Wil je weten hoe je zelf koolhydraatarme crackers kunt maken?

door dec 24, 2018Ontbijt

Ben jij op een Koolhydraatarm dieet en vraag je je af of koolhydraatarme crackers ook gezond zijn? Dat gaan we je vertellen in dit blogbericht. Hier lees je precies welke crackers je wel en niet kunt eten als je Koolhydraatarm wil eten.

Koolhydraatarme crackers

Als je op een Koolhydraatarm dieet bent valt er heel veel af als het gaat om eten. Je houdt je dagelijks aan een streng dieet. Om wat meer variatie te brengen in je koolhydraatarme dieet kun je ervoor kiezen om af en toe eens een cracker te eten. Sommige crackers zijn niet goed voor je dieet en andere wel.

Als je ervoor kiest om crackers te eten is het belangrijk dat je geen granencrackers koopt.  Granen zorgen er namelijk voor dat je insuline niveau stijgt. Dit resulteert in dat je vetverbranding vertraagd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je aan het afvallen bent.

Welke crackers zijn het gezondst

Ook tarwe crackers eten is geen goed idee omdat tarwe heel veel snelle koolhydraten bevat. Dit is vooral als je op een koolhydraatarm dieet bent geen goed idee. Gelukkig zijn er ook crackers die je wel gewoon kunt eten, zonder dat je er van aankomt.

Als je aan het afvallen bent wil je juist Langzame koolhydraten eten en daarnaast zo min mogelijk Koolhydraten.

De beste optie voor jou is dan om roggecrackers of spelt crackers te eten. Veel mensen kiezen ook wel voor volkoren crackers. Maar ook hiermee krijg je te veel koolhydraten binnen.

Pas op met beleg voor je koolhydraatarme crackers

Het is goed dat je hebt besloten om koolhydraatarme crackers te eten. Maar dan is het daarnaast ook belangrijk dat je rekening houdt met wat je op de crackers doet.

Als je op Koolhydraat dieet bent is het belangrijk dat je ook je beleg zorgvuldig kiest. Hieronder geven we je een paar opties:

Hero Jam Dieet variant

Als je veel zin hebt in wat zoets is de koolhydraatarme Jam van Hero een mogelijkheid. Hier zitten namelijk bijna geen koolhydraten in en is special gemaakt voor als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Pindakaas

Ook pindakaas mag je rustig op je cracker doen als je op koolhydraatarm dieet bent. Wel moet je bij Pindakaas oppassen met de vetten.

Magere vleeswaren

Als je liever vleeswaren op je koolhydraatarme cracker wil doen heb je een aantal opties:

  • Rookvlees
  • Fricandeau
  • rosbief
  • ham

Een groot voordeel aan magere vleeswaren is dat ze weinig vetten en koolhydraten bevatten maar wel heel veel eiwitten.

Koolhydraatarme crackers met ei

Persoonlijk vindt ik dit het lekkerst. Toen ik voor het eerst las om Ei op mijn cracker te doen moest ik een beetje lachen. Maar het smaakt ontzettend goed en het is ook nog eens heel gezond.

Ei bevat vooral veel eiwitten en geeft direct een verzadigd gevoel. Daarnaast kan je het ei zo lekker maken als je zelf wil omdat je ook gewoon kruiden toe kan voegen.

Cracker met vis

Ook vis is heel erg lekker en gezond op je cracker. Je kunt hierbij denken aan Tonijn, zalm of makreel.

Met deze mogelijkheden kun je al weer heel wat meer variëren. Let er vooral op dat je geen granen en tarwe crackers koopt als je op zoek bent naar koolhydraatarme crackers.

Eet smakelijk!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This