Gratis dieet schema online vs Betaalde dieetschema’s

door sep 9, 2018blog

Wanneer je van plan bent om af te vallen is het een goed idee om gebruik te maken van een dieet schema. Overal op het internet zijn er genoeg gratis dieetschema’s te vinden.

De vraag is alleen wel zijn ze net zo goed als de betaalde, en welk verschil is er tussen de twee. Dat lees je in dit artikel.

Gratis dieet schema online downloaden

Waarom zou je kiezen voor een betaald dieet schema als er ook genoeg gratis schema’s te krijgen zijn. Het antwoord daarop is heel simpel. Gratis dieet schema’s zijn over het algemeen heel erg beperkt.

Vaak krijg je dan maar een klein gedeelte van wat je in het volledige schema krijgt. Toch kunnen gratis dieet schema’s je in het begin wel op weg helpen om te starten met je dieet. Je krijgt dan meestal bij het downloaden een paar oefeningen die je kunt doen, en daarnaast een paar recepten die je in het begin helpen met afvallen.

Meestal is dit niet genoeg om je hele dieet af te maken en kom je er al snel achter dat je toch beter een betaald dieetschema had kunnen downloaden.

Daarnaast is het vaak ook zo dat gratis dieet schema’s lang niet altijd betrouwbaar zijn. Ze kunnen geschreven zijn door mensen die er totaal geen verstand van hebben en alleen maar willen dat iets van ze gaat kopen.

Ook kan het zijn dat een gratis dieet schema slechts een onderdeel is van het betaalde schema. Zo kun je een voorproefje krijgen van wat je kunt verwachten als je met het dieet aan de slag gaat.

Als je serieus bent om af te vallen en je wil er echt voor gaan dan is het een veel beter idee om direct voor het betaal de schema te gaan.

Betaalde dieet schema’s online

Betaalde schema’s zijn vaak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en zijn over het algemeen heel betrouwbaar. Wanneer je kiest voor een betaald schema kun je er ook vanuit gaan dat je met deze schema’s gaat afvallen.

Dat is bij een gratis dieet schema nog maar de vraag. Je weet nooit wat de resultaten gaan zijn als je een gratis schema gebruikt.

Ook heb je met betaalde schema’s veel meer verschillende keuzes in oefeningen die je kunt doen en recepten die je kunt maken welke ook nog eens voorzien zijn van boodschappenlijstjes.

Hiermee hoef je dan alleen nog maar naar de winkel te gaan en de juiste ingrediënten te kopen. Voor veel mensen is het namelijk erg lastig om gezonde boodschappen te doen. Ze hebben geen idee wat nou echt gezond is waardoor ze al makkelijk iets ongezonds kopen.

Zijn alle Gratis dieet schema’s online slecht?

Zeker niet alle gratis dieet schema’s zijn slecht. Er zitten een paar schema’s tussen die minstens zoveel informatie geven als veel betaalde schema’s. Toch is het van te voren moeilijk te zeggen of je een goede schema gaat downloaden of niet.

Op veel websites waar je gratis schema’s kan downloaden, worden veel grote beloftes gedaan zodat je op de download knop drukt, je email adres invult en het schema gaat downloaden.

Het enige doel van deze websites is jouw email adres krijgen zodat ze je later kunnen benaderen voor andere verkopen.

Wat je kunt doen om dit te voorkomen zijn de volgende dingen:

  • Kijk wat andere mensen over dit schema zeggen
  • Kijk hoe vaak er op social media over dit schema gepraat wordt
  • Vraag aan de eigenaar van de website of je een inkijk exemplaar mag hebben.

De meeste dieetschema’s worden ontworpen in een E-Book. Deze bevat meestal meerdere pagina’s. Het enige wat je dan hoeft te vragen is of je 2 of 3 pagina’s mag zien zodat je een idee hebt van wat je kan verwachten.

Als het er belovend uit ziet kun je het hele schema downloaden en je email adres geven. Als je geen inkijkexemplaar mag zien kun je er al vanuit gaan dat het niet wat is.

Ook bij betaalde schema’s is het mogelijk om een inkijk exemplaar te vragen. Zo weet je voordat je het product gaat kopen wat je kan verwachten en doe je geen miskoop.

Daarnaast bieden vooral betrouwbare websites een niet goed geld terug garantie. De maker van de schema’s weet dat zijn product goed is en weet daardoor ook dat niet veel mensen het geld terug vragen.

Een goed gratis dieet schema online, hoe ziet dat eruit?

Goede gratis online dieetschema’s zijn makkelijk te herkennen. Ze hebben een kwalitatief hoog design. Dat betekent dat er meestal veel aandacht is geschonken aan de schema’s. Ook hebben goede gratis schema’s genoeg variatie in sportoefeningen, recepten en weekmenu’s.

Om gezond af te vallen is vooral genoeg variatie in je eetpatroon heel belangrijk. Als je niet genoeg kunt kiezen om te eten, is het schema niet goed.

Goede schema’s stemmen ook de oefeningen af op de recepten. Hierdoor behaal je maximaal resultaat tijdens het afvallen.

Wat ook belangrijk is bij het afvallen is dat je het kunt volhouden. Veel gratis dieetschema’s schenken hier totaal geen aandacht aan waardoor je heel makkelijk terugvalt in je oude patroon.

Hierdoor ben je zo weer terug op je oude gewicht en was is afvallen helemaal zinloos geweest. De meeste betaalde dieetschema’s houden met al deze aspecten rekening en bieden een totaal pakket die je gemakkelijk en verantwoord laat afvallen. Ook blijf je bij de meeste betaalde diëten op je gezonde gewicht, omdat je leert hoe een gezonde leefstijl werkt.

Ook het kiezen van een betaald dieetschema is niet makkelijk omdat er heel veel verschillende varianten zijn. Het ligt er maar net aan welke jouw voorkeur heeft.

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij voor jou een dieetschema uitgekozen. Hiervan weten wij dat hij werkt en kun je er dus vanuit gaan dat je met dit schema wel gaat afvallen.

Ben jij benieuwd welk schema we bedoelen? Ga dan naar de Afslank receptenbijbel en lees  meer over. Heeft dit schema voor jou gewerkt? Dan horen we graag je ervaring.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This