Alcohol drinken tijdens het keto dieet

door apr 3, 2019blog

Als je bent begonnen met een keto dieet weet je dat je zo min mogelijk koolhydraten moet nuttigen. In de meeste dranken met alcohol zitten heel veel koolhydraten. Daarom is het in de meeste gevallen geen goed idee om alcohol te drinken tijdens een keto dieet.

Wat is een keto dieet?

Een keto dieet is een dieet waarbij je vooral probeert vetrijke voeding te eten. Daarbij zorg je ervoor dat je zo min mogelijk koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt met als doel om in ketose te komen.

Ketose zorgt er namelijk voor dat je nog sneller zal afvallen en daar dan minder moeite voor hoeft te doen. Maar als je een keer toegeeft aan het nuttigen van bijvoorbeeld alcohol tijdens je keto dieet kan het zijn dat je het hele proces uitstelt.

Wat is ketose?

Als je aan het keto dieet begint heb je als doel om ervoor te zorgen dat je lichaam in ketogene toestand komt. Dit heet ketose.

Bij ketose gebruikt je lichaam lichaamsvet in plaats van koolhydraten om energie te krijgen. Door het keto dieet te volgen, eet je zo min mogelijk koolhydraten en eet je juist meer vetten. Zo versnel je het proces om in ketose te komen.

Alcohol drinken tijdens het keto dieet

Als je in ketose wilt komen is het zeker geen goed idee om alcohol te nuttigen. Veel alcoholische dranken bevatten veel koolhydraten waardoor je het ketose proces alleen maar uitstelt.

Veel mensen die het keto dieet volgen komen in de problemen op bijvoorbeeld verjaardagen. Ze laten zich dan even gaan en voor ze het doorhebben, hebben ze het proces om in ketose te komen verstoord. In het ergste geval moeten ze dan weer helemaal opnieuw beginnen om in ketose te kunnen komen.

Als je een keto dieet volgt is het belangrijk dat je je goed aan je schema blijft houden. Er één keer van afwijken kan al grote gevolgen hebben voor het proces.

Laat dus ook vooral alcohol staan als je het keto dieet volgt omdat dit vaak vol met koolhydraten zit.

Een aantal uitzonderingen

Er zijn een aantal dranken met alcohol die je wel mag nuttigen tijdens je keto dieet. Deze dranken bevatten nauwelijks koolhydraten waardoor het geen kwaad kan ze te nuttigen.

  • Wiskey
  • Rum
  • Cognac
  • Wodka
  • Tequila
  • Brandewijn
  • Gin

Zolang je het bij deze dranken houdt is er niets aan de hand en kun je rustig een glas alcohol nuttigen tijdens je keto dieet. Wel moet je er goed mee oppassen dat het drinken van alcohol ervoor kan zorgen dat je zin krijgt in lekker eten. Als dit gebeurd is de kans groot dat je al snel wat ongezonds gaat eten en hierdoor onnodig veel koolhydraten binnenkrijgt.

Er zijn genoeg dingen die je wel gewoon kunt eten en drinken waar je genoeg voldoening uit kunt halen. Doe daarom je best om je zo goed mogelijk aan de regels van het dieet te houden, zodat de kans het grootste is dat het je gaat lukken.

Begin VANDAAG met het verbranden van Vet

Dit prachtige kookboek met maar liefst 220 pagina’s bevat 101 koolhydraatarme recepten.
Alle gerechten zijn voorzien van het aantal calorieën, koolhydraten, vetten en macro’s.

Er zit veel variatie in dit gerechtenboek, dus ze bestaan niet alleen maar uit veel eieren, vlees en kaas, zoals de meeste keto recepten. Ik heb zelf al meerdere recepten gemaakt en ze zijn verrukkelijk!

Heb ik je net zo enthousiast kunnen maken over de Keto Revolutie als ik zelf ben? Dan aarzel niet langer en bestel het via de onderstaande kortingslink.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This