Direct afvallen? Tips om gezond en snel af te vallen!

door okt 1, 2018blog

Wil je direct afvallen zonder moeite? Overgewicht ontstaat niet in een dag. Je merkt dat je steeds dikker wordt, en je steeds ongezonder voelt. Als je je minder gezond voelt, dan is het belangrijk om het probleem van overgewicht aan te pakken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je direct gaat afvallen?

In dit artikel gaan we je tips en tricks geven om direct af te vallen. Ik leg je uit om snel van je overgewicht af te komen, op een goede en verantwoorde manier. Want niets is vervelender, dan dat je niet lekker in je eigen lichaam rondloopt.

Hoe kun je direct afvallen zonder moeite

Simpel, direct afvallen, zorgt ervoor dat je weer lekker en comfortabel gaat voelen in je eigen lichaam. Je kent het wel, je kleding past je ineens niet meer, je gezicht wordt voller en je energielevel is ook behoorlijk gedaald. Direct afvallen, kan dus een hoop positieve veranderingen brengen in je leven. Je gezondheid wordt beter, je gaat er beter van uit zien en je voelt je fitter.

Toch beginnen veel mensen niet aan afvallen. Eigenlijk wist je al dat je beter kon gaan beginnen met afvallen, want je weet heel goed dat je er “vroeger” een stuk beter uitzag, en je energielevel veel beter geoptimaliseerd was dan dat hij nu is.

Je moet er niet teveel over nadenken, je kan er veel beter gewoon mee gaan beginnen. De voordelen wegen in dit geval zwaarder dan de nadelen. Fietsen kon je vroeger ook niet direct, dit heb je geleerd met vallen en opstaan, maar nu is het de normaalste zaak van de wereld geworden. Zorg daarom dat het een routine wordt, en dat je gezond leven gaat zien als normaal. Als je moet afvallen is dit meestal te wijden aan slechte voeding, op een uitzondering daargelaten.

Voedingsschema’s afvallen gaan gebruiken

Omdat jij nu waarschijnlijk gewend bent om snel en gemakkelijk te eten, is het vooral zaak dat jij je voedingspatroon gaat veranderen. Dat wil zeggen dat je gewoon netjes drie maaltijden per dag tot je moet gaan nemen die bestaan uit een gezond ontbijt, een gezonde lunch en een gezonde avondmaaltijd.

Natuurlijk mag je tussendoor ook wel wat snoepen, maar vanaf nu ga je dat doen met gezonde snacks. Je kan hierbij denken aan allerlei dingen, zolang het maar gezonde varianten zijn, in tegenstelling wat je vroeger snackte.

Het boek “Afslank Receptenbijbel” van Oscar Helm kan je hierbij een heel goed advies geven. Zijn boek geeft je een duidelijk beeld van wat jij in je mond stopt, en wat dit voor weerslag heeft op je lichaam. In het boek zit een bijlage, met maar liefst 84 gezonde varianten snacks. Wil jij direct afvallen? Zorg dat dan je een goed voedingsplan maakt voor jezelf.

Als je zelf een schema samenstelt, met wat je wel mag eten, en wat je niet mag eten, zorg je er ook voor dat jij je denkwijze veranderd op den duur. Want je dwingt jezelf om bezig te zijn en na te denken over je voeding. Het opschrijven op papier alleen al zorgt er voor dat je er ongemerkt op gaat letten.

Het maken van een voedingsschema, en die aan de koelkast plakken, kan je niet alleen helpen herinneren dat jij bent gestart met andere voeding te eten op snoepmomenten, maar het zorgt er ook voor dat je even kan terug kijken wat je wel mag eten, en wat niet.

Met alleen een ander voedingspatroon kom je een heel eind, maar als jij direct wil afvallen, betekent dat ook dat je direct moet gaan beginnen met meer bewegen. Dit in combinatie met een gezond voedingspatroon, zal jou gegarandeerd een succes opleveren.

Proteïne dieet vergelijken

Als je wil starten met een proteïne dieet dan moet je voor jezelf goed gaan kijken welk dieet je wil gaan volgen. Er zijn zoveel verschillende merken, prijzen en verschillen in kwaliteit, dat je bij de een ook daadwerkelijk afvalt, maar bij de ander misschien juist wel aankomt in gewicht.

Het internet kan jou helpen om hierbij de juiste keuzes te maken. Lees reviews, ervaringen van anderen en oordeel uiteindelijk of een proteïne dieet bij je past. Kan je er zelf niet uitkomen, dan kan je altijd nog gebruik maken van een diëtist, of contact opnemen met je huisarts.

In korte tijd snel afvallen

Kun je in korte tijd snel afvallen? Dat kan zeker. De mogelijkheden zijn hierin enorm breed. Als je mij vraagt hoe jij het beste direct kan afvallen, dan garandeer ik je dat je met een ander voedingspatroon in combinatie met meer bewegen succes kan boeken in korte tijd. Want je wil dat je vetpercentage verminderd, en dat kan je echt alleen doen met goede voeding in combinatie met bewegen.

Natuurlijk is het nu niet direct belangrijk dat jij je gaat inschrijven bij de sportschool, maar het gaat erom dat je bijvoorbeeld 5 kilometer per dag gaat fietsen, of wandelen. Je kan dit natuurlijk ook opbouwen, en wanneer het makkelijk voor je wordt om 5 kilometer te wandelen, of te fietsen, kan je het ook uitbouwen.

Veel mensen denken bij afvallen direct aan eten en sporten. Maar wist je dat een groot deel van aankomen te maken heeft met verkeerde voeding? Sporten, cardio in combinatie met krachttraining en gezonde voeding werkt wel het snelst voor een beter figuur, maar met krachttraining ga je ook spieren opbouwen dus je gewicht hoeft dan niet per se af te nemen, terwijl je wel een beter figuur krijgt. Daarom is het in de meeste gevallen beter om te kijken of je bent afgevallen door je lichaamsomtrek te meten.

koolhydraatarm dieet

Als je weet wat je eet, kan je met gezonde voeding, prima je dag doorkomen zonder dat je een hongergevoel hebt. Dit heet verzadigd voedsel eten. Verzadigd voedsel geeft je langer een “ voller” gevoel. Zolang jij een verzadigd gevoel hebt, krijg je ook geen last van eetbuien en dat vervelende honger gevoel

Direct afvallen op een simpele manier lukt alleen als je koolhydraatarm gaat eten.  Hierbij kun je denken aan:

Witte
pasta`s
gebak
Snoep
Frisdrank
IJs
Cruesli
Witte rijst
Wit brood
Cornflakes

Wil je echt snel en makkelijk afvallen dan moet je dus gezond en gevarieerd eten, en daarnaast ook voldoende bewegen.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This