Wat is het beste dieet om snel af te vallen?

door mei 14, 2018blog

Wat is het beste dieet om snel af te vallen? Dat is de vraag die we vaak horen. Vaak denken we hierbij aan zo weinig mogelijk eten om snel kilo’s kwijt te raken.

Toch is dit helemaal geen goed dieet om snel af te vallen. In tegendeel! Hierdoor zou je zomaar eens kilo’s kunnen aankomen!

In dit artikel lees je hoe je toch snel kunt afvallen met een goed dieet!

Wat is het beste dieet om snel af te vallen?

Een beste dieet om snel af te vallen bestaat niet echt! Er zijn verschillende methodes die goed werken maar ook heel veel niet.

Uiteindelijk ligt het helemaal aan jezelf of je gaat afvallen of niet. Het is vooral niet de bedoeling dat je niets meer gaat eten.

De beste manier om af te vallen is om dit op een gezonde manier te doen. Dit doe je door gewoon minder te gaan eten, genoeg gaat bewegen en oplet wat je eet.

Als je alleen deze drie dingen al gaat toepassen, is de kans groot dat jij over een tijdje al aardig wat kilo’s kwijt bent. Zonder dat je daar veel moeite voor hebt hoeven doen, of continu dat hongergevoel moest hebben.

Door de juiste manier van afvallen te gebruiken kun je heel gemakkelijk tot 3 kilo in één week afvallen.

Ook heb je daarbij geen last van het hongergevoel en ga je met bewegen (sporten) alle overtollige vet van je lichaam verwijderen.

Het dieet zoals boven aangegeven

Als je graag snel wil afvallen is er geen beste dieet. Om af te vallen moet je een aantal dingen simpelweg anders gaan doen.

Zo moet je niet alleen minder gaan eten, maar ook opletten wat je eet.

Enkelvoudige (snelle) koolhydraten zijn direct een boosdoener als het gaat om gewicht verliezen. Deze snelle koolhydraten lijken in eerste instantie goed te vullen, maar uiteindelijk heb je na een zeer korte periode alweer dat hongergevoel en ga je al snel weer meer eten.

door te gaan voor de complexe (langzame) Koolhydraten blijf je hier veel langer energie van krijgen en krijg je minder snel dat hongergevoel weer terug.

Als je hiervan dan ook nog eens minder neemt dan dat je op dit moment gewend bent, gaat het afvallen bijna vanzelf.

Wat er meestal gebeurd als je gaat afvallen, is dat de huid gaat hangen omdat je steeds vet gaat verbranden.

Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt is het belangrijk dat je ernaast gaat sporten zodat alles een strakke vorm kan gaan krijgen.

Snel afvallen?

Als je echt snel wilt gaan afvallen is het vooral belangrijk dat je de volgende voedingsmiddelen gaat vermijden:

 • Suiker
 • Brood
 • Rijst
 • Pasta
 • Aardappelen
 • Frisdranken
 • Kant en klare producten

Deze voedingsmiddelen helpen goed mee aan het verkrijgen van extra’s kilo’s en zijn daarom vooral belangrijk om niet te nemen.

Probeer deze producten te vervangen door lichtere producten zodat je sneller kilo’s kan gaan verliezen!

Een aantal producten die prima ter vervanging kunnen dienen zijn:

 • Rijstwafels
 • Fruit
 • Rijke salades (eventueel met vlees of vis)
 • Groente
 • Suikervrije snacks zoals smoothies
 • Ongebrande en ongezouten noten

Het beste dieet om snel af te vallen is vooral doorzetten

Vaak als je begint met afvallen krijg je al snel een Jojo-effect. Je krijgt zijn in allerlei lekkere dingen en hebt continu een hongergevoel.

Om er zeker van te zijn dat je het gewicht gaat behalen dat je graag wil bereiken moet je ervoor zorgen dat je doorgaat.

Als je het niet goed vol kunt houden, kan ik je toch aanraden om door te gaan.

Een goede manier om ervoor te zorgen dat het je gaat lukken is om er een gewoonte van te maken. Haal geen producten meer in huis die ervoor kunnen zorgen dat je dik wordt, en vervang deze door gezonde producten.

Hierdoor kun je toch iets eten als je dat hongergevoel weer hebt, maar weet je zeker dat het gezond is en dat je er geen kilo’s van gaat aankomen.

Om het wat gemakkelijker te maken kun je vragen of je naasten je willen steunen. Hierdoor sta je er niet alleen voor en is de kans van slagen een stuk groter.

Afvallen is voor niemand makkelijk, maar als je een gewoonte kan maken van een gezonde leefstijl zie je dat oude lichaam nooit meer terug.

Naast steun van je naasten, kun je er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een dieet programma. Hier krijg je intensieve begeleiding om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

Dan krijg je ook tips, trainingen en recepten waar jij je aan kunt houden.

Je moet het zelf doen!

Het belangrijkste aan diëten is dat je het zelf moet doen. Er is niemand die voor jou kan bepalen wat je eet.

Als je gaat beginnen met afvallen is het belangrijk dat je er zelf 100% klaar voor bent, anders gaat het je niet lukken.

Ook kun je er beter voor kiezen om langzaam het vele eten af te bouwen en zo steeds minder eten. Als je zelf het idee hebt dat het je niet gaat lukken is het een goed idee om mee te doen met een dieet programma of om een diëtist te raadplegen.

Conclusie

Afvallen is nooit makkelijk en het beste dieet om snel af te vallen bestaat niet. Wel zijn er veel verschillende diëten die je kunnen helpen je doelen te bereiken.

Deze diëten dienen dan alleen als handvaten en geven je steun als het moeilijk gaat worden. Door slecht eten te veranderen in gezond eten, kom je al heel ver.

Je kan simpelweg kiezen voor gezonde producten boven ongezonde producten gaat het afvallen al een stuk gemakkelijker.

Door steun te vragen van je naasten heb je een soort van stok achter de deur en stap je minder snel van je dieet af.

Er zijn verschillende soorten diëten die je kunt gaan toepassen maar uiteindelijk gaat het allemaal om minder eten en de juiste voeding eten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te gaan sporten om je lichaam strak te houden. Vooral als je veel lichaamsvet hebt en je vervolgens gaat afvallen kan het zijn dat je huid gaat hangen. Door te sporten kun je dit voorkomen of beperken!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

 1. Bedankt voor de tips

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This