Afvallen volhouden moeilijk? Lees onze tips!

door sep 25, 2018blog

Afvallen volhouden moeilijk? Afvallen is vaak al vervelend genoeg voor mensen met overgewicht, want je wordt geconfronteerd met je ongezonde manier van leven. Wanneer je echt een omslag wil maken, zal je hele levensstijl moeten aanpassen om een ander gewicht te bereiken.

Het is niet alleen een kwestie van even een paar weken een ander dieet te volgen, er komt meer bij kijken dan dat. Wanneer je wil beginnen met afvallen, dan moet je een goed plan maken voor jezelf om ook echt successen te behalen.

Dan hebben we het hier nu niet over een tijdelijk succes, maar we hebben het over een succes op lange termijn. Waar de meeste mensen binnen een paar weken verwachten dat ze flink in gewicht af gaan nemen, ga jij voor jezelf het doelstellen dat je gezonder wil leven, wat vervolgens op de lange termijn ook blijvend gaat resulteren in minder gewicht.

Met andere woorden, deze blog gaat je helpen om je doelstellingen te behalen tijdens jou weg naar een gezondere levensstijl.

Hoe moet je afvallen volhouden?

Het is als allereerst zaak dat je een plan gaat maken voor op de langere termijn. Dan heb ik het nu niet alleen over voeding, maar ook over meer bewegen. Voor jou is het dus niet belangrijk dat je snel gaat afvallen, maar dat je op een verantwoordelijke manier. Maar ook dat je systematisch iets aan je overgewicht gaat doen.

Dit betekent als eerst dat je een schema moet gaan volgen, waar jij je over een jaar ook nog steeds prettig bij voelt. Wanneer je dit niet doet, dan zal je merken dat je ook niet gemotiveerd blijft om je overgewicht kwijt te raken.

Mijn advies is dan ook, dat je zorgvuldig een goed voedingsschema uitzoekt, en tevens een realistisch bewegingsschema maakt voor jezelf. Dat je het schema zo vormgeeft dat je over een jaar hier nog met gemak aan kan voldoen, en misschien zelf wel kan uitbreiden.

Een crashdieet zonder bewegen is dus voor jou geen optie. Wat wel een optie is voor jou, is dat je een uitgebalanceerd voedingsplan maakt, en ook een realistisch bewegingsschema maakt voor jezelf.

Een nieuw voedingsplan maken hoeft niet heel lang te duren, het is belangrijker dat je eerlijk naar jezelf gaat kijken of jouw voedingsplan over een jaar nog steeds uitvoerbaar/haalbaar is. Dit geldt natuurlijk ook voor je bewegingsschema.

Je zou bijvoorbeeld hele goede/gezonde recepten uit het boek van Oscar Helm, de “Afslank Receptenbijbel” kunnen halen, maar ook een diëtiste kunnen raadplegen. Het internet staat overigens ook vol met gezonde voedingspatronen, hier kan jij dus ook je voordeel mee doen.

Motivatie – afvallen volhouden

Wanneer je een goed voedingsplan/bewegingsschema maakt voor jezelf, en je daar in het algemeen ook netjes aan houdt, kan dit heel motiverend werken voor jou. Als je een schema maakt die voor jou leuk klinkt, maar niet haalbaar is, dan moet je het niet raar vinden dat je motivatie langzaam verdwijnt om gewicht te verliezen.

Als je een goed schema gemaakt hebt voor jezelf, en je merkt na bijvoorbeeld een maand dat je lekkerder in je vel komt te zitten, letterlijk, dan heb je al een reden om gemotiveerd te blijven.

Als je naar verloop van tijd, ook nog eens complimenten krijgt van mensen uit je directe omgeving, dan heb je weer een extra reden om gemotiveerd te blijven. Alles hangt en staat voor jou dus met het maken van een goed plan.

Tips om het afvallen vol te houden

Als jij overgewicht bij jezelf hebt opgemerkt, moet je goed weten dat hier langere tijd aan vooraf is gegaan. Je bent immers niet in 1 nacht aangekomen. Daarom zul je ook moeten begrijpen dat je het overgewicht ook niet in 1 nacht weer zal verliezen.

De beste tip die ik je kan meegeven, is om eerlijk te kijken naar wat je wil bereiken, oftewel, hoe wil ik mijn overgewicht systematisch gaan aanpakken? Ik wil je er daarom nog een extra keer op attenderen dat een plan maken voor de langere termijn aan te raden is.

Misschien is zelfs je partner wel bereid om samen met jou een gezondere levensstijl aan te gaan. Wanneer jij je partner er van kan overtuigen dat jullie beiden meer uit het leven kunnen halen, door een andere levensstijl aan te meten, sta je er ook niet alleen voor.

Als jij bijvoorbeeld een slechte dag hebt, dan zal je partner je kunnen voorzien van een extra zetje in de rug, en visa versa.

Afvallen volhouden op de langere termijn

Een goed plan maken voor jezelf
Hierboven heb ik al uitgelegd waarom dit voor jou belangrijk is.

Kijk realistisch naar jezelf wat je ook kan waarmaken
Als je een plan gaat maken die leuk klinkt op papier, maar in de realiteit niet haalbaar is, dan zul je merken dat alle goede bedoelingen verloren gaan op den duur, waardoor jij weer in je oude patroon vervalt.

Gewichtsverlies
Een goede graadmeter om de weg van gewichtsverlies vol te blijven houden, is de afname van je gewicht te zien op de weegschaal. Zie je dat je resultaten behaalt, dan zul je ook zien dat je deze weg ook makkelijker vol gaat houden op de langere termijn.

Meer energie door afvallen volhouden
Je zal ongetwijfeld merken aan jezelf, dat sinds je nu meer beweegt, je ook meer energie krijgt in het dagelijkse leven. Waar je vroeger al vermoeid raakte na 5 kilometer wandelen, merk je dat je tegenwoordig al gemakkelijk 7 kilometer weg stapt. Als je `s morgens fris uit bed stapt, waar je vroeger meer moeite mee had, is dat ook extra motiverend.

Je partner betrekken bij een gezondere levensstijl
Als jij bijvoorbeeld je partner er van kan overtuigen dat jullie allebei beter af zijn met een gezondere levensstijl op de langere termijn, dan heb je altijd iemand in je directe omgeving die je kan ondersteunen op momenten dat je het niet meer ziet zitten om deze weg blijvend vol te houden.

Doorzetten is heel belangrijk
Als je de resultaten wil behalen die je voor ogen hebt, is het heel belangrijk dat je ook doorgaat als het even tegen zit. Veel mensen geven op als het moeilijk wordt. Als jij doorgaat maakt jou dat een winnaar en ga je je doelstellingen zeker behalen.

Mijn ervaring met Fitchef Turbo

Eiwitrijke recepten hebben mij geholpen om niet alleen af te vallen, maar ook een atletischer lichaam te krijgen.

Eiwitten zijn onmisbaar voor het herstellen en voeden van de spieren. Spieren groeien hierdoor sneller, worden sterker en kunnen meer weerstaan.

Daar komt nog eens bij dat het boek propvol zit met advies om aan je lichaam te werken. Tips waarmee je ontdekt hoe je het best kunt sporten, eten en leven.

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug! Dat noem ik echte service.

Ontvang de Maximale Korting op de Fitchef boeken

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This