Fitness oefeningen voor thuis (makkelijk en effectief!)

door jan 3, 2019blog

Heb jij te weinig tijd om regelmatig naar de sportschool te gaan? Of vind je dat het te veel tijd kost? Dan ben je absoluut niet alleen, want een groeiende groep Nederlanders is van mening dat het allemaal anders kan. Dat kan het ook. We geven namelijk veel geld aan de fitness uit terwijl we met fitness oefeningen voor thuis hetzelfde effect kunnen bereiken.

Hier is natuurlijk wel het een en ander voor nodig, waar ik je vandaag precies mee ga helpen. Aan de hand van de onderstaande informatie vertel ik je namelijk wat er moet gebeuren om effectief thuis fitness oefeningen te doen en daar ook daadwerkelijk resultaat mee te behalen. Want met eindeloos sit-ups doen worden we nooit sterker en vallen we al helemaal niet af.

Ik vertel je onder andere;

 1. Welke basis er nodig is om enig resultaat te kunnen boeken
 2. Welke doelen je eventueel zou kunnen realiseren
 3. Welke fitness oefeningen voor thuis ideaal zijn

Klaar om ook zelf thuis je lichaam te kunnen trainen met mijn fitness oefeningen? Ik heb ze voor je uitgewerkt!

Zonder een sterke basis kom je nergens

Zoals je vaker op mijn website hebt kunnen merken is een groot deel van het succes afhankelijk van jouw motivatie. Als jij niet de omgeving kunt creëren die nodig is om te kunnen presteren, zal jij na een paar weken de fitness oefeningen opgeven. Thuis oefeningen doen lijkt namelijk zo makkelijk. Maar dat is het niet. Alleen voor een totaal andere manier dan wat je in de fitness zou kunnen ervaren.

Mocht je na het lezen van dit artikel de keuze willen maken om net als andere fanatiekelingen thuis fitness oefeningen te gaan doen, dan is het eerste wat je moet doen niet iets wat je zou verwachten.

We gaan namelijk eerst beginnen met het stellen van duidelijke doelen. Het liefst op vaste dagen, zodat je niet zomaar van je taken kunt afwijken.

Op door jou gekozen dagen, het liefst minimaal drie keer per week, moet jij een vast programma doorlopen. Dit programma moet keer op keer gevolgd worden zolang jij in je beginfase zit. Het is anders te makkelijk om hier van af te wijken wanneer je een keer geen zin hebt.

Je moet jezelf de volgende eisen stellen;

 • Een vaste tijdsduur
 • Een vast aantal oefeningen
 • Een vast tijdstip (ochtend, middag of avond)
 • Een minimum aantal keer per week
 • Een minimum aantal herhalingen van de oefeningen

De regels die je hiervoor stelt, moeten strikt nageleefd worden. De fitness oefeningen zullen thuis nooit van enige waarde kunnen zijn als je niet met dergelijke regels durft te werken. Je moet streng zijn als je resultaat wilt bereiken. En velen blijven uiteindelijk op dit punt te falen.

Maar jij weet precies wat je moet doen om wel te knallen. Mijn fitness oefeningen voor thuis gaan jou helpen om net die stap extra te nemen waar zovelen al achterbleven. Verlies de eerder besproken eisen niet uit het oog en ga voor het maximale resultaat.

Dit zijn mijn favoriete fitness oefeningen voor thuis

En straks ook die van jou. Ik heb namelijk vooral een voorkeur gekregen voor twee soorten oefeningen.

 1. Oefeningen waarbij je gebruik maakt van de kettlebell
 2. Oefeningen waarbij je uitsluitend van je lichaam gebruik maakt
  1. Sit-ups
  2. Push-ups
  3. Twists

De oefeningen die jij thuis met je eigen lichaam kunt doen spreken voor zich. De opsomming hierboven is natuurlijk kort, maar wel sprekend. Dit zijn namelijk slechts een aantal van de honderden oefeningen die jouw lichaam, zonder enig gebruik van apparaten, kan uitvoeren.

Deze oefeningen kunnen vaak zelfs intensiever zijn dan wanneer je wel de mogelijkheid zou hebben om van apparaten gebruik te maken. Het enige wat ik voor de oefeningen met het eigen lichaam adviseer, is te investeren in een comfortabel yoga ofwel fitnessmatje. Anders kunnen de oefeningen na verloop van tijd als oncomfortabel worden ervaren.

Kettlebell oefeningen zijn bijzonder effectief 

Maar die fitness oefeningen voor thuis met de kettlebell dan. Wat moet je daar eigenlijk van denken? Waarom zijn die oefeningen mijn favoriet?

Daar heb ik een eenvoudig antwoord op. Met dit enkele ‘gewicht’ zijn honderden oefeningen mogelijk waarmee jij je lichaam compleet kunt transformeren. En dat moet je niet te licht opvatten, want dat is echt met een simpele kettlebell mogelijk. De fitness oefeningen die hier allemaal mee gedaan kunnen worden, zijn in staat om al je spiergroepen aan te maken.

Ook als je overtollig buikvet wil verliezen of simpelweg ‘leaner’ wilt worden, zijn fitnessoefeningen met de kettlebell ideaal.

Behalve het programma waar ik het straks nog meer over ga hebben, zijn op het internet heel veel effectieve oefeningen te vinden waarmee je snel resultaat kunt boeken. Deze oefeningen zullen in het begin als zwaar worden ervaren. Het resultaat van deze thuis fitness oefeningen zullen het echter ruimschoots waard zijn.

Blijven trainen voor een sterker lichaam: thuis kan het ook

Je zult de komende tijd gegarandeerd mensen om je heen horen die zullen beweren dat thuis fitness oefeningen doen weinig effect zal hebben. Het zal volgens hun al helemaal niet in de buurt kunnen komen van wat je in een fitness kunt bereiken.

Ik kan je uit ervaring meedelen dat dit onzin is. Als jij met de juiste motivatie en oefeningen thuis aan de slag gaat met het trainen van je lichaam, zal je zelfs sneller en makkelijker het lichaam kunnen vormgeven waar je van droomt.

De oefeningen die ik hierboven heb besproken en Jesse van der Velde in zijn Kettlebell programma verder toelicht, zijn ongelofelijk belangrijk om met de kettlebell de oefeningen thuis te kunnen uitvoeren.

Ik adviseer je daarom de Kettlebell cursus van Jesse van der Velde eens te bekijken. De oefeningen uit deze cursus hebben mij geholpen om te komen waar ik nu ben. Het kan nooit kwaad om wat van deze oefeningen thuis uit te proberen!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This