Afvallen na de kerst? Begin met deze goede voornemens!

door nov 8, 2017blog

Gezond eten met kerst komt in Nederland bij een enkeling voor. Bijna iedereen in ons land weet zich tijdens de kerstdagen goed te vermaken met het vele voedsel dat beschikbaar is. Veel hiervan wordt klaargemaakt op een manier waar we de rest van het jaar niet voor zouden kiezen. Maar het is kerst, dus dan mag het toch? Als kerst de enige tijd van het jaar is dat jij gezond eten opzij zet, is het juist goed om het er met de kerst van te nemen. Afvallen na de kerst zal niet nodig zijn want je hebt in dat geval al een slank figuur.

Velen van ons nemen het goede voornemen om na de kerst te gaan afvallen. Het nieuwe jaar, of kerst, is die tijd van het jaar dat de sportschoolabonnementen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Mijn tip om af te vallen na de kerst heeft niets met een sportschool te maken. Ik heb andere goede voornemens waarmee jij jouw lichaam enkele maten weet te downsizen.

Wat is precies jouw plan?

Laten we eerst een belangrijk onderwerp aansnijden waar te weinig aandacht aan wordt besteed. Wat is nu eigenlijk jouw plan? Wat heb jij allemaal over om het ideale lichaam te bereiken?

Accepteer jij dat om af te kunnen vallen je mogelijk eerst diep door het stof moet gaan? Je moet namelijk de grenzen durven op te zoeken wil je echt slagen in het verliezen van overtollig vet.

De goede voornemens die we vaak hebben ten opzichte van afvallen worden gemiddeld gezien in de 2e maand van het jaar al vergeten. Het lukt bij slechts 10 procent van de mensen om na de kerst goede voornemens om af te vallen door te zetten. En de belangrijkste reden dat er zovelen falen is dat ze geen duidelijk plan hebben.

Het niet hebben van een goed plan om af te vallen verkleint de kans op succes drastisch. Je moet er alles aan doen om die kilo’s te verliezen. Begin daarom altijd met een ijzersterk plan.

Je eigen plan om af te vallen maken

Je hebt al de weloverwogen keuze gemaakt om met afvallen te beginnen. Dat is de eerste stap. Het willen is een begin, het daadwerkelijk doen is een tweede. Als er dingen zijn die je kunt doen om het afvallen eenvoudiger te maken lijkt dit een logische vervolgstap.

Goede voornemens zijn er om na te leven. Alleen tegenwoordig komt de uitspraak goede voornemens zijn er om te breken vaker terug dan de eerste. Na de kerst willen we gemotiveerd aan de slag om een van onze voornemens uit te voeren.  De volgende kerstdagen wil je er namelijk tiptop uitzien en kunnen tonen dat jij wel je goede voornemens hebt nageleefd.

Eerder sprak ik over het belang van een goed plan om de kans op succes te verhogen. Er zijn veel boeken en cursussen die jou kunnen helpen bij het maken van een goed plan. Sommige cursussen geven je zelfs kant-en-klare plannen waarmee je direct kunt beginnen.

Over het algemeen zijn er drie vraagstukken die bij een dergelijk plan ingevuld moeten worden. Deze vraagstukken kan jij ook zelf beantwoorden, waardoor jij zelf een plan kunt maken dat het best bij jou als persoon past.

  1. Wat gaat jouw dagelijkse eetpatroon worden? Welke maaltijden eet je wanneer? Hoeveel maaltijden per dag? Wil je met jouw maaltijden zo snel mogelijk afvallen of is er een lange termijnvisie?
  2. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je voldoende beweegt? Ga je op een sport? Ga je regelmatig hardlopen of zwemmen? Kortom, hoe ga jij jouw week inrichten zodat je op regelmatige basis beweegt?
  3. Hoe ben jij van plan een ‘verzekering’ in te bouwen dat jij je aan de regels in het plan kunt houden? Wat doe je wanneer iets fout gaat?

Deze drie onderdelen moeten zo ver mogelijk worden uitgewerkt in jouw persoonlijke plan. Ik moedig je aan om je goede voornemens uit te bouwen in een geschreven plan waar in staat hoe jij gaat afvallen. Neem de bovenste drie vragen mee om de instructies vorm te geven.

Lees ook gratis dieet schema waar mee je echt resultaat boekt

Zet het plan in werking en voer de goede voornemens uit

Dan komt de fase waarin jij aan het werk moet. Je hebt een plan opgezet waarmee jij het ideale lichaam gaat bereiken. Nu is het aan jou om dit plan uit te voeren. Afvallen is voor niemand makkelijk geweest. Maar met een sterk plan kan jij overtuigend aan dit lastige avontuur beginnen.

Er zullen momenten komen dat je het lastig gaat krijgen. Dit zijn breekpunten waar het bepaald gaat worden of jij gaat slagen om af te vallen. Kilo’s verlies je niet door altijd de beste keuzes te maken. Je verliest ze door de slechtste keuzes te vermijden.

Om straks het plan met succes te kunnen uitvoeren zal jij voortdurend met het afvallen bezig moeten zijn.

Door het plan, dat jij zelf gemaakt hebt, er in alle gevallen bij te houden weet jij wat je moet doen als je voor situaties staat. Wat moet je doen als je verongeluk toch een keer wat ongezonds hebt gegeten? Ga je een extra kilometer hardlopen? Of doe je geld in de strafpot?

Het lijkt allemaal strenger te worden als je goede voornemens met afvallen combineert. Je bent nu namelijk serieus bezig met dit project om kilo’s te verliezen die je niet in je bezit wil hebben. Jij wilt een slank en ideaal lichaam. Hoe nauw moet je dan het plan nemen?

Afvallen begin je met een gezonde kerst

Afvallen na de kerst zal net wat makkelijker gaan als je start met een gezonde kerst. Een gezonde kerst? Hoe zou dat er dan uitzien?

Met een echte gezonde kerst bedoel ik dat alle gerechten die je van plan bent om te maken, op een gezonde manier worden bereid. Dat wil zeggen dat de kip in olijfolie wordt gebakken en er zo min mogelijk ongezonde cakejes worden gegeten.

De afslank receptenbijbel gaat helpen bij het afvallen na de kerst!

Als je meer gezonde recepten wilt, dan raad ik je aan om de afslank receptenbijbel van Drs. Oscar Helm uit te proberen.

In dit Receptenboek vind je kant en klare recepten die je dagelijks makkelijk en snel klaar kunt maken, Helpen bij het afvallen en ook nog eens gezond zijn.

Wat de receptenbijbel geniaal maakt? Dat je ieder recept snel kunt voorbereiden.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

  1. bedankt ga er gelijk aan beginnen na de kerstdagen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This