Koolhydraatarme salade bereiden? Dit recept is goud waard

door okt 31, 2018Lunch

Waarom zou een salade koolhydraatarm moeten zijn? Voor velen van jullie hoef ik deze vraag natuurlijk niet te beantwoorden. Als je al bekend bent met de basisprincipes van een koolhydraatarm dieet, zal je goed begrijpen wat de voordelen van koolhydraatarme voeding is.

Mocht je het niet weten: koolhydraatrijke voeding zit vol met dikmakers. Alleen als je echt héél veel zou sporten, zou jouw lichaam genoeg calorieën verbranden om tegen een koolhydraatrijke maaltijd op te kunnen. Maar ik acht de kans klein dat jij twee uur per dag of meer sport..

Daarom help ik je graag met het bereiden van een koolhydraatarme salade. Ik heb hier verschillende recepten voor waarvan ik zelf meerdere keren per week gebruik maak.

Ga je mee?

Waarom je geen kant-en-klare salades moet kopen

Laten we alvast duidelijk zijn: de enige koolhydraatarme salade maak je zelf. Helaas zijn er nergens koolhydraatarme salades (kant-en-klaar) te koop waarvan ik durf te zeggen dat ze gezond zijn. Al kunnen de ingrediënten gezond zijn, vaak zijn extra suikers, zout en conserveringsmiddelen toegevoegd om de salade zo lang mogelijk goed te houden. En dat willen we niet.

Een van de nadelen van het zelf maken is dat je meer kosten zult maken wanneer je zelf de salade maakt. Maar als je op jaarbasis zou nakijken wat je uiteindelijk hebt moeten uitgegeven om je beter te voelen, is het dan niet die extra paar tientjes waard geweest?

De lekkerste en gezondste koolhydraatarme salade kun je dus altijd zelf bereiden. En daar is mijn favoriete recept ideaal voor.

Courgette, Walnoten en paprika: mijn favoriete koolhydraatarme salade recept

Van alle koolhydraatarme salade recepten die je bij verschillende ‘experts’ kunt vinden, is maar een klein deel volledig in overeenstemming met de principes van een koolhydraatarm dieet.

Mijn favoriete recept, waar courgette en walnoten de hoofdrol in spelen, helpt je een lekkere en gezonde salade te maken. Eentje die je dagelijks zou kunnen eten zonder het saai te vinden.

Wat heb je nodig voor dit recept?

 • Een halve courgette
 • Een ruime 30 gram walnoten. Ben je liefhebber van de walnoot? Doe dan gerust wat meer!
 • Hele paprika, groen, geel, rood het maakt niet uit!
 • Tomaatjes, het liefst zongedroogd. Smaakt toch wat fijner en zorgt voor minder vocht
 • Basilicum, peper en een heel klein sprankeltje zout
 • Eetlepel olijfolie

En wat moet je doen om deze overheerlijke koolhydraatarme salade te maken?

 • Geef de courgette er flink van langs onder de kraan
 • Snij ‘m in flinterdunne reepjes
 • Snij de paprika en tomaatjes net zo klein
 • Walnoten mogen ook lekker klein worden
 • Gooi alles bij elkaar, hussel het alsof je iemand wakker probeert te schudden en breng nog wat peper en zout toe. En natuurlijk dat kleine beetje olijfolie.

Aan tafel! Dit koolhydraatarme recept heeft maar een minuut of vijf nodig om gemaakt te worden. Daarna is het smullen op een gezonde en verantwoorde manier.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

 1. Ziet er lekker uit

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This