Koolhydraatarm eten: Vijf redenen om te starten met koolhydraatarm eten

door aug 3, 2022blog

Ongeveer 50% van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Dit zijn schrikbarende cijfers, aangezien overgewicht op termijn veel gezondheidsproblemen op kan leveren. Alleen al om die reden is het zaak om zo snel mogelijk een geschikt dieet te volgen.

Wat een geschikt dieet is? Dat hangt volledig van je eigen wensen en lichaam af. Het is daarbij goed om te weten dat elk lichaam anders op een dieet reageert. Jij valt mogelijk met dieet X af, terwijl je buurvrouw niks aan dit dieet heeft. Om deze reden is het aan te raden om meerdere diëten uit te proberen.

Zeker in de afgelopen jaren kiezen veel mensen voor koolhydraatarm eten. Een logische keuze, aangezien dit dieet al bij veel mensen voor het gewenste effect gezorgd heeft.

Ben je zelf ook mogelijk van plan om met een koolhydraatarm dieet aan de slag te gaan? Na het lezen van dit artikel wil je zó snel mogelijk met dit dieet aan de slag gaan. Hieronder bespreek ik namelijk vijf redenen om te starten met koolhydraatarm eten.

Reden 1: bij een koolhydraatarm dieet heb je een verzadigd gevoel

Bij het toepassen van koolhydraatarm eten is het zaak om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Dit krijg je voor elkaar door koolhydraatarme gerechten te nuttigen.

Een belangrijk voordeel van deze gerechten is het verzadigde gevoel. Door géén koolhydraten meer te nuttigen, moet je lichaam zelf aan de slag om de benodigde energie te verkrijgen. Hiervoor wordt het lichaamsvet als het ware gebruikt, waardoor je op termijn afvalt.

Een bijkomend voordeel is dat je door het verzadigde gevoel minder gaat eten. Je moet hiervoor weten dat koolhydraten een soort van verslavend effect oproepen. Als je op een dag koolhydraten eet, wil je lichaam dit de volgende dag weer. De hunkering naar koolhydraten is groot, waardoor je lichaam continu wil blijven eten.

Door een koolhydraatarm dieet te volgen, is hier géén sprake meer van. Je geniet van een verzadigd gevoel, waardoor je minder gaat eten.

Reden 2: je behoudt je spiermassa tijdens het volgen van het dieet

Bij veel crashdiëten is het zo dat je spiermassa afneemt. Door de afname van deze spiermassa val je uiteraard af, maar dat is niet de bedoeling. Je wilt dat je van je overtollige vet afkomt, maar dat je je spiermassa wel gewoon behoudt.

Door een koolhydraatarm dieet te volgen, krijg je dit wél voor elkaar. Dit komt puur doordat in de koolhydraatarme recepten veel eiwitten zitten. De eiwitten zorgen voor het in stand houden van de spiermassa, waardoor je op het gebied van spieren niks in hoeft te leveren.

Reden 3: je kunt veel kilo’s kwijtraken

Heb je enig idee waarom een koolhydraatarm dieet zó populair geworden is? Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is het succes bij veel mensen. Veel mensen zijn op hun streefgewicht uitgekomen, dankzij het koolhydraatarme dieet.

Hoe dit komt? Dit heeft puur met de invloed van koolhydraten te maken. Als je veel koolhydraten nuttigt, raakt je lichaam eigenlijk verwend. Je lichaam hoeft geen moeite te doen om aan energie te komen, aangezien alle energie uit de koolhydraten verkregen kan worden.

Stop je opeens met het eten van koolhydraten? Dan moet je lichaam omschakelen. In plaats van dat je lichaam af kan wachten, moet het zelf in actie komen. Het lichaam heeft energie nodig, maar kan dit níet meer uit de koolhydraten halen. Een vervelende situatie voor het lichaam, aangezien het lichaam absoluut behoefte heeft aan energie. De energie is immers benodigd voor alles dat je op een dag doet, zoals lopen en ademen.

Eet je geen koolhydraten meer? Dan gaat het lichaam vanzelf het lichaamsvet verbranden. Dat is namelijk de enige manier waarop het lichaam alsnog aan de benodigde energie kan komen. Tijdens het volgen van het dieet wordt meer en meer lichaamsvet verbrandt, waardoor je uiteindelijk op je streefgewicht uitkomt.

Zaak is wel dat je heel consequent bent. En het is ook aan te raden om tijdens het volgen van dit dieet lekker in beweging te komen. Dit is goed met het oog op je streefgewicht, maar is ook goed voor je algehele gezondheid.

Feit is in ieder geval dat je veel kilo’s kwijt kunt raken. Hoeveel kilo’s dan precies? Dat hangt van talloze factoren af. Het ligt er namelijk maar net aan hoe je lichaam op het dieet reageert. En het ligt ook aan je doorzettingsvermogen; voor het beste resultaat moet je een koolhydraatarm dieet langere tijd volhouden.

Reden 4: je krijgt minder suikers binnen

Heb je enig idee hoeveel suikers je op dit moment per dag binnenkrijgt? Als je hier onderzoek naar gaat doen, schrik je je mogelijk een hoedje. In veel producten die koolhydraten bevatten, zijn ook veel suikers te vinden. Door dergelijke producten te nuttigen, krijg je zowel koolhydraten als suikers binnen.

Kies je ervoor om koolhydraatarm te eten? Dan krijg je géén koolhydraten en géén suikers meer binnen. Het is algemeen bekend dat ook dit tot de nodige gezondheidsvoordelen zorgt.

Reden 5: je komt beter in je vel te zitten

Worstel je op dit moment nogal met je overgewicht? Dat is voldoende reden om zo snel mogelijk met een koolhydraatarm dieet aan de slag te gaan. De kans dat je met dit dieet op je streefgewicht uitkomt, is namelijk bijzonder groot.

Maar, het volgen van een koolhydraatarm dieet brengt nóg een voordeel met zich mee. Doordat je weinig tot geen koolhydraten meer binnenkrijgt, zijn de koolhydraten ook niet meer van invloed op je lichaam. En daarmee ook niet meer op je brein en je gemoedstoestand.

Veel mensen ervaren tijdens en na het volgen van een koolhydraatarm dieet dat ze beter in hun vel zitten. Dit heeft uiteraard ook met het afvallen te maken. Als je de nodige kilo’s kwijtraakt, is dit een gigantische boost voor je zelfvertrouwen.

Wil je graag zo snel mogelijk met een koolhydraatarm dieet starten? Check dan direct mijn website. Op mijn website vind je handige informatie, lekkere recepten én mijn e-book. In mijn e-book maak je kennis met een bewezen methode om snel af te vallen!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This