Wat Is Glucomannan / Konjac en Werkt het bij Afslanken? Ervaringen

door apr 20, 2019blog

Ben je op zoek naar meer informatie over Oscars dieet en het Glucomannan supplement? De verschillende jaarlijkse gezondheidsonderzoeken laten met grote regelmaat schrikbarende cijfers zien. Deze schrikbarende cijfers hebben met name betrekking op de mate van overgewicht bij vele mensen. Ruim een helft van de volwassenen heeft namelijk last van overgewicht. Ook onder jongeren en tieners is het percentage van personen met overgewicht véél te hoog.

Overgewicht is voor jezelf uitermate vervelend. Je wordt beperkt in je dagelijkse leven en je kunt niet aan alle activiteiten mee doen. Daarnaast heb je, in de meeste gevallen, ook last van een gebrek aan conditie. Mede hierom is het ontzettend belangrijk om iets aan overgewicht te doen. Maar, hoe doe je dat?

Dit begint in feite met het uitkiezen van een dieet. Je hebt tegenwoordig de keus uit ongelooflijk veel verschillende diëten. Deze diëten richten zich allemaal op bepaalde voedingswaarden en het beperken van bepaalde voedingswaarden. Zo zijn er bijvoorbeeld koolhydraatarme diëten, waarbij de inname van koolhydraten zoveel mogelijk beperkt dient te worden.

Het is in ieder geval zaak om snel iets aan je overgewicht te gaan doen. Het is niet alleen voor jezelf vervelend, maar kan ook grote gevaren opleveren voor de Volksgezondheid. Overgewicht gaat namelijk gepaard met bepaalde gezondheidsklachten.

Indien een groot deel van de Nederlandse bevolking last van dergelijke klachten krijgt, komt de zorgverlening in Nederland onder druk te staan. Wees je hier dan ook van bewust en pak het overgewicht op de juiste manier aan.

Bewegen in combinatie met een voedingspatroon

Als je van plan bent om af te gaan vallen, moet je je beseffen dat dit een combinatie van factoren is. Afvallen gaat namelijk niet alleen maar gepaard met een juist voedingspatroon. Nee, het is eveneens ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen. Door te bewegen, komt je lichaam in beweging en dient het op een bepaalde manier energie te verkrijgen. Hierdoor gaat het lichaam het overtollige vet verbranden, waardoor je op den duur af gaat vallen.

Ben je momenteel zoekenden naar een dieet? Wil je daarmee een bepaald aantal kilo afvallen? Het kan lonend zijn om naar Oscars dieet te kijken. Wat houdt dit dieet exact in? Je leest hieronder alles over dit unieke en goed-werkende dieet!

Wat is het Oscars dieet?

Als we naar het Oscars dieet kijken, zien we direct één belangrijk persoon naar voren komen. We hebben het hierbij over Oscar Helm. Oscar is de ontdekker en ontwikkelaar van het Oscars Dieet en heeft het dieet dus naar zichzelf vernoemd. Door de jaren heen kwam Oscar er achter dat het mogelijk was om op een alternatieve manier af te vallen.

Al vanaf jonge leeftijd heeft Oscar interesse gehad in voedingspatronen. Dat kwam met name door de studentenperiode, waarin Oscar weinig energie had en veel kilo’s aan kwam. Hoe dat kan? Hij had een ongezond voedingspatroon, waaronder vele kant-en-klaar maaltijden.

Oscar kwam er al snel achter dat het op deze manier niet mogelijk was om gezond en energiek door het leven te gaan. Mede daarom is hij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van zijn eigen dieet; Oscars dieet is daar het gevolg van.

Bij het dieet van Oscar draait nagenoeg alles om zogeheten supplementen. Dit zijn aanvullingen op het dagelijkse voedingspatroon, waar het lichaam bijzonder goed op reageert. Deze supplementen zorgen dan ook bij veel mensen voor een afname van het lichaamsgewicht.

Oscar wis dat deze supplementen werkte, nadat hij samen met een vrouw dit traject was gestart. De vrouw, Christien, raakte bij elk dieet na verloop van tijd haar motivatie kwijt. Hierdoor kwamen de kilo’s er weer net zo snel bij, als dat ze er vanaf gingen.

Christien begon met het innemen van de supplementen en merkte na een korte periode al resultaat. De buikomtrek van Christien begon (fors) af te nemen. Dit was te danken aan de supplementen in combinatie met een caloriearm weekmenu; eveneens samengesteld door Oscar. Ben je benieuwd geworden naar wat deze supplementen nou exact zijn? Lees het hieronder!

Wat is glucomannan precies?

Zoals je hebt kunnen lezen, nemen de supplementen een belangrijk deel in bij het Oscars dieet. Maar, wat zijn supplementen nou exact? En welke supplementen gebruikt Oscar bij zijn dieet? Voedingssupplementen zijn stoffen die je als aanvulling op je dagelijkse voeding kunt nemen.

Deze supplementen zorgen voor een stimulans van de juiste vitaminen en mineralen in je lichaam. Hierdoor heb je meer energie, leef je gezonder én kan je ook nog eens kilo’s kwijtraken. Dat is exact wat er met het Oscar dieet gebeurd.

Oscar maakt hierbij gebruik van een Glucomannan supplement. Heb je wel eens van deze term gehoord? Hoogstwaarschijnlijk niet. Mede daarom leggen wij hieronder uitgebreid uit wat Glucomannan exact is. Het woord Glucomannan is niet al te makkelijk uit te spreken. De herkomst van Glucomannan is ook niet al te dicht bij huis terug te vinden.

Nee, Glucomannan is een oplosbare voedingsvezel die een plant in Oost Azië afgeeft. Deze oplosbare voedingsvezel komt van de wortel van een plant af. De exacte benaming van deze plant is Konjak en deze plant groeit enkel en alleen in de warme, subtropische gebieden in het Oosten van Azië.

Deze planten geven dus een in water oplosbare voedingsvezel af. Dát is Glucomannan. Indien je een caloriearm dieet aan het volgen bent, is de kans aanwezig dat je Glucomannan vaker bent tegengekomen. Door de opkomst van Oscars dieet wordt deze voedingsvezel namelijk ook in andere diëten toegepast.

Volgens Oscar Helm, de oprichter en bedenker van het Oscars Dieet, is Glucomannan een voedingsvezel die ondersteuning biedt. Deze oplosbare voedingsvezel biedt ondersteuning bij mensen die gewicht kwijt willen raken.

Glucomannan Supplement

Je hebt hierboven kunnen lezen wat het Glucomannan supplement exact is. Maar, welke voordelen biedt deze oplosbare voedingsvezel nou exact? Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de lust naar eten.

Als jij het Glucomannan supplement  nuttigt, merk je dat je eetlust verminderd wordt. Dit is te danken aan de gelachtige werking van Glucomannan. Gelachtig betekent dat het legen van de maag op een lager tempo gaat. Het gevolg hiervan is dat je langer het gevoel hebt dat je genoeg gegeten hebt.

Het gevolg hiervan is uiteindelijk weer dat je simpelweg minder gaat eten, omdat je minder lust naar eten hebt.

Men stelt ook wel eens dat Glucomannan goed voor het verzadigingsgevoel is. Dat klopt. Door het nuttigen van het Glucomannan supplement heb je een verzadigd gevoel. Je hebt het gevoel dat je helemaal vol zit, terwijl je juist minder hebt gegeten dan voorheen.

Als je af wilt vallen, is het aan te raden om 3g Glucomannan in te nemen. Deze 3 gram kan je het beste verdelen over drie doses van elk 1 gram. Deze supplementen dien je in te nemen met water. Zorg er altijd voor dat je dit met voldoende water doet, zodat het supplement niet ergens vast blijft hangen.

Bekijk hier de Glucomannan supplementen!

Conclusie Glucomannan supplement

Het mag duidelijk zijn dat Oscars dieet veelal draait om Glucomannan. Dit supplement zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je simpelweg minder neiging hebt om te gaan eten. Dat klinkt ideaal, niet waar?

Als je de overtollige kilo’s kwijt wilt raken, is het echter niet alleen een kwestie van het slikken van supplementen. Nee, hier komt nog veel meer bij kijken. Allereerst werkt dit supplement het beste samen met een caloriearm dieet. Een dergelijk dieet is door Oscar Helm ook helemaal uitgestippeld.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het bij dit dieet noodzakelijk om zo min mogelijk calorieën naar binnen te krijgen. Je lichaam heeft echter wel calorieën nodig om op de juiste manier te kunnen functioneren. Het lichaam lost dit echter op door het overtollige vet te gaan verbranden, zodat het lichaam alsnog goed blijft functioneren.

Daarnaast is het ook bij dit dieet ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen. Elk lichaam heeft behoefte aan beweging. Beweeg jij onvoldoende? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk aan gaat passen. Het is aanbevolen om elke dag minstens een half uur in beweging te zijn.

Je hoeft hier echt niet 12 kilometer per uur voor te gaan hardlopen. Nee, een half uur met de hond wandelen is ook al voldoende. Je kunt ook besluiten om op de fiets te stappen en minstens een half uur lang van de omgeving te genieten. Het gaat er om dat je in beweging komt. Daar is je lichaam blij mee en jij zelf op den duur ook.

Indien je Oscars dieet én bewegen met elkaar combineert, ga je de overtollige kilo’s kwijt raken. Dankzij de supplementen gebeurt dit, over het algemeen, al redelijk snel. Het is daarom ook makkelijker om dit dieet vol te houden; je ziet namelijk meestal al snel de resultaten van het dieet. Dat werkt behoorlijk stimulerend en is fijn voor je gemoedstoestand.

Wie is Oscar Helm?

Door de jaren heen heeft Oscar een aardige reputatie op weten te bouwen. Hij is namelijk niet alleen bekend als bedenker van dit dieet, hij heeft ook nog de afslank receptenbijbel geschreven is (dieet)psycholoog, afslankcoach en voedingsdeskundige. Hij is dus elke dag bezig om mensen te helpen met het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Naast de hierboven genoemde werkzaamheden is Oscar ook bezig met zijn eigen website. Op happyhealthy schrijft hij dagelijks verschillende tips. Tevens maakt hij reviews over producten. Het gaat op deze website maar om één ding; het kwijtraken van de overtollige kilo’s en de mogelijkheden daarvoor.

Heb jij ook interesse om op een leuke manier gewicht kwijt te raken? Het kan zeker geen kwaad om eens naar Oscars dieet te kijken. Een dieet dat veelvuldig om de Glucomannan supplementen draait.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This