd naar de shakes van Dieetpro? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Dieetpro >>

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This