Avocado uit de oven met ei

door okt 1, 2019Ontbijt

Dit ontbijt is erg simpel klaar te maken, maar het neemt wel een beetje tijd in beslag omdat we de oven moeten gebruiken. Sta je altijd vroeg op om het nieuws te kijken voor je naar je werk gaat, of om een deel van het huishouden te doen?

Dan kun je dit in de oven zetten terwijl je met je andere ochtendactiviteiten bezig bent. Zo heb je toch een heerlijk en vooral vullend ontbijt zonder al te veel moeite. 

Dit ontbijtrecept bevat bijna geen koolhydraten waardoor het perfect bij een koolhydraatarm dieet past. Door de grote hoeveelheid eiwitten en gezonde vetten zit je lekker lang vol, waardoor je zonder problemen tot je eerste tussendoortje door kunt werken zonder hongergevoel. 

Je kunt dit recept simpel houden, of het uitbreiden met bijvoorbeeld gerookte zalm of een andere vissoort. Hier lees je zomenteen meer over.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 avocado
 • 2 (kleine) eieren
 • Zout en peper
 • Eventueel Cayennepeper
 • Eventueel bieslook of andere verse tuinkruiden die je lekker vindt
 • Eventueel een plakje gerookte zalm, gerookte makreel, tonijn uit blik of andere vissoort die meteen te eten is zonder extra bereiding.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
 2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Maak het gat dat nu in het midden van de avocado zit nog iets groter met behulp van een lepel. Dit kun je meteen opeten, heerlijk!
 3. Breek het ei in een kopje en giet dit in het gat in de avocado. Heb je liever dat het eigeel en eiwit gemengd zijn? Doe dit dat in het kopje voor je het in de avocado giet.
 4. Leg de 2 avocado helften nu in de voorverwarmde oven. Om ervoor te zorgen dat ze niet omvallen kun je ze in een bakvorm leggen (om cupcakes en dergelijke mee te maken). Je hebt vast wel iets in huis.
 5. Laat ze 15 à 20 minuten bakken. Neem vanaf 10 minuten in de oven regelmatig een kijkje. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat ze sneller bakken dan bij anderen. Je moet ze uit de oven halen voor ze bruin worden.
 6. Wanneer de avocado’s klaar zijn (en het ei gaar is) haal je ze uit de oven en breng je ze op smaak met zout en peper, en eventueel de andere ingrediënten die als opties in het lijstje hierboven staan. 

Om dit recept uit te breiden is het, zoals hierboven vermeld, erg lekker om er wat vis bij te eten. Je bent dit misschien niet gewend bij het ontbijt, maar het is een erg gezond ingrediënt. Je krijgt op deze manier veel gezonde vetten maar ook eiwitten binnen.

Samen zorgen deze voor een vol gevoel, energie en een goede spieropbouw. Als je in de ochtend gaat sporten is dit dus ook een passend ontbijt voor je training. 

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This