Jimmy Joy Fun in functional food Review

door mrt 27, 2018blog

Regelmatig zie je in winkels, op internet of op televisie nieuwe producten die maaltijden vervangen, maar deze productlijn is nog relatief nieuw in Nederland. De Plenny Shakes en Twenny bars/repen van Jimmy Joy zijn nog maar net op de markt en je kunt de verschillende producten gewoon makkelijk online bestellen.

Je hoeft er dus niet eens voor op pad en dat betekent dat je de tijd die je hier normaal mee kwijt bent veel plezieriger kunt besteden: ’s ochtends wat extra aandacht voor de kinderen bij het ontbijt, tussen de middag met je shake even een klein ommetje maken in de frisse buitenlucht of ’s avonds een kwartiertje langer sporten met je beste vrienden.

Tijd is immers een kostbaar goed.

Smaken Jimmy Joy

Jimmy Joy heeft vier standaardshakes in het assortiment: de Plenny Shake, de Plenny Shake Vegan, de Plenny Shake Wake Up en de Plenny Shake Sport.

√ De Plenny Shake kun je kopen in vijf verschillende smaken: banaan, chocola, aardbei, vanille en mango.

√ De Plenny Shake Vegan krijg je in de smaken: banaan, chocola, aardbei, vanille en een neutrale smaak.

√ De Plenny Shake Wake Up is er alleen in de smaak cappuccino.

√ En de Plenny Shake Sport krijg je alleen in bananensmaak.

Daarnaast kun je nu de Plenny Shake Limited Edition bestellen. Deze shake is  er – zoals de naam al zegt – maar tijdelijk en wel in de smaak framboos.

Dus als dit helemaal jouw smaak is of je wilt graag een keer afwisselen, dien je er wel snel bij te zijn aangezien er een beperkte voorraad van deze nieuwe smaak is.

Verder is er voor jouw gemak ook een Twenny bar (een reep in de smaken chocola of vanille) en deze reep is natuurlijk altijd handig in je tas, bijvoorbeeld als de afspraak bij de garage om je auto te repareren langer duurt dan oorspronkelijke gepland of je trein weer eens vertraging heeft en je maag begint te knorren.

Waarom de shakes en repen van Jimmy Joy?

Als je eerlijk bent kijk je bij het winkelen vaak naar de producten die je het meest of het eerst opvallen. Pas dan pak je iets uit het schap om het van dichtbij te bekijken of probeer je een proefbestelling via internet.

Alle Jimmy Joy shakes zijn aantrekkelijk verpakt in een handige, weer af te sluiten zak. Dat laatste is niet onbelangrijk, want zo zorg je ervoor dat het product zo lang mogelijk zijn originele smaak en kwalitatief gunstige eigenschappen behoudt.

De kleuren op de verpakking trekken je aandacht en ze sluiten ook aan bij de kleur van de smaak. Zo kun je banaan (geel) onmogelijk verwarren met chocola (bruin).

Daarnaast geven de creatieve tekeningen (een deels gepelde banaan) direct aan welke smaak je in je handen hebt. En ook geeft de verpakking in duidelijke cijfers aan hoeveel maaltijden er in een zak zitten.

Dus als je een verpakking mee naar je werk wilt nemen of niet op vakantie wilt gaan zonder je voedzame shakes, kun je makkelijk berekenen hoeveel verpakkingen je in je werktas of koffer nodig hebt.

Het feit dat de shakes niet in een grote zak of pot verpakt zijn is daarnaast gewoon erg handig, want je hoeft deze grote zak of pot ook niet in je keukenkastje kwijt. Je hoeft niks over te scheppen in kleinere eenheden om het praktisch te maken.

Je kunt gewoon de voorraad van je bestelling in je kelder of in de voorraadkast onder de trap bewaren en wat je die dag of week nodig hebt kun je binnen handbereik opbergen.

En ín die handige verpakking?

Als je al eens vergelijkbare producten hebt geprobeerd, dan valt je meteen op dat de smaken van de shakes en repen van Jimmy Joy misschien niet uniek zijn.

Want heel eerlijk, banaan- en chocolasmaakjes krijg je bij zowat elke maaltijdvervanger. Waar je wel verschillen in zult ontdekken zijn de ingrediënten. Je vindt hier geen reep die “groter” gemaakt is door hem op te vullen met extra gepofte quinoa bijvoorbeeld.

Nee, de Twennybar bevat namelijk vooral haver en daarnaast kokosolie, soja en dezelfde poeder als van de shakes zelfs. En in het poeder van de shakes vind je naast de eerder genoemde ingrediënten ook nog lijnzaad en melk.

Je proeft de intense smaak van de shakes en repen ook niet door kunstmatige smaaktoevoegers, maar door vers fruit dat daarna gevriesdroogd is. Zo behoudt het natuurlijk niet alleen de smaak beter, maar bezit het ook de goede eigenschappen van vers fruit. En daar profiteer jij uiteindelijk het meest van.

Over de specifieke voedingswaarde

Op de website van Jimmy Joy kun je een uitgebreide lijst met ingrediënten downloaden. Deze vind je voor elke shake, zodat je de door jou gekozen shake er tussen uit kunt halen voor wat betreft de specifieke ingrediënten.

Heb je bepaalde allergieën of voedselintoleranties, dan pik je er makkelijk uit of dit product wel of niet geschikt is voor je. Ben je veganist, dan is het handig om te weten dat de wei in de normale shakes bij de Plenny Shake Vegan is vervangen door rijst, sojaproteïne en hennep.

De gemiddelde voedingswaarde per shake vind je ook op deze ingrediëntenlijst en daarnaast geeft de lijst je een overzicht van alle toegevoegde gezonde vitaminen en mineralen.

Het is trouwens goed dat je weet dat bij de samenstelling van de shakes en repen rekening is gehouden met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. (ADH, volgens richtlijnen Europese Unie)

Rib uit mijn lijf?

Als je voor de goedkoopste reep wilt gaan is de Twennybar zeker niet jouw reep. En misschien vind je de shakes in het begin ook prijzig.

Er zijn echt wel minder dure producten te verkrijgen als je er een hobby aan hebt om tijd te investeren in alle aanbiedingen die er zijn. Maar krijg je bij deze goedkopere repen dezelfde kwaliteit als bij de Twennybar?

Hebben de shakes dezelfde, voedzame basisingrediënten? Dat is eigenlijk de vraag die je je bij de aanschaf moet stellen. Als je de inhoud van de website hebt gelezen, als je een eerste bestelling hebt gedaan en je hebt gevoeld wat het effect van de shakes en/of repen zijn, dan weet je dat je met een goed product te maken hebt.

En voor een goed product betaal je graag. Het voordeel van Jimmy Joy is wel dat je bij je volgende bestelling – als je toch weet dat je er vanaf nu regelmatig van gaat  genieten – grotere bestellingen in een keer kunt doen en hierbij korting krijgt.

Als je je vriendinnen bij de yoga aangestoken hebt met het “Plenny Shake virus”, wat let je dan om 30 zakken in een keer te bestellen en zo nog minder te betalen voor je dagelijkse shake? Met een beetje creativiteit kom je een heel eind en zo geniet je nog meer van al het goede van de shakes en repen.

Meerdere producten bestellen

Het handige van de website van Jimmy Joy is ook dat je bij het bestellen op “+ laat meer producten zien” kunt klikken. Je krijgt dan meteen de hele productlijn te zien en zo hoef je niet op de website naar elk individueel product om dit aan je mandje toe te voegen en dan bijvoorbeeld weer terug naar het hoofdscherm te gaan.

Hier staat alles op een rijtje en bij je eerste bestelling kun je ook de originele “shaker bottle” of mengbeker toevoegen. Zo ben je helemaal compleet. En wat superhandig is, is de liggende balk met de verschillende prijzen bij verschillende hoeveelheden.

Dus als je bijvoorbeeld voor jezelf de Plenny Shake in de smaak banaan wilt bestellen en je selecteert hier vijf zakken, dan zie je de bij de toevoeging van bijvoorbeeld vijf zakken vanille voor je man de prijzen veranderen aan het einde van de balk.

Als je meer wilt bestellen is het leuk om hier een beetje mee te spelen, want zo zie je dus dat je ineens best een groot voordeel kunt halen uit de manier van bestellen.

bekijk ook welke proteine shakes wij hebben vergeleken!

Pakketje per post

Volgens de website is er een dag nodig voor het samenstellen van je bestelling en daarna rest nog de tijd die de post nodig heeft om je pakket te bezorgen.

Soms duurt het iets langer dan je verwacht, maar gelukkig kun je je bestelling wel altijd volgen. En heb je vragen of feedback, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Jimmy Joy doen of niet?

Als je alle voordelen op een rijtje hebt gezet heb je je keuze snel gemaakt. Zelfs al duurt het  bij de post een keer iets langer dan wat aangegeven staat op de website, je hebt alleen al profijt van dit product door de tijd die het je bespaart in aanschaf en de makkelijke en snelle manier van bereiden.

Tel daar bij op de goede smaak van de shakes en repen, de belangrijke ingrediënten die ook echt iets voor je lichaam doen, de doorgaans snelle levering aan huis, de aantrekkelijke verpakking en gebruiksvriendelijke website en je kunt niet anders dan een positieve indruk overhouden aan de shakes en repen van Jimmy Joy

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This