Op zoek naar een lekkere smoothie? Mijn top 5!

door mei 21, 2018blog

Een smoothie is meestal makkelijk en gezond en daarom vaak een lekker tussendoortje met veel smaken.

Een smoothie kan bestaan uit verschillende ingrediënten! In dit artikel laten we je de mogelijkheden zien voor de meest lekkere smoothies die er zijn! Door regelmatig een smoothie te drinken krijg je veel goede voedingstoffen binnen en neem je afscheid van het hongergevoel!

Door het drinken van gezonde smoothies kun je afvallen. Zo kun je buik vet kwijtraken, Eetlust stimuleren, Je gezondheid bevorderen, het verouderingsproces vertragen, je huid soepel houden en nog veel meer!

Drink vooral zo nu en dan een lekkere smoothie en blijf langer gezond!

Een smoothie is vooral lekker! Mijn top 5!

Er zijn heel veel verschillende smoothies en er zijn duizenden variaties. Als je nog nooit zelf smoothies gemaakt hebt kan het moeilijk zijn om de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken.

Daarom helpen we je hiermee op weg!

Andijvie smoothie

Lekkere gezonde smoothie met andijvie, avocado en munt! Naast deze ingrediënten kun je er ook nog banaan, en limoen aan toevoegen. Meng dit allemaal met wat melk en je hebt een heerlijke smoothie!

Aardbei smoothie

Meng aardbeien, ananas, havermout, lijnzaad en vanille aroma met melk. Deze lekkere smoothie is door de havermout een stuk dikker dan andere smoothies en kan daarom goed zijn om te gebruiken als ontbijtvervanger!

Banaan perzik smoothie

Een van mijn favorieten! Superlekker en gezond! Deze smoothie is perfect als tussendoortje! Meng banaan, perzik, limoen met yoghurt en je zal heerlijk genieten!

Tropische smoothie

Deze smoothie heeft zoveel verschillende soorten fruit dat het alleen maar heel lekker kan zijn! In deze smoothie meng je banaan, appel, sinaasappel, mango, ananas kiwi, en meloen met melk! Deze smoothie is echt een aanrader!

Banaan kiwi smoothie

Meng kiwi, sinaasappel, banaan en citroensap door melk, yoghurt of karnemelk (als je dat lust). Ook deze smoothie kan prima als licht ontbijt of gewoon als tussendoortje!

Verschillende soorten lekkere smoothie

De smoothies die hierboven beschreven staan zijn vooral fruit smoothies. Maar er zijn ook smoothies die voor het grootste gedeelte uit groente bestaan! Veel ingrediënten die daarvoor gebruikt worden zijn:

  • Boerenkool
  • Spinazie
  • Komkommer en venkel
  • Andijvie
  • Selderie
  • Veldsla
  • Broccoli

Zoals je ziet is er genoeg mogelijk voor variatie en ook bijna alles smaakt lekker samen. Deze groenten zijn ook te mengen met fruitsoorten en om het dan te verdunnen kun je gebruik maken van Koemelk maar ook kokosmelk.

Bekijk hier smoothie bekers en blenders

Waarom zijn smoothies zo gezond!

Smoothies bestaan voor het grootste gedeelte uit de voedingsstoffen die we het meest nodig hebben.

De meeste smoothies bevatten het meest groente en fruit Ook zit er in een zelfgemaakte smoothie geen overbodige suikers (tenzij je die zelf toevoegt).

Natuurlijk is het toevoegen van suiker aan een lekkere smoothie helemaal niet nodig omdat de meeste fruitsoorten zelf al zoet genoeg zijn. Door verschillende fruitsoorten met elkaar te mengen maak je het alleen nog maar zoeter.

Smoothies zijn niet alleen gezond maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Je mengt simpelweg de ingrediënten die je wilt toevoegen en je smoothie is zo klaar om gedronken te worden.

Dankzij deze gezonde smoothies krijg je ook nog eens heel gemakkelijk je dagelijkse benodigde groenten en fruit binnen en je kan er nog van genieten ook!

Ook bevatten smoothies met bijvoorbeeld avocado veel gezonde vetten die je ander niet zo snel zou binnen krijgen!

Omdat een smoothie drinken is, zorgt het er ook nog eens voor dat je vochtbalans op pijl blijft! Veel mensen drinken veel te weinig overdag! Door dan zo nu en dan een smoothie te nemen draagt dit al bij aan het vochtbalans van je lichaam!

Een ander voordeel is dat je met smoothies makkelijker kan afvallen. Door bijvoorbeeld een smoothie te nemen als tussendoortje in plaats van een ongezonde snack val je al veel makkelijker af.

Wat ook een belangrijk voordeel is, is dat smoothies licht verteerbaar zijn. Hierdoor heeft je lichaam niet veel moeite om alle stoffen op te nemen.

Deze kleine drankjes geven veel energie! Dacht je dat een energydrank veel energie gaf? Dan heb je deze drankjes nog niet geprobeerd! Ook wordt de energie veel beter verdeeld als je smoothies drinkt.

Een energydrank bestaat voornamelijk uit snelle suikers voor energie! Die zijn zo verbruikt!

Ook helpen smoothies je met je weerstand. Door regelmatig een smoothie te drinken krijg je meer weerstand en zal je merken dat je veel minder snel ziek wordt.

Gewoon fruit en groente eten zou beter zijn

Het is waar dat een lekkere smoothie drinken gezonder is dan helemaal geen groente en fruit binnen krijgen.

Toch is een groot nadeel aan het maken van smoothies dat je de structuur kapot maakt. Dit betekent dat er bij het maken van een smoothie veel voedingstoffen verloren gaan.

Het is dus geen goed idee om alleen maar van deze smoothies uit te gaan. Als je graag gezond wil leven is het ook belangrijk dat je regelmatig groente en fruit eet. Zonder ze te malen!

Als je gewoon zin hebt in een lekker gezond tussendoortje kan een smoothie best, maar gewoon fruit en groente eten zou nog beter zijn!

Conclusie

Gezonde smoothies zijn vooral makkelijk om te maken en dragen toch bij aan je dagelijkse benodigde groente en fruit. Het is daarom zeker geen slecht idee om je slechte tussendoortjes te vervangen voor een fruit en/of groentemix!

Waar je wel voor moet oppassen is dat wanneer je fruit en groente gaat malen, er veel voedingsstoffen verloren gaan. Hierdoor heb je eigenlijk nog niet je dagelijkse hoeveelheid behaald.

Wanneer je gewoon groente en fruit zou nemen zou je de minimale hoeveelheid per dag veel sneller behalen.

Als je nu te weinig groente en fruit eet, kan een lekkere smoothie een perfecte oplossing zijn om meer groente en fruit te eten!

Ook als je wil afvallen werkt een smoothie heel erg goed! Je krijgt toch goede gezonde voedingstoffen binnen en krijgt hiermee niet veel last van een hongergevoel!

Ook zijn smoothies te maken in heel veel verschillende varianten waardoor het eigenlijk altijd lekker blijft!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This