Afvallen met smoothies + Ingrediënten lijst

door apr 25, 2018blog

Afvallen met smoothies een geweldige manier om af te vallen. Het is relatief een licht product dat gemakkelijk te consumeren is. Het is dus een goede manier om uw voeding in de hand te houden omdat je zelf bepaald welke ingrediënten erin gaan.

Een smoothie kan ook heel veel vitamines bevatten afhankelijk van welke ingrediënten je erin verwerkt. Vitamines zorgen ervoor dat uw gezondheid verbetert en hierdoor je lichaam beter gaat functioneren in het alledaagse leven. Mensen die meer groente en fruit eten voelen zich gezonder en dit resulteert in een gelukkiger leven en een beter gevoel.

Veel mensen hebben als zij willen afvallen moeite omdat er nog een hongerig gevoel blijft bestaan. Smoothies daarentegen zorgen daar niet voor. Een hongerig gevoel is iets wat niemand wilt en een dieet is gedoemd te mislukken wanneer een hongerig gevoel optreedt. Als het voorkomt tijdens een dieet die helpt met het afvallen met smoothies betekend dat u te weinig of juist het verkeerde voedsel naar binnen krijgt.

Een gouden regel is: eet minder calorieën dan je verbruikt. Op die manier gaat uw lichaam vanzelf vetreserves aanspreken om aan energie te komen.

Producten die helpen bij het afvallen met smoothies

Er zijn heel veel verschillende producten die verwerkt kunnen worden in smoothies. Veel mensen die gebruiken vers fruit, snijden deze en verwerken het tot een smoothie. Een ander alternatief is de groente smoothie. Een veel voorkomend product in de groente smoothie is spinazie. Spinazie is een belangrijke bron van ijzer. Het werkt heel goed tegen bloedarmoede gezien ijzer belangrijk is voor vorming van rode bloedlichaampjes die voor het zuurstoftransport in het lichaam zorgt.

Deze groene smoothies kun je gemakkelijk maken door ze te mixen in een mixer!

Een mogelijkheid is ook het gebruik maken van kant-en-klare producten. Wat dit inhoudt is dat er zakjes (of bakjes) zijn met ingevroren stukjes fruit en/of groente. Deze zijn eenvoudig en snel te gebruiken om zo een smoothie te maken.

Een ding waar rekening mee moet worden gehouden is de bloedsuikerspiegel. Zoete middelen in een smoothie zorgen voor pieken in de suikerspiegel. Die piek zorgt ervoor dat er insuline gemaakt wordt die de suikers in de cellen laat. Als je meer suikers eet dan uw lichaam nodig heeft, wordt het teveel aan suikers omgezet in vetweefsel.

Na een piek komt een dal, en door de daling in de bloedsuikerspiegel wordt de eetlust hoger. Hierdoor is het hongerige gevoel zoals eerder beschreven niet gewild en zorgt ervoor dat in de meeste gevallen een dieet voortijdig beëindigd wordt. Een tip is om ijsklontjes toe te voegen tot de smoothie. Hierdoor wordt de substantie verdund en lijkt het of u meer consumeert.

Ingrediënten die helpen bij het afvallen

  • Avocado: Veel gebruikt als een middel om een smoothie dikker te maken of als ingrediënt om de smoothie smeuïger te maken. Avocado’s dragen veel gezonde vetten die je gemakkelijk verzadigen tot uw volgende maaltijd.
  • Cayennepeper: Veel gebruikt om een extra “kick” te geven aan smoothies. Cayennepeper bevat capsaicine, een stofje dat ervoor zorgt dat cayennepeper pittig is. Tevens verlaagt het de cholesterol en het zorgt er ook voor dat je vet verbrand.
  • Chia zaden: Deze zijn gevuld met proteïne en vezels waardoor er een verzadigd gevoel optreedt na het consumeren van een smoothie wat Chia zaden bevat. Daarnaast bevatten de Chia zaden antioxidanten, calcium en omega-3 vetten. Omega-3 vetten zijn de gezonde vetten. Dit is ook te verkrijgen als een soort gel. Hierdoor wordt de smoothie smeuïger en makkelijker te verteren.
  • Kaneel: Een groot voordeel aan kaneel is dat het glucosegehalte in het lichaam reguleert. Dat resulteert in een vermindering van het overtollige opgeslagen glucose wat opgeslagen kan worden als vet. Studies hebben aangetoond dat kaneel zeer effectief werkt tegen buik vet.
  • Griekse yoghurt: Vergeleken met andere soorten yoghurt heeft Griekse yoghurt veel meer proteïnen dan andere yoghurt soorten. Dit houdt in dat het sneller vult en het je langer verzadigd houdt.
  • Kokosolie: De veten in de kokosolie worden niet opgeslagen maar worden daarentegen gebruikt door het lichaam als energie. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat u een verzadigd gevoel houdt, energie behoudt en dat resulteert in het beter voelen in het algemeen.
  • Stevia: Vervangend natuurlijk product van suiker. Stevia is net suiker een zoetstof maar bevat absoluut geen calorieën. Dus mocht u van zoete smoothies houden is Stevia een echte aanrader.
  • Water, ijs, thee: Veel mensen gebruiken melk voor de smoothie. Om extra calorieën te voorkomen kan dit worden vervangen door water of ijs. IJsblokjes kunnen gebruikt worden om de smoothie meer vloeibaar te maken en koud te genieten. Water spreekt voor zich maar wat ook gebruikt wordt is thee. Dat komt omdat thee ook geen calorieën bevat en wel voor een sterke smaak kan zorgen. Groene thee zit boordevol met gezonde dingen die het afvallen stimuleren.

Afvallen met smoothies

Er zijn zoals beschreven veel producten die hierbij helpen. Hierboven zijn een aantal beschreven maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Zoals eerder vermeldt is er ook een mogelijkheid om ingevroren fruit te kopen.

Dit is een zeer gemakkelijke manier om fruit te conserveren. In de drukke maatschappij van tegenwoordig is er niet altijd evenveel tijd om vers fruit en/of groente te bereiden voor een smoothie. In deze verpakkingen zijn belangrijke vruchten en/of groenten bij elkaar gemixt om voor op een eenvoudige manier een smoothie te maken.

Zo zijn er kant-en-klaar producten die de belangrijke ingrediënten bevatten. Bent je een voorstander van bepaalde fruitsoorten dan is er een kant-en-klaar mogelijkheid voor u.

Het is kostenbesparend om een kant-en-klaar mogelijkheid te nemen. Vele soorten groente en fruit kunnen aardig in de kosten oplopen en is moeilijker te doseren. In verpakkingen waar het fruit, groentesoorten bij elkaar zijn is het al een stuk makkelijker.

Kortom het scheelt veel tijd omdat u niet de groente, fruit niet hoeft voor te bereiden. Je bespaart op de afval gezien het al voorverpakt komt en klaar om te gaan is en houdt u het dieet makkelijker vol gezien het minder werk is.

Zakken met voorverpakte fruit en groentesoorten zijn er in veel verschillende maten en variaties.

Hoe groene smoothies ook jouw leven drastisch kunnen verbeteren!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This