De beste eiwitrijke pannenkoeken kopen!

door mrt 18, 2019blog

Ben je op zoek naar een manier om je dag als sporter goed te beginnen? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar eiwitrijke pannenkoeken. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Pannenkoeken geven je direct een verzadigd gevoel. Daarom lees je hier meer over de vele mogelijkheden.

Wat zijn eiwitrijke pannenkoeken

Over het algemeen zijn pannenkoeken vaak ongezond. Maar in sommige gevallen kunnen ze ook heel gezond zijn. Hier hebben we het natuurlijk over eiwitrijke pannenkoeken.

Eiwitten zijn heel belangrijk voor het menselijke lichaam. Als je er voldoende van binnenkrijgt helpt dat je niet alleen op een gezond gewicht te blijven maar wordt je er ook nog eens sterker van.

Om extra eiwitten binnen te krijgen kun je er voor kiezen om eiwitrijke pannenkoeken te maken. Het mooie aan pannenkoeken maken is dat je namelijk zelf kan bepalen waaruit de pannenkoek bestaat.

In tegenstelling tot de gezonde variant van de pannenkoek kun je door eiwitrijke pannenkoeken wel op een gezonde manier pannenkoeken eten. Eiwitrijke pannenkoeken zijn pannenkoeken die voor het grootste gedeelte uit eiwitten bestaan.

Onze top 5 eiwitrijke pannenkoeken

Er zijn heel veel verschillende bakmixen voor eiwitrijke pannenkoeken die je zo kunt kopen. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de bereidingswijze te volgen en heb je binnen no-time gezonde pannenkoeken op tafel staan.

Een gezonde pannenkoek is bijvoorbeeld ideaal om te eten als je een actieve sporter bent. De eiwitten zorgen voor een goed behoud en herstel van je spieren.

1. Smart protein Pancakes

Als je ons al een tijd volgt weet je dat we een groot fan zijn van de producten van Body&fit. Deze producten zijn namelijk met zorg samengesteld en zijn altijd gezond. De Smart protein Pancakes van Body & Fit zijn samengesteld uit de volgende ingrediënten:

 • Milk protein
 • Ultra fine oats
 • Boekweit
 • Whey Eiwitten

Deze eiwitrijke pannenkoeken zijn ideaal te consumeren als Ontbijt of avondeten. Je kunt ze direct warm opeten of meenemen en later koud opeten.

» Bekijk hier de Smart Protein Pannenkoekenmix


2. Perfect protein pancakes

Met deze pannenkoeken krijg je maar liefst 6  verschillende soorten eiwitten binnen. Ook zijn deze pannenkoeken al meerdere keren benoemd tot de nummer 1 eiwitpannenkoeken.

De voordelen van deze eiwitrijke pannenkoeken:

 • 6 verschillende eiwitten in één product
 • Weinig koolhydraten en veel eiwitten (58%)
 • Maar liefst 15,3 gram eiwit per pannenkoek
 • Makkelijk klaar te maken
 • Weinig vet
 • Zowel warm als koud heel erg lekker.

Naast de vele voordelen die deze pannenkoeken bieden zijn dit volgens klanten van Body&fit ook nog eens een van de lekkerste pannenkoeken die ze ooit gegeten hebben. Een echte aanrader dus.

» Bekijk hier de Perfect Protein Pancakes


3. Sugarfree Pancakes & Wafel mix

Als je op zoek bent naar een lekkere gezonde pannenkoeken en wafel mix dat ook nog eens heel gezond is, is deze mix een echte aanrader.

Hiermee maak je namelijk overheerlijke pannenkoeken of wafels met veel eiwitten. Daarnaast is de smaak van deze pannenkoeken ook nog eens heel erg goed.

Wil je pannenkoeken of wafels maken die snel klaar zijn en heel gezond zijn? Dan is deze mix een echte aanrader.

» Bekijk hier de Sugarfree Pancakes & Wafel mix


4. Powercakes Flapjack en wafel mix

Deze pannenkoeken zijn 100% natuurlijk en je hoeft alleen maar water toe te voegen om ze klaar te maken. Deze pannenkoeken bevatten maar liefst 14 gram eiwit en 5 gram vezels. Hierdoor geeft het direct een verzadigd gevoel.

Deze eiwitrijke pannenkoeken zijn ideaal als tussendoortje of ontbijt. Dit zijn de voordelen:

 • Hiermee kun je je eigen flap Jacks of pannenkoeken maken
 • Heel veel granen
 • 100% natuurlijk

» Bekijk hier de Powercakes Flapjack en wafel mix


5. Sports pancakes voordeel

Als je kiest voor deze eiwitrijke pannenkoeken weet je zeker dat je geen eiwitten tekort komt. Per portie zitten er namelijk maar liefst 17,3 gram eiwitten in.

Het enige dat je hoeft te doen om deze pannenkoeken te maken is water toevoegen. Ook zitten er in deze pannenkoeken  geen suikers verwerkt.

De voordelen van deze pannenkoeken zijn:

 • Alleen water toevoegen
 • 0 toegevoegde suikers
 • Natuurlijk gezoet met Stevia extract
 • Heel veel eiwitten
 • Te gebruiken voor ieder eetmoment
 • Verbeterd receptuur waardoor het nog makkelijker is om ze klaar te maken.

» Bekijk hier de Sport Pancakes


Variatie in pannenkoeken

Wat vooral een groot voordeel is aan het maken van pannenkoeken is dat je er nog allerlei ingrediënten aan toe kunt voegen. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld groenten toe te voegen. Hierdoor krijg je nog meer smaak aan je pannenkoeken en vullen ze beter.

Waarom zou je eiwitrijke pannenkoeken eten?

Deze pannenkoeken zijn vooral goed om toe te voegen aan je dieet omdat ze heel rijk aan eiwitten zijn.

Vooral als je vaak intensief sport draagt eiwit toe aan het behoud en herstel van je spieren. Door gebruik te maken van de bovenstaande producten weet je zeker dat je de juiste mate aan eiwitten binnenkrijgt. Als je namelijk te veel aan eiwitten binnen krijgt ligt dat vaak zwaar op de maag.

Als je voldoende eiwitten binnenkrijgt moet je lichaam harder werken om de eiwitten te verbranden. Dit zorgt er ook direct voor dat meer calorieën verbrand.

Wanneer kies je voor eiwitrijke pannenkoeken?

Eiwitrijke pannenkoeken zijn in veel gevallen een goede keuze. Als je bijvoorbeeld lichaamsvet wilt verliezen krijg je met behulp van het eten van deze pannenkoeken sneller een verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten.

Ook zijn eiwitrijke producten gezond voor mensen die moeten herstellen na ziekte. De eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam sneller aansterkt.

De laatste groep zijn sporters. Als je veel actief sport, hebben je spieren vaak veel te verduren. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller kunnen herstellen en ook gezond blijven.

Ook als je aan wilt komen in plaats van afvallen zijn eiwitrijke pannenkoeken een goed idee. Vooral als je bezig bent met spieropbouw is het erg lekker en gezond om deze pannenkoeken toe te voegen aan je dieet. Het gaat je spieropbouw zeker helpen.

Voor iedere sporter is het dus een goed idee om regelmatig wat extra eiwitten te eten. En Daar zijn deze eiwitrijke pannenkoeken uiterst geschikt voor.

Eiwitrijke pannenkoeken zijn heel makkelijk te maken en dragen veel bij aan je gezondheid. Daarnaast zijn de bovengenoemde pannenkoeken ook nog eens heel lekker van smaak en dus zeker de moeite waard om eens te proberen. Naast eiwitrijke pannenkoeken, kun je er er ook voor kiezen om eiwitrijke wafels of brood te maken.

Succes met het maken van jou eiwitrijke pannenkoeken!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This