Eiwitshake zelf maken of kopen?

door mrt 11, 2019blog

Of je ze nu gebruikt voor afvallen of het opbouwen van een spiermassa: eiwitshakes zijn populairder dan ooit. Binnen tien jaar heeft de klassieke eiwitshake een transformatie doorgaan waardoor het dé shake is geworden die iedereen wil maken. De juiste shake helpt je namelijk om beter in de sportschool te presteren en makkelijker af te vallen.

 

 

 

 

Je kunt eiwitshakes kopen of zelf maken, afhankelijk van hoeveel tijd en geld jij hier voor over hebt. Persoonlijk ben ik een groot fan van het zelf maken van de eiwitshakes. Recepten hiervoor zijn overal te vinden, waaronder op deze pagina, en zijn eenvoudig te gebruiken voor je eigen versie.

 

 

 

 

Hier zijn namelijk mijn favoriete eiwitshake recepten te vinden. Makkelijk zelf te maken en helpen je voor het opbouwen van je spieren terwijl je afvalt. Een ideale balans voor iedereen die verantwoord wil afvallen.

 

 

 

 

Wat zijn eiwitshakes en heb je ze echt nodig?

 

 

 

 

Tegenwoordig kan je eiwitshakes zelfs kopen bij de sportschool of de drogisterij. Maar wat zijn eiwitshakes eigenlijk?

 

 

 

 

Geen eiwitshake is compleet zonder het hoofdingrediënt eiwit. En een goede eiwitshake heeft daar al snel zo’n 20 gram van. Dat is evenveel als een half pak yoghurt of een halve kip.

 

 

 

 

Ons lichaam is niet in staat om alle soorten aminozuren zelf te maken. Een verrassend groot deel van deze aminozuren zijn te vinden van eiwit. Omdat er veel voorbeelden zijn van producten waar weliswaar veel eiwit aanwezig is maar ook veel vet of koolhydraten, wil je natuurlijk een product vinden waar juist zoveel mogelijk eiwit in te vinden is maar nauwelijks slechte ingrediënten. En met de juiste eiwitshake recepten is dat precies wat mogelijk is.

 

 

 

 

We maken hier onderscheid tussen wei-eiwitten en caseïne-eiwitten. Het maakt hierin niet uit welke van de twee soorten jij straks kiest, met beide soorten krijg je namelijk een bak eiwitten binnen, wat zonder twijfel jouw doel zal zijn.

 

 

 

 

Of jij nu je spiermassa wilt versterken of afvallen: eiwitshakes kunnen een grote bijdrage leveren. Zoals ik al heb laten doorschemeren ga ik je de beste eiwitshakes recepten geven. Wil je toch liever shakes kant-en-klaar kopen? Dan geef ik daar aan het einde van deze pagina nog mijn tip voor.

 

 

 

 

Afvallen, gainen of omdat je het lekker vindt: eiwitshakes voor ieder doel

 

 

 

 

De klassieke eiwitshake is voor vrijwel ieder doeleinde geschikt, simpelweg omdat het geen schadelijke stoffen bevat. Natuurlijk is de consumptie van eiwitshakes er wel een die met mate moet worden gedaan. Van drie shakes op een dag raakt jouw voedingspatroon uit balans en dat zal jouw lichaam niet leuk vinden.

 

 

 

 

Gebruik de eiwitshake recepten daarom voor een dagelijkse shake als je van plan bent om die dag te gaan sporten of als eiwitshakes een centraal onderdeel van jouw dieet zijn. Maak de shake waarvan jij denkt dat die het lekkerst is en probeer geen extra (ongezonde) ingrediënten toe te voegen. De eiwitshake recepten zijn gemaakt met het idee dat de drankjes lekker moeten smaken!

 

 

 

 

Via de links hieronder ga je direct naar de beste supplementen aanbiedingen van deze betrouwbare webshops.

 

 

 

 

 

 

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This