Groene smoothies met avocado

door feb 11, 2019Ontbijt

Ben jij op zoek naar groene smoothies met avocado?  Voeg dan groene smoothies toe aan je voedingspatroon. Door onze drukke dagelijkse werkzaamheden komen we er vaak niet aan toe om verse groente te bereiden en voldoende fruit te nuttigen. Daarnaast vinden we het ook niet altijd lekker.

Waarom zouden we deze ingrediënten dan niet in een lekkere smoothie verwerken en smakelijk opdrinken? Je lichaam krijgt er tenslotte een enorme energie boost van waarmee je weer een tijdje vooruit kan.

Groene smoothies met avocado

Groene smoothies kun je vinden in allerlei soorten en maten. Ook kun je er bijna onbeperkt aantal soorten fruit en groente aan toevoegen. Maar als je smoothies gaat maken is het een goed idee om er in ieder geval Avocado aan toe te voegen. Avocado is namelijk een super food en daarom heel gezond. Wil je weten hoeveel calorieën er in een avocado zitten?

Avocado als super food

Wat de meeste mensen niet weten is dat de avocado tot de fruitsoorten behoort. Dit komt doordat ze voor meer dan 70% uit water bestaan. In tegenstelling tot andere fruitsoorten bevat de avocado relatief weinig koolhydraten en veel gezonde vetten die het afvalproces bevorderen. Dit doet de avocado door onder andere verzadiging van het hongergevoel.

De avocado behoort tot de superfoods doordat deze uit meer dan 15 verschillende vitaminen en mineralen bestaat. Hieronder wordt de voedingswaarde van de avocado toegelicht.

Vezels

Avocado’s bestaan zowel uit oplosbare- als onoplosbare vezels. Waarvan het grootste gedeelte, namelijk 75% onoplosbare vezels bevat. Deze vezels zorgen ervoor dat de darmen beter kunnen functioneren.

Er wordt zelfs uitgesproken dat avocado het risico op darmkanker kan verkleinen. Tevens zorgt het hoge vezelgehalte in de vrucht ervoor dat je niet zo snel honger zult krijgen na het eten van een avocado.

Vitamines

Avocado’s zitten boordevol vitamines die verantwoordelijk zijn voor een goede stofwisseling. Zo zijn onder andere vitamine K, B en E aanwezig in de vrucht.

Aminozuren

Essentiële aminozuren heeft ons lichaam nodig om een compleet eiwit te kunnen vormen. Avocado’s bevatten hier zelfs 18 van. Je zou bijna het vlees van een maaltijd kunnen overslaan, wanneer je een avocado hebt gegeten.

Foliumzuur

Een hoge inname van foliumzuur beschermt ongeboren baby’s en verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Een halve avocado beschikt over een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur in ons voedingspatroon.

Wil je weten hoe groene smoothies ook jouw leven drastisch kunnen verbeteren!

Groene smoothies met avocado recepten

Om je direct wat lekker smoothies te laten proberen hebben we deze twee lekkere smoothies met avocado voor je geselecteerd.

Groene smoothie met avocado, banaan en spinazie

Als je denkt aan vloeibare spinazie verwacht je waarschijnlijk niet dat het een lekkere smoothie wordt. Maar de combinatie van spinazie banaan en avocado zijn heel erg lekker. Dit moet je mixen voor deze smoothie:

  • 1 avocado
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 bananen
  • 200 ml Yoghurt

Het enige dat je hoeft te doen is de avocado te snijden en de pit te verwijderen. Daarnaast hoef je alleen maar de bananenschil te verwijderen en de banaan gewoon in zijn geheel in de blender stoppen.

Groene smoothie met avocado en limoen

Een andere lekkere smoothie is de avocado limoen smoothie. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 1 Avocado
  • één eetlepel gember siroop
  • 125 gram mangostukjes
  • Een limoen
  • 100 gram spinazie

Voeg eerst 50 ml water toe aan de blender en voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de blender.

Snijdt de avocado door het midden en verwijder de pit. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit en voeg het toe aan de blender.

Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe en mix je het geheel in de blender. Na een minuut of twee mixen is je smoothie klaar.

Deze groene smoothies met avocado zijn het lekkerst als je hem even goed koud laat worden in de koelkast.

70 Gezonde Smoothies Recepten

Deze recepten bevatten een mooie balans tussen bladgroenten, eventueel andere groenten en stukjes fruit.

Elk recept is zo samengesteld dat je een mooie mix van vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen krijgt.

Wanneer je dagelijks één of twee groene smoothies drinkt, ter aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon, zul je merken dat je lichaam met sprongen vooruit gaat.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This