Koolhydraatarme appeltaart bereiden? Dit recept is goud waard

door nov 5, 2018Gebak en taart

Een appeltaart is natuurlijk heel erg lekker maar zit normaal gesproken vol koolhydraten en suikers. Als je op dieet bent is dat natuurlijk niet handig. Daarom hebben we in dit artikel voor jou een Koolhydraatarme appeltaart samengesteld. Zo kun je toch genieten van een lekkere appeltaart, terwijl je er niet dik van wordt.

Koolhydraatarme appeltaart recepten

Er zijn heel veel verschillende soorten appeltaart. De ene appeltaart is een echte dikmaker en de andere appeltaart juist helemaal niet. Uiteindelijk ligt het helemaal aan de ingrediënten die je gebruikt. In de appeltaart die we hier hebben beschreven wordt er goed rekening gehouden met een Koolhydraatarm dieet. Zo kun je toch nog eens genieten van die lekkere appeltaart zonder dat je direct je dieet aan de kant zet.

Koolhydraatarm eten zorgt ervoor dat je zonder veel moeite lichaamsvet verliest. Hierdoor moet je al veel dingen laten staan. Toch kun je door goede gezonde recepten te kiezen heel lekker eten en toch nog binnen je dieet blijven.

Deze koolhydraatarme appeltaart is slechts een voorbeeld van wat je kan eten als je op dieet bent. Er zijn zoveel koolhydraatarme recepten dat je eindeloos kan variëren.  Het onderstaande recept is een Koolhydraatarme appel kruimeltaart.

Koolhydraatarme appeltaart (kruimel)

Wie houdt er nou niet van een lekkere appeltaart. Toch moet je er als je op dieet bent aan geloven dat het voor jou niet doorgaat. Een appeltaart is namelijk een behoorlijke dikmaker. Toch zijn er ook varianten van de appeltaart waar je niet zo dik van wordt. De Koolhydraatarme appeltaart. Hier lees je het recept van een overheerlijk Koolhydraatarme appelkruimeltaart.

 Ingrediënten voor 1 taart:

Bodem:

 • 150 gram amandelmeel
 • 30 gram Kokosmeel
 • 70 gram Roomboter
 • 2 theelepels Natrena

Vulling:

 • 3 grote appels
 • 2 eetlepels kaneel
 • 2 druppels Natrena

Kruimeldeeg:

 • 75 gram amandelmeel
 • 15 gram kokosmeel
 • 35 gram roomboter
 • 1 theelepel Natrena

Bereidingswijze:

Bodem: Eerst smelt je de 70 gram bakboter in de pan. Als dit dan aan het smelten is pak je een kom en voeg je er de 150 gram amandelmelk en de 30 gram kokosmelk samen.

Vervolgens voeg je dan de gesmolten boter en de Natrena toe en mix je het tot een geheelVervolgens maak je in de bakvorm een mooie gladde bodem.

Vulling: Meng daarna de appelblokjes, de kaneel en Natrena samen en maak daarvan een geheel en laat het even staan.

Kruimeldeeg: Smelt daarna nog een keer 35 gram boter in de pan. Als het boter aan het smelten is pak je weer een kom en meng je 75 gram amandelmeel met 15 gram kokosmeel en voeg daarna de gesmolten boter toe. Voeg daarna nog een theelepel Natrena toe en mix het tot een kruimelig beslag.

Schep vervolgens de appelvulling in de bakvorm en verdeel het goed. Bedek daarna de appelvulling met de nieuwe laag kruimeldeeg en maak er een mooi geheel van. Bak vervolgens de taart 45 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarden per 1 taartpunt:

 • 6,3 gram Koolhydraten
 • 206 Kcal

Eet smakelijk!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

2 Reacties

 1. Bij de ingrediënten heb je het over amandelmeel en kokosmeel en bij de beschrijving over amandelmelk en kokosmelk. Wat moet het nu zijn?

  Groetjes, Monique

  Antwoord
 2. Amandelmelk en kokosmelk voor de bodem is hoeveel?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This