Koolhydraatarme tussendoortjes met zeer weinig koolhydraten

door jun 29, 2019blog

Koolhydraatarme tussendoortjes zijn zeer populair, en zeker niet zonder reden. Het helpt veel mensen om de extra kilo’s te verliezen, en deze ook daadwerkelijk nooit meer terug te zien. Het doel van dit dieet, of beter gezegd deze manier van eten, is niet alleen het afvallen, maar ook het aanhouden van een gezonde levensstijl. Je leert gezondere keuzes te maken, waar je nog lang van zult genieten.

Nu denk je misschien dat dit wel iets voor jou is, maar dat je je tussendoortjes zal missen. Want wie denkt aan afvallen, denk waarschijnlijk dat tussendoortjes niet meer mogen. Maar niets is minder waar! Ook met een koolhydraatarm dieet mag je nog tussendoortjes eten. Het is zelfs aangeraden, zodat je bij de grotere maaltijden gezondere porties neemt. Maar ren nu niet meteen naar de kast met koekjes en chips, want we gaan natuurlijk wel wat dingen aanpassen.

Hier lees je alles over koolhydraatarme tussendoortjes, van voordelen tot tips en natuurlijk recepten. Je zult zien dat het makkelijk is om koolhydraatarme tussendoortjes te vinden of zelf te maken, en dat dit dieet dus zeker niet teveel tijd en moeite kost.

Wat zijn koolhydraatarme tussendoortjes?

Koolhydraatarm betekent niet ‘zonder koolhydraten’. Je zult dus zeker nog een bepaalde hoeveelheid op een dag binnenkrijgen, echter veel minder dan nu. Dit is ook de reden dat er wel fruit wordt gegeten, maar dan met mate. Koekjes, snoep en toegevoegde suiker zijn echter wel ‘verboden’. Omdat deze niets toevoegen qua voedingsstoffen, in tegenstelling tot fruit.

Een tussendoortje of snack is iets kleins. Je neemt het om de honger te stillen als je pas laat kunt eten die dag, of omdat je zin hebt in iets lekkers. Neem maximaal 3 tussendoortjes per dag. Maar als je aan 2 snacks genoeg hebt, hou het hier dan bij. Neem ook maar 1 tussendoortje tussen 2 grote maaltijden (ontbijt, lunch, diner), en eet niet net voor je naar bed gaat.

Tussendoortjes met geen tot zeer weinig koolhydraten

Zonder dat je het doorhebt ken je al best veel tussendoortjes met weinig of zelfs geen koolhydraten. Het ‘probleem’ is dat je deze misschien niet echt als snack ziet, maar als iets dat je bij de lunch zou eten bijvoorbeeld. Toch is het zeker het proberen waard, want je zult merken dat deze dingen echt lekker zijn als tussendoortje.

Eieren

Één van de meest simpele koolhydraatarme tussendoortjes is een hardgekookt ei. Je kunt het makkelijk meenemen naar je werk, en je hebt het zo op. Met een heel klein beetje peper, zout of paprikapoeder is het extra lekker.

Als je thuis bent kun je ook snel een omeletje bakken, binnen 10 minuten zit je al aan tafel. Neem 1 of 2 eieren en bak deze met wat verse spinazie, een stukje broccoli dat je over hebt van de vorige avond, of een plakje kaas.

Vis

Als je rond vier uur ‘s middags trek hebt in iets lekkers, kun je een rijst- of maiswafel nemen met wat tonijn of een plakje gerookte zalm. Ook makreel is erg lekker. Je kunt blikjes vis lang bewaren op kamertemperatuur waardoor dit een handige snack is voor op het werk. Als je thuis bent kun je ook wat avocado toevoegen en wat feta kaas.

Noten

Koop een zak notenmix, of stel je eigen mix samen. Een klein bakje is makkelijk mee te nemen, je hoeft het niet in de koelkast te bewaren en je hoeft er niet voor de keuken in. Een handje vol noten, amandelen, cashewnoten, ongezouten pinda’s of wat je ook lekker vindt, is genoeg om je de energie te geven die je nodig hebt tot de volgende maaltijd.

Augurken, olijven, snack groenten

Er zijn genoeg opties zodat er zeker iets tussen zit dat je lekker vindt. Een paar augurken, een handjevol olijven of een verse wortel, kijk eens wat er bij jou in de koelkast ligt. Dit zijn ook tussendoortjes die je ‘s morgens snel in je tas doet voor je naar je werk gaat, en waarvoor je dus niet hoeft te koken. Als je toch wat tijd hebt, maak dan een kleine salade (ongeveer een soepkom qua hoeveelheid) met wat geraspte wortels, schijfjes komkommer, geraspte kaas, noten en wat vis zoals makreel of tonijn uit blik.

Hummus

Hummus is een heel gezond tussendoortje dat je met groentereepjes of groente stukjes kunt eten. De meest bekende groenten om met hummus te eten zijn paprika en wortel, maar ook cherrytomaatjes, broccoli en bloemkool worden er extra lekker door. Ook dit tussendoortje is makkelijk voor te bereiden, en snel te eten. Dit is ook een lekkere snack voor in de avond, wanneer je op de bank tv kijkt.

Onverwachte koolhydraatarme tussendoortjes

Restjes van de vorige dag

Als je nog wat kip in de koelkast hebt staan kan dit als tussendoortje dienen. Een klein stukje gebakken kipfilet (koud) is heerlijk op een rijst- of maiswafel, gemengd met een paar blaadjes sla en wat noten, of gewoon snel ‘uit het vuistje’. Restjes fruit of groenten gebruik je voor een kleine omelet, en dat laatste stukje kaas zal ook goed vullen.

Pure chocolade

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij koolhydraatarm, maar pure chocolade (met meer dan 85% cacao) is best gezond. Uiteraard is dit alleen het geval als je het met mate eet. Neem maximaal 20 gram pure chocolade als tussendoortje, en dit niet al te vaak.

Meloen met Serrano ham

Fruit bevat inderdaad een beetje koolhydraten, maar ook veel vocht en vitamines, daarom mag je het gerust af en toe als tussendoortje nemen. Als je vaak ook op zoek bent naar een zoutige smaak, vooral tussen de lunch en het diner, kun je een plakjes Serrano ham om je meloen wikkelen. Deze zoet-zout combinatie is een echte aanrader.

Hollandse garnalen

Het klinkt misschien niet echt als een tussendoortje, maar een klein schaaltje Hollandse garnalen met een heel klein beetje saus is perfect om weer energie op te doen. Ook dit is lekker om ‘s avonds voor te tv te smullen.

Zelf koolhydraatarme tussendoortjes maken?

Ben jij klaar om je overgewicht voorgoed vaarwel te zeggen en ben je enthousiast geworden van alle voordelen die dit dieet met zich meebrengt? Begin dan vandaag nog met de gezonde recepten van het 50 dagen koolhydraatarm dieet en val tot wel 2 kilo per week af zonder daarvoor te hoeven sporten.

Naast het e-book krijg je nog veel extra’s om je succes te vergroten. Voor jou zijn er al veel mensen die met succes zijn afgevallen door gebruik te maken van deze methode.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This