Gezonde koolhydraatarme salade maken!

door okt 30, 2018Lunch

Koolhydraatarme salade: Salades zijn altijd lekker om te eten. Het kan makkelijk als lunchgerecht, voorgerecht, tussendoor of als maaltijdsalade. Het is erg makkelijk om te variëren en je kunt de lekkerste combinaties maken. Het is doorgaans erg lekker en eigenlijk is het altijd wel smakelijk ongeacht het seizoen.

De meeste mensen lusten wel een salade en je kunt doorgaans zoveel soorten kiezen. Bovendien bevat groente en vooral salade van nature minder koolhydraten. Ideaal dus in een koolhydraatarm dieet. Hieronder kun je een paar heerlijke recepten vinden. Laat je inspireren en geniet van deze heerlijke salades of het nu winter, herfst of zomer is. Het is echt altijd tijd voor een salade.

Basisingrediënten voor een koolhydraatarme salade

Een heerlijke salade begint bij een goede basis. Het is doorgaans erg makkelijk om een goede salade te maken. Maar kies voor een goede basis dan heb je al het halve werk. Het zorgt ervoor dat je een heerlijke salade kunt maken en met deze basis kun je perfect combineren.

Sla de basis

Het is altijd lekker om als basis een slasoort te kiezen. Je kunt denken aan: kropsla, andijvie spinazie, kropsla of Romain sla. Je hebt ook nog eikenbladsla, Rucola en ijsbergsla.

Kies heerlijke gevarieerde groenten

Mais en aardappelen bevatten doorgaans veel zetmeel. Probeer deze dan ook te vermijden. je kunt wel andere groente als basis toevoegen. Je kunt alles wel pakken denk aan: komkommer, tomaat, ui, augurk, (gegrilde) aubergine of courgette, bleekselderij, bietjes, rode kool, wortel en dergelijke.

Smaakmakers

De smaakmakers mogen niet ontbreken. Dit is juist wat een salade altijd afmaakt. Een heerlijke bite of een stukje fruit. Ga je gang en voeg wat toe. Het kan altijd echt van alles zijn. Denk aan een: blokje kaas (feta of geitenkaas), vis, vlees, tempé, tofu, noten of olijven. Je kunt ook nog peulvruchten toevoegen.

Een dressing maakt het af!

Je maakt een salade altijd af met een dressing. Maar je moet wel oppassen want niet alle sauzen zijn geschikt als dressing. Het is belangrijk dat deze niet meer dan 6 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Is dit het geval dan kun je het heerlijk gebruiken. Je kunt ook makkelijk zelf een dressing maken. Gebruik hiervoor:

Ingrediënten Koolhydraat arme salade:

 • azijn (appel, natuur of kruiden)
 • beetje water
 • eventueel wat yoghurt

Er zijn natuurlijk ook heerlijke dressings die je kunt kopen, maar zelf maken is natuurlijk nog lekkerder. Wel moet je met een dressing oppassen dat het geen dikmakers zijn.

Ideeën om een basissalade uit te breiden:

Met de volgende ingrediënten kun je heerlijke andere salades maken. Je kunt zo je basis salade goed uitbreiden.

Ingrediënten:

 • Munt
 • Doperwten
 • honing (voor de dressing)
 • knoflook waterkers
 • ei
 • walnoten en gerookte kip
 • mozzarella
 • basilicum

Met de bovenstaande ingrediënten maak je de volgende salades.

 • munt salade maken met doperwten
 • walnoten salade met kip maken
 • een mozzarella salade maken

Je geeft hiermee je salade echt een heerlijke Touch. En kun je vrijwel eindeloos variëren. Zo heb je telkens weer een nieuwe lekkere koolhydraatarme salade op tafel.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This