Diabetes 2 voorkomen met de diabetes revolutie

door aug 4, 2018blog

Wil jij Diabetes te slim af zijn en nu al gaan werken aan een gezond leven? Dan is de Diabetes revolutie voor jou. Hier lees je waarom je nu al alles moet doen om diabetes te voorkomen.

Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij je een te veel aan glucose in het bloed hebt. Omdat glucose een vorm van suiker is, werd diabetes mellitus vroeger suikerziekte genoemd.

Het hormoon insuline speelt een belangrijke rol bij het op peil houden van de hoeveelheid glucose dat in het bloed zit, en dus bij diabetes.

Met de diabetes revolutie helpt je een gezondere leefstijl te creëren waardoor je de kans op diabetes type 2 verkleint en zelfs voorkomt.

Wat is diabetes type 2?

Bij diabetes type 2 patiënten reageert het lichaam niet zo goed meer op insuline. Het lichaam maakt insuline aan om glucose uit het bloed op te kunnen nemen in de cellen. Doordat het lichaam niet meer zo goed reageert op insuline blijft er teveel glucose in het bloed zitten.

In het begin stadium van de diabetes probeert het lichaam dit nog te compenseren door extra insuline te gaan aanmaken. Maar na verloop van tijd zal ook de aanmaak van insuline achteruit gaan.

De alvleesklier raakt hierdoor dan uitgeput, omdat het de vraag naar insuline niet meer aan kan. De alvleesklier gaat dan minder insuline aanmaken dan het lichaam normaliter nodig heeft.

Uiteindelijk zal je hierdoor insuline afhankelijk worden en om de tijd je insuline moeten bij spuiten. Tenzij je nu aan de slag gaat met de diabetes revolutie en je lichaam weer gezond maakt.

Diabetes hoeft niet blijvend te zijn

Waarom dit programma je gaat helpen

Diabetes type 2 wordt een steeds groter probleem in onze samenleving. De reden dat we makkelijk diabetes krijgen is omdat we veel te ongezond eten. We hebben een verkeerde leefstijl.

Deze leefstijl gaat ons op oudere leeftijd tegenwerken en daarom is de diabetes revolutie opgezet. Als je aan de slag gaat met het programma ga je direct leren hoeveel invloed gezonde voeding op je lichaam heeft.

Je krijgt 2,5 uur aan videomateriaal waarin je geleerd krijgt hoe je een gezonde leefstijl creëert en waarom het zo belangrijk is.

Gezond boodschappen doen is voor de meeste mensen super lastig omdat dat geen gewoonte is. We willen allemaal wat lekkers in huis en kiezen al snel voor iets ongezonds.

De diabetes revolutie helpt je met boodschappen doen door je te voorzien van gezonde boodschappenlijstjes die ervoor zorgen dat je gezonder gaat eten.

De boodschappenlijstjes bestaan uit maar liefst 4 hele weekmenu’s zodat je genoeg variatie kan aanbrengen.

Omdat beweging ook belangrijk is voor je gezondheid krijg je in dit programma oefeningen geleerd die niet moeilijk zijn om uit te voeren maar je gezondheid wel een boost geven. Deze oefeningen krijg je geleerd in een video training door een professionele personal coach.

Daarnaast krijg je er ook een werkboek bij waarin je al je voortgangen kan verwerken. Ook houdt dit werkboek je op de goede weg om je leefstijl aan te passen.

De vervelende symptomen van diabetes:

 • Te vaak moe.
 • Veel dorst en veel plassen.
 • Problemen met de ogen of het zicht; wazig zien, slecht zien, dubbel zien, rode of branderige ogen.
 • De wondjes aan het lichaam genezen minder snel dan normaal gesproken.
 • Kort ademigheid.
 • Bij het lopen pijn in de benen.
 • Vaak last van infecties welke steeds terug komen.

Hoe jij dit allemaal kan voorkomen

Als je gaat voor de Diabetes revolutie krijg je precies te zien wat Diabetes type 2 is en waarom het zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat je dit niet krijgt.

Het programma is ingedeeld in modules. Het begint bij de introductie waar je uitgebreide informatie krijgt over diabetes type 2.

Vervolgens leer je in module 1 welke voeding het meest gezond is en hoe jij daarmee de kans op diabetes kan verkleinen.

De tweede module behandeld beweging en hoe belangrijk sporten is. Ook leer je hier welke oefeningen je kunt doen en hoe je het sporten kunt volhouden.

Module 3 staat helemaal in het teken van ontspanning. Ontspanning is minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Stress is namelijk zeer gevaarlijk en laat je al snel de verkeerde dingen eten en neemt je energie weg om te bewegen.

Module 4 geeft je alle handvaten om alle informatie in dit programma in de praktijk te brengen. Heb jij momenteel overgewicht en zit je niet te wachten op diabetes type 2? Dan is deze methode voor jou.

Doe de test.

Wat veroorzaakt diabetes type 2?

Diabetes type 2 komt steeds vaker voor. Het aantal mensen met diabetes type 2 groeit heel snel. Je leefstijl kan er de oorzaak van zijn. De kans op diabetes type 2 wordt vergroot door:

 • erfelijke aanleg
 • (ernstig) overgewicht
 • te weinig bewegen
 • roken
 • voeding

Een gezonde leefstijl kan helpen om diabetes type 2 te voorkomen, maar lukt niet altijd als de erfelijke aanleg te sterk aanwezig is.

Wat doet suiker met het lichaam?

Suiker bestaat uit fructose en glucose, deze stoffen worden verwerkt door je lichaam. Fructose wordt verwerkt door je lever en glucose wordt opgenomen in je bloed. Daarna zorgt het hormoon insuline er voor dat de glucose in je weefsels terecht komt als brandstof voor je lichaam.

LET OP: De Diabetes Revolutie van Richard de Leth bevat een exclusieve kortingspagina. Je betaalt hier minder dan op de Officiële pagina. De link hieronder stuurt je direct naar de exclusieve kortingspagina zodat je goedkoper uit bent:
De DiabetesRevolutie »»»

Suiker, overgewicht en diabetes type 2

Te veel suiker, en daarmee te veel fructose, kan leiden tot de aanmaak van vetten in je lever een toename van buikvet en vetten in je bloed. Te veel suiker betekent te veel energie, wat wordt opgeslagen als vet. Dit kan leiden tot overgewicht, waardoor je lichaam minder gevoelig wordt voor insuline. Dit vergroot weer de kans op diabetes type 2.

Lees meer over: Wat is suiker?

Wat zijn de risicofactoren?

Van bepaalde leefstijlfactoren is bekend dat deze het risico op diabetes verhogen. Deze leefstijl risicofactoren zijn:

 • Roken
 • Onvoldoende lichaamsbeweging
 • Ongezond eten (met name suikers en geraffineerde koolhydraten zijn de boosdoeners)
 • Overmatig alcohol gebruik

Er zijn ook risicofactoren waar je geen invloed op hebt. Deze zijn:

 • Ouder worden
 • Erfelijkheid

Kun je diabetes voorkomen?

Hoewel je met een gezonde leefstijl het risico op diabetes type 2 sterk omlaag kunt krijgen, is dit geen garantie dat je nooit diabetes zult krijgen. Er zijn ook mensen die altijd gezond geprobeerd hebben om te eten en gezond geleefd hebben en desondanks diabetes type 2 hebben gekregen.

Diabetes type 1 kan je niet voorkomen. Door te zorgen voor voldoende beweging, goed te letten op wat je eet, te letten op je gewicht en door niet te roken, kan diabetes voorkomen worden.

Indien je diabetes type 2 hebt, kan je vaak door het aanpassen van je leefstijl deze chronische ziekte terug draaien, of in ieder geval de gevolgen hiervan afzwakken.

Wat als je diabetes niet behandeld?

Bij diabetes kunnen de lichaamscellen geen glucose meer uit het bloed opnemen.

Het bloedsuiker (glucosegehalte van je bloed) wordt dan te hoog. Flauw vallen en ziek worden kunnen hiervan een gevolg zijn.

Als je bloedsuiker heel hoog is dan kan je zelfs in een coma raken.

Door het gebruik van medicijnen kan het bloedsuiker wel omlaag gebracht worden

Bepaalde leefstijl gewoonten verlagen de kans op complicaties en deze zijn:

 • Niet roken
 • Voldoende bewegen (minimaal 30 minuten per dag)
 • Zorgen voor een gezond gewicht
 • Matig met alcohol (helemaal geen alcohol is beter)
 • Kiezen voor gezonde voeding (veel groenten, gezonde vetten, weinig of geen suikers en geraffineerde koolhydraten)
 • Regelmatig een lichamelijk onderzoek door behandeld arts. Wat regelmatig gecontroleerd zou moeten worden is de bloedsuiker, de bloeddruk, het cholesterol, de voeten, de nieren, de ogen en het lichaamsgewicht

Diabetes en voeding

Gezond eten en drinken is heel erg belangrijk. De juiste voeding kan een bijdrage leveren aan het verkleinen van het risico om diabetes te krijgen. Als je diabetes hebt moet je elk moment letten wat je eet. Sommige voedingsmiddelen verhogen de bloedsuikerspiegel, andere zorgen juist voor lagere bloedsuikerwaarden.

Gezonde voeding en diabetes

De hoeveelheid suikers in het bloed wordt beïnvloed door sport, stress, griep, beweging, emoties, eten en drinken. In principe mag je met diabetes alles eten. Het is echter belangrijk dat je goed let op je bloedsuikerspiegel.

Dus de hoeveelheid speelt hierbij een belangrijke rol. Er is voedsel dat vrijwel geen invloed heeft op je suikerspiegel, maar er zijn ook producten die de bloedwaarden in een korte tijd flink kunnen laten stijgen.

Het gevolg van een teveel aan suikers in het bloed kan een hyper zijn. Daarom is het van belang regelmatig te berekenen of je niet teveel suikers binnenkrijgt. In een onschuldig broodje of vlees kan extra suiker toegevoegd zijn om de producten op smaak te brengen.

Let daarom altijd goed op en lees de etiketten.

De diabetes revolutie bestellen

Als jij diabetes wil voorkomen of zelfs genezen is het een goed idee om de diabetes revolutie te bestellen. Het is een bewezen methode die je helpt een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Alles in het programma is makkelijk te volgen en er worden geen moeilijke termen gebruikt.

Ook zijn alle oefeningen in het boek makkelijk te doen waardoor je het goed vol kunt houden. Het creëren van een gezonde leefstijl gaat om een gewoonte maken van gezond leven.

Om dit alleen te doen zonder handvatten is bijna onmogelijk omdat je dan snel weer terugvalt in je oude patroon.

Met dit programma ontwikkel je binnen no-time een gezonde leefstijl en ga jij de strijd tegen diabetes type 2 winnen.

Zelfs als je nu al diabetes type 2 hebt kun je dit nog laten verdwijnen. Geloof me je bent nog niet te laat.

Bekijk De Diabetes Revolutie!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This