Koolhydraatarm ontbijt: 4 simpele koolhydraatarme ontbijt recepten

door jun 13, 2019Ontbijt

Er komt regelmatig een nieuw dieet tevoorschijn op internet of in de boeken. Sommige werken beter dan anderen, en worden dan één van de standaard diëten die iemand uit zal proberen. Het koolhydraatarm dieet is daar een goed voordeel van. Lees snel verder voor jou koolhydraatarm ontbijt recepten.

In dit artikelen hebben we het niet alleen over de voordelen van het koolhydraatarm dieet, maar vooral over hoe je dit toepast tijdens het ontbijt. Dit is namelijk de maaltijd waar de meeste mensen moeite mee hebben wanneer ze aan deze nieuwe vorm van eten beginnen. We geven je uitleg, tips en uiteraard een aantal heerlijke (en makkelijke) recepten!

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Er worden regelmatig onderzoeken gedaan naar koolhydraatarm eten. We kennen dus nog niet alle voordelen, maar gelukkig al wel een aantal. Nu weten we allemaal dat het doel van een dieet is om af te vallen, en de kans is groot dat je dat lukt door het koolhydraatarm eten. Maar het heeft ook andere voordelen.

De voordelen van een koolhydraatarm ontbijt:

  • Je kunt je honger beter onder controle houden
  • Je verbrand meer vet
  • Je voelt je langer vol, en krijgt minder snel trek in ‘iets lekkers’
  • Het dieet is makkelijk aan te houden wanneer je eenmaal gewend bent aan deze manier van eten.

Het enige nadeel van het dieet is de eerste paar dagen die best moeilijk zijn voor veel mensen. Nu is dit natuurlijk zo met de meeste diëten, maar we willen het hier toch even over hebben. Je moet in het begin veel informatie verwerken, je moet continu de ingrediëntenlijsten bekijken bij het boodschappen doen, je moet uitrekenen hoeveel koolhydraten een bepaald product bevat… Kortom, best even wennen! Hiernaast ben je misschien wel gewend om meteen een boterham te pakken zodra je trek hebt, of om elke avond aardappels of pasta te eten, en dat kan nu niet meer zomaar.

Tijdens de eerste dagen moet je je constant aan je doel herinneren. Voor je begint schrijf je op een briefje waarom je dit dieet wil volgen. Wil je afvallen voor je gezondheid, voor een bepaalde gelegenheid zoals je bruiloft, of wil je ook leren om de rest van je leven gezonde voedingskeuzes te maken? Wat je motivatie ook is, schrijf deze op. Wanneer je het even moeilijk hebt kun je hiernaar kijken om te weten waarom je dit doet.

Na een paar dagen begin je al gewend te raken aan je nieuwe manier van eten. Je verliest je trek in boterhammen, koekjes en ander koolhydraatrijk voedsel. Vanaf dit punt zal je zien dat het elke dag wat makkelijker wordt. Je weet op een gegeven moment precies welk product hoeveel koolhydraten bevat, en je raakt gewend aan de koolhydraatarme recepten.

Waarom is het koolhydraatarm ontbijt zo belangrijk?

Zoals we al zeiden, is het ontbijt een moment waarop er vaak veel koolhydraten worden genuttigd. Om je dag goed te beginnen moet je eerst weten waarom een goed koolhydraatarm ontbijt zo belangrijk is. Als je weet waarom je iets in je leven aanpast, is het makkelijker om door te zetten.

Je hebt in de ochtend flink wat energie nodig om je dag te beginnen. Vaak moet je naar je werk, voor de kinderen zorgen, het huishouden doen, naar afspraken gaan… Kortom, je hebt veel calorieën nodig om dit allemaal vol te houden. En ook al werk je vanuit huis achter je computer, en beweeg je niet veel, heb je deze energie nodig om je hersenen goed te laten functioneren. Je wil je natuurlijk wel kunnen concentreren.

Begin elke ochtend dus met een goed koolhydraatarm ontbijt om genoeg energie op te bouwen tot de lunch of je tussendoortje. Vergeet niet hier echt even de tijd voor te nemen. Maak er een ritueel van. Ga rustig aan tafel zitten met een boek, of luister naar een podcast of wat muziek. Dit is jouw moment om je op te laden en de dag met volle kracht tegemoet te gaan!

Simpele recepten voor een koolhydraatarm ontbijt

Nu zul je denken, maar mag ik dan alleen yoghurt eten in de ochtend? Nee hoor, er zijn genoeg opties voor een heerlijk koolhydraatarm ontbijt. Probeer deze recepten, en je zult lekker vol zitten tot de lunch.

Ter informatie: Koolhydraatarm betekent niet ‘zonder koolhydraten’. Je hebt namelijk wel koolhydraten nodig om je lichaam gezond te houden, maar lang niet zoveel als de gemiddelde Europeaan op een dag eet. Daarom mag er bijvoorbeeld best wat fruit worden genuttigd, maar met mate.

‘Wrap’ van gerookte zalm, avocado en een hardgekookt ei

Neem een grote plak gerookte zalm, leg hier een paar plakjes avocado op en een hardgekookt ei. Rol de gerookte zalm nu op als een ‘wrap’, en smullen maar!

Rijstwafels of maiswafels met avocado en kaas

Neem 2 of 3 rijst- of maiswafels, leg hier wat plakjes avocado op, een plakje van je favoriete kaas, en eventueel een blaadje sla of een plakje tomaat.

Smoothies

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het toevoegen aan een smoothie. Om een vol gevoel te krijgen en een romige smoothie te krijgen, gebruik je melk als basis. Hieraan voeg je vers fruit toe, zoals aardbeien, meloen of banaan.

Voor een extra frisse smaak kun je ook een stukje komkommer toevoegen, of wat blaadjes munt. Avocado zorgt voor een heerlijke smeuïge textuur en zachte smaak. Probeer een paar combinaties met dingen die je in huis hebt, en kijk wat je het lekkerst vindt.

Drink echter niet elke ochtend een smoothie, omdat fruit best veel koolhydraten bevat, of maak er vooral groente smoothies van. Wissel dit af met de andere recepten uit dit artikel.

Kip en groenten omelet

Met stukjes kipfilet en wat verse groenten maak je een heerlijke omelet. Dit is ook een handige manier om de restjes van de vorige dag op te maken. Prei, broccoli, bloemkool… er zijn genoeg groentes die je toe kunt voegen aan een omelet.

Nog meer snelle koolhydraatarme recepten

Het koolhydraatarme dieet boek staat vol met heerlijke recepten (ontbijt,lunchen en dinner). Ben jij klaar om je overgewicht voorgoed vaarwel te zeggen ? Begin dan vandaag nog met de gezonde recepten van het 50 dagen koolhydraatarm dieet en val tot wel 2 kilo per week af zonder daarvoor te hoeven sporten.

Naast het e-book krijg je nog veel extra’s om je succes te vergroten. Voor jou zijn er al veel mensen die met succes zijn afgevallen door gebruik te maken van deze methode.

Wil jij ook afvallen en daardoor het lichaam krijgen waar jij tevreden mee bent? Probeer dan is het koolhydraatarme 50 dagen programma! Klik op de knop voor de kortingspagina.

Direct Naar De Kortingspagina!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This