Kan je havermout eten tijdens een keto dieet?

door apr 12, 2019blog

Ben jij van plan om overtollig vet kwijt te raken? Dan ben je natuurlijk al op de goede weg. Om van je overtollig vet af te komen heb je keuze uit heel veel verschillende manieren. Ook komen er elk jaar nieuwe soorten diëten bij. In dit blogbericht vertellen we je meer over het havermout keto dieet.

 

Een van de mogelijkheden die je hebt, is het zogeheten keto dieet. Wellicht heb je nog nooit van dat dieet gehoord. Daar gaan wij graag verandering in aan brengen. In dit artikel kan je namelijk alles over een havermout keto dieet lezen.

 

Wat is een ketogeen dieet?

 

De naam ‘keto’ is een afkorting van het woord ‘ketogeen’. Als we correct moeten zijn, hebben we het dus over een Ketogeen dieet. Maar, wat houdt dit nou exact in? Een ketogeen dieet is min of meer de overtreffende trap van een koolhydraatarm dieet. Bij een keto dieet mag je maximaal 30 gram koolhydraten per dag nuttigen.

 

Uiteraard is 30 gram koolhydraten per dag bijzonder weinig. Maar, bij het keto dieet worden er ook nog andere voorwaarden gesteld. Je mag deze koolhydraten namelijk alleen uit groenten halen. Met andere woorden: dit betekent dat je bijvoorbeeld geen granen mag eten, aangezien daar wel koolhydraten in zitten.

 

Wat mag je wel eten?

 

Zoals je hebt kunnen lezen, is het dus niet toegestaan om meer dan 30 gram koolhydraten per dag te nuttigen. Bij dit dieet eet je vele vetten; dit zijn vooral verzadigde vetten. Deze vetten zitten in onder andere kokosolie en boter. Doordat je deze vetten veelvuldig nuttigt, wordt binnen je lichaam een stimulatie aangezet om deze vetten te verbranden. Op den duur kan je met dit dieet dus je overtollige kilo’s kwijtraken.

 

Wil je meer koolhydraat arme recepten die je kunt eten tijdens een keto dieet?

 

Havermout bij je Keto dieet

 

Uiteraard heb je de titel van dit artikel kunnen lezen: havermout keto dieet. Zoals je wellicht al het vermoeden had, is dit dieet inderdaad gericht op een keto dieet. Maar, daarbij is het dus aan te raden om juist wél havermout te eten. Havermout bevat veel koolhydraten, maar heeft daarnaast nog veel belangrijke voordelen. De belangrijkste voordelen van havermout zijn:

 

 • Havermout bevat zeer weinig calorieën
 • Havermout zit bomvol met magnesium en vitamine B1
 • Van havermout krijg je een verzadigd gevoel, waardoor je minder honger ervaart
 • Havermout is erg goed voor de spijsvertering binnen je lichaam
 • Havermout zit vol met langzame koolhydraten

 

Ondanks dat je door havermout toch té veel koolhydraten binnen krijgt, is gebleken dat havermout en een keto dieet goed hand in hand met elkaar gaan. Dat heeft met name te maken met het hierboven beschreven laatste voordeel: havermout zit vol met langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten zijn goede koolhydraten en hebben daardoor een positieve uitwerking op het menselijk lichaam.

 

Kort samengevat is een havermout keto dieet een dieet waarbij je havermout nuttigt. Verder mag je maar maximaal 30 gram koolhydraten per dag nuttigen. Dit betekent dat je zeer strikt op je voedingspatroon moet letten. Als je hier voldoende discipline en geduld voor op kan brengen, gaat het afvallen zeker weten lukken.

 

Begin VANDAAG met het verbranden van Vet

 

Dit prachtige kookboek met maar liefst 220 pagina’s bevat 101 koolhydraatarme recepten.
Alle gerechten zijn voorzien van het aantal calorieën, koolhydraten, vetten en macro’s.

Er zit veel variatie in dit gerechtenboek, dus ze bestaan niet alleen maar uit veel eieren, vlees en kaas, zoals de meeste keto recepten. Ik heb zelf al meerdere recepten gemaakt en ze zijn verrukkelijk!

Heb ik je net zo enthousiast kunnen maken over de Keto Revolutie als ik zelf ben? Dan aarzel niet langer en bestel dit fantastische pakket. Meer heb je echt niet nodig!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

3 Reacties

 1. Hallo,
  Mijn vraag = kan ik deze informatie ook in kinder versie ergens vinden?
  Mijn kleindochter van 10 jaar wil weten waarom oma anders eet dan vele anderen.
  Ik vind dit moeilijk uit te leggen, en zeg dat dit beter is voor mij.
  Wie weet kunnen jullie mij een tip geven?
  Vriendelijke groet Ria.

  Antwoord
 2. Hoi Ria.
  Ik heb ook 7 kleinkinderen oudste is 7,6,1
  Ik vertel gewoon tegen mn kleinkids de waarheid. Ik vertel dat oma ziek word van andere eten, last van de rug en buikpijn,dit snappen ze heel goed wat dat inhoud.
  Ik zeg er ook bij ,het is niet zo dat oma het niet lust,maar oma word er ziek van en daarom eet oma het niet.
  Nu vragen ze er nooit meer naar.
  Hoop dat je er wat aan hebt.
  Greetje

  Antwoord
 3. Mijn man neemt iedere ochtend 25 gr havermout met 225 cl halfvolle melk. Hoeveel khd is dit? Na de havermout eet hij met mij khdarm mee!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This