Fitchef Turbo: Eiwitrijke recepten voor goede voeding?

door feb 9, 2018blog

Weer het zoveelste boek dat gericht is op eiwitrijke voeding waarmee afvallen kinderlijk eenvoudig zou moeten zijn. Alhoewel dit boek qua beschrijving lijkt als het een Fajah Lourens of Sous Vide kookboek is, is het tegendeel waar. Fitchef Turbo is een boek dat een totaal andere aanpak heeft.

Afvallen draagt voor velen een negatieve lading met zich mee. Je bent kennelijk te zwaar als je zou moeten afvallen. Maar is het juist niet hartstikke knap dat jij aan dit avontuur durft te beginnen? Fitchef Turbo erkent behalve de voeding gerelateerde stappen ook het mentale stuk. Een stuk dat te vaak onderbelicht blijft.

Mijn Fitchef Turbo review gaat dieper in op dit relatief nieuwe boek dan anderen durven. Hoe dat kan? Ik heb zelf ook gebruik gemaakt van Fitchef Turbo. Daardoor ben ik goed bekend met de vele eiwitrijke en koolhydraatarme recepten van het boek.

Ontvang de Maximale Korting op de Fitchef boeken

De nadruk van Fitchef Turbo ligt overduidelijk op de eiwitten. Dat is voor jou mogelijk wat wennen aangezien veel nieuwe boeken gericht zijn op koolhydraatarme recepten. Kortom, eiwitrijke recepten zijn relatief onderbelicht in deze wereld.

Eiwitrijke Fitchef Turbo recepten zijn dan ook niet te vergelijken met wat je gewend bent. En dat is met ruim 105 recepten snel te maken.

Uiteengezet in zes duidelijke categorieën kan je gemakkelijk je weg vinden tussen de voedingsmaterie in Fitchef Turbo;

√ Ontbijt
√ Lunch
√ Diner
√ Snacks
√ Smoothies
√ Soepen

Zelfs soepen hebben een eigen hoofdstuk met recepten in de Fitchef Turbo toegewezen gekregen. Dan weet je dat er echt veel tijd is gestopt in de ontwikkeling van dit boek.

Dat is lang niet alles wat er te vinden is bij Fitchef Turbo. Kijken we verder, dan zien we dat er tal van eetschema’s, sport tips en andere toelichtingen te vinden zijn om gezonder te leven. Over alles wat relevant is, kan je goed uitgewerkte informatie vinden.

Een van de voordelen hiervan is dat het altijd duidelijk is wat de schrijver, Mark van Oosterwijck, met iets bedoelt.

De tips uit Fitchef Turbo zijn ongelofelijk waardevol

Wat dit boek in een vroeg stadium al enorm waardevol maakt is dat het vol staat met onmisbare tips. Doordat deze tips ontworpen zijn om voor iedereen toepasbaar te zijn, is het boek echt bruikbaar.

Een goed voorbeeld is de berekening om na te gaan hoeveel eiwitten per dag jij moet binnenkrijgen om een strakker lichaam te krijgen. Deze berekeningen maken het boek op-maat. Dat wil zeggen; het is volledig aangepast op dat wat jij het meest nodig hebt.

Bij ongelofelijk veel boeken komt het probleem terug waar Fitchef Turbo korte metten mee maakt: het zou niet bij de gebruiker horen. Maar met tips als voedingswaardes en praktische recepten kan je niet fout gaan bij de Fitchef Turbo.

Vijf pijlers van de eiwitrijke recepten

Tijdens het samenstellen van de Fitchef Turbo recepten heeft Mark een basis gelegd door vijf pijlers te kiezen waar ieder recept aan moet voldoen. Alle recepten zijn middels deze pijlers tot stand gekomen. Geen een recept zal hier dan ook van afwijken waardoor je consequent met Fitchef Turbo aan je voeding kunt werken.

Balans tussen ingrediënten en je lichaam

Het lichaam kan verschillend reageren op bepaalde ingrediënten. Eet je ergens te veel van, zoals koolhydraten, dan wordt dit veelal omgezet in vet. Krijg je veel eiwitten binnen zonder voldoende te bewegen, heeft dit net zo’n nadelige invloed als veel andere stoffen.

Daarom is een balans tussen ingrediënten onmisbaar. Jouw lichaam moet namelijk volledig aangepast zijn op wat er binnenkomt. En dat gebeurt niet zomaar volgens Fitchef Turbo.

Door direct de juiste combinaties te maken met eiwitrijke recepten en de bijbehorende ingrediënten kan dit op een gezond tempo worden aangepast. Je springt niet direct in het diepe door met de meest vreemde ingrediënten te werk te gaan. Jouw lichaam krijgt voldoende tijd om aan deze nieuwe Fitchef Turbo recepten te wennen.

Eenvoudig en bijzonder lekker

Niemand heeft zin om de hele dag in de keuken te staan. Ik ook niet en gelukkig Mark, de schrijver van Fitchef Turbo, ook niet. Hierdoor ben je nooit lang met het bereiden van een Fitchef Turbo recept bezig en kan je binnen maximaal een half uur eten.

Van ontbijt tot diner en van een simpele snack tot een heerlijke soep: de recepten zijn allen eenvoudig, lekker en snel te maken.

Zou je veel tijd kwijt zijn aan een bepaald gerecht, dan is de kans klein dat je in de toekomst nog een keer voor dit gerecht kiest. Een perfecte combinatie als het aan mij ligt.

Geen dure ingrediënten

Ik krijg vaak te horen dat bepaalde recepten van andere methodes te duur zijn om te bereiden. Veel ingrediënten zoals avocado en zoete aardappel zijn goed aan de prijs. Helaas zijn in veel andere boeken recepten te vinden waar dergelijke ingrediënten continu in terugkomen.

Niet bij de eiwitrijke voeding recepten van Fitchef. Daar worden uitsluitend ingrediënten gebruikt die betaalbaar zijn. Hierdoor is de Fitchef Turbo toegankelijk voor iedereen. Je hoeft je dus eindelijk niet meer grijs te betalen om gezond te kunnen eten.

Vullend gevoel

Niet alleen je portemonnee blijft gevuld bij Fitchef Turbo. Ook je buik krijgt een gevuld gevoel terwijl je niet meer eet dan nodig is. Eiwitten vullen veel meer dan andere stoffen. Met een klein bakje Franse Kwark zit je bijvoorbeeld net zo vol als een dikke hamburger. Dan is het opeens leuk om gezond te

Mijn ervaring met Fitchef

Eiwitrijke recepten hebben mij geholpen om niet alleen af te vallen, maar ook een atletischer lichaam te krijgen. Eiwitten zijn onmisbaar voor het herstellen en voeden van de spieren. Spieren groeien hierdoor sneller, worden sterker en kunnen meer weerstaan.

Daar komt nog eens bij dat het boek propvol zit met advies om aan je lichaam te werken. Tips waarmee je ontdekt hoe je het best kunt sporten, eten en leven.

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug! Dat noem ik echte service.

Wil jij Fitter Worden met Recepten, Weekmenu’s & Meer?

Ontvang de Maximale Korting op de Fitchef boeken

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This