Lekkere Koolhydraatarme kippensoep maken

door jan 2, 2019Avondeten, Lunch

Wij Nederlanders zijn doel op Koolhydraatarme Kippensoep. We zijn er zelfs zo dol op, dat we maar liefst 45 koppen soep eten per persoon, per jaar. Dat zijn er een heleboel. Soep is te verkrijgen in alle kleuren en geuren. Omdat je bij het maken van een soep, allerlei verschillende ingrediënten kunt combineren, kan een soep ook gewoon geserveerd worden als hoofdmaaltijd.

Vandaag wil ik eens een andere variant op soep maken, namelijk een koolhydraatarme kippensoep. Maar waar staat “koolhydraatarm” precies voordat ga ik je allemaal uitleggen. Ga er daarom maar eens lekker voor zitten en lees maar eens met me mee.

Wat is koolhydraatarme kippensoep?

Het grootste verschil tussen de soepen die je in de supermarkt kan kopen, en de zelfgemaakte koolhydraatarme kippensoep is met name het suikergehalte in de soep. De soepen uit de supermarkt bevatten namelijk veel meer suikers dan wanneer je een soep zelf maakt. Handig om te weten lijkt me zo.

Daarnaast zit er in de supermarktsoep te veel zout, e-nummers en andere toevoegingen. Doordat je zelf je eigen soep gaat maken, blijft het suikergehalte dus laag in de soep. Daarnaast maak je door je eigen soep te maken gebruik van verse ingrediënten waardoor je een hoop gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Eigenlijk is het dus een win-win situatie.

Is low carb kippensoep gezond?

Jazeker. Er zit in koolhydraatarme kippensoep niet alleen veel minder suiker, ook bevat deze soep een hoop belangrijke eiwitten. En van eiwitten weten we dat het gezonde bouwstenen zijn voor onze spieren.

Wist je dat zonder voldoende eiwitten je lichaam niet goed kan functioneren? Het is daarom dus belangrijk dat je dagelijks voldoende eiwitten eet. Vooral tijdens een koolhydraatarm dieet. Je wilt namelijk afvallen in vetmassa en niet in spiermassa. Goed onthouden dus.

Zorg er daarom voor dat de verhoudingen kloppen in je voedingspatroon. Wist je dat er ook een aantal belangrijke vitaminen zitten in het volgende recept?

Aanwezige vitamines

A, B1, B2, B6, B11, B12, D, E en C

Aanwezige mineralen

Calcium, IJzer, Koper, Zink, Kalium, Fosfor, Magnesium en Natrium.

recept kippensoep

Wat heb ik nodig voor 2 personen?
 • 150 gram kipfilet
 • 4 stengels bosui
 • 4 champignons
 • 50 gram taugé
 • 750 ml water
 • 1 blokje kipbouillon
 • 1 eetlepel sojasaus
Hoe maak ik het?
 • Breng 750 ml water aan de kook samen met het bouillon blokje
 • Snijd ondertussen de champignons en bosui en stukjes
 • Pak de kipfilet en strooi hier na eigen smaak chilipoeder overheen
 • Doe de kip in de bouillon soep en laat dit 10 minuten doorkoken
 • Voeg daarna de bosui en de champignons aan de soep toe en laat het vervolgens 3 minuten zacht doorkoken
  6. Doe de soep in een soepkom en voeg de taugé eraan toe
  7. Breng op smaak met wat sojasaus en eventueel met wat extra peper

Eet smakelijk.  jij hebt zojuist een overheerlijke koolhydraatarme kippensoep gemaakt. Dit was slechts een voorbeeld van een koolhydraatarme soep. Wil je nog meer koolhydraatarme recepten ontvangen die je thuis zelf kunt maken?

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This