Beste Pre workout supplementen kopen (2020)

door okt 15, 2018blog

In dit artikel leg ik je uit  wat een pre workout precies is, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen tijdens je trainingen. Ook ga ik je de beste merken uit 2018 met je bespreken, en lees je hier over een paar werkzame stoffen die in een pre-workout zitten. Zodat je een beeld kunt krijgen van wat er vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is, en wat sommige ingrediënten zijn van pre workout.

Wat is pre-workout?

Je kent het wel, je hebt van die dagen dat je een fitnesstraining op je schema hebt staan, maar je eigenlijk absoluut geen energie hebt om überhaupt naar de sportschool te gaan. Je weet niet waar je voor deze training je kracht vandaag moet halen. Omdat je je goed aan je voedingsschema houdt, wil je ook zo effectief mogelijk aan je fitnesstraining houden. Voor deze dagen kan een pre-workout supplement voor jou de oplossing bieden.

Pre workout supplementen zijn speciaal gemaakt om je lichaam direct te voorzien van energie, het geeft je een betere focus en het versterkt je intensiteit. Zwaarder en langer trainen is nu makkelijker voor je.

Pre workout wordt meestal 30 minuten voor de training ingenomen, in de vorm van een drank. Wanneer je dit opgedronken hebt, voel je vrij snel dat je hele lichaam directe energie krijgt en heb je zin om keihard te trainen.

Omdat het de eigenschap heeft om te intensiveren en je meer uithouding geeft draagt dit bij aan een betere spiergroei. Ook bevat pre-workout een aantal ingrediënten die je bloedsomloop bevorderen.

Wat doet pre workout?

De ingrediënten van pre-workout supplementen zijn in de basis vaak gelijk aan elkaar. Ze zorgen voor directe energie naar de spieren, bevatten stoffen die je doorbloeding bevorderen en ook stoffen die spierafbraak tegengaan.

Zoals ik hierboven al aangaf kan je de werking van pre workout verdelen in verschillende onderdelen. We gaan van een paar van deze onderdelen de werkzame stof uitlichten.

Krachttoename

Creatine in pre workout wordt gebruikt om je spieren te voorzien van directe, of extra energie. Creatine heeft de eigenschap dat het de spieren voorziet van ATP waardoor er meer energie geproduceerd kan worden. ATP is de afkorting van “adenosine trifosfaat” dit zijn de bekende fosfaten die de energie bevatten in onze cellen. Het gaat zelfs nog een stukje verder dan dit, ga er maar eens over verder lezen.

Uithoudingsvermogen vergroten

Om je vermoeidheid tegen te gaan en je uithoudingsvermogen te vergroten, is een ander bestandsdeel van pre workout cafeïne. Cafeïne is overigens ook een uitstekend ingrediënt dat je vetverbranding stimuleert. Het stimulerende effect van cafeïne geeft je een snellere hartslag en snellere stofwisseling gedurende dag.

Meer focus en meer energie

De extra energie die je lichaam uit de cafeïne haalt komt in pre-workout niet alleen daar vandaan, want naast cafeïne wordt er vaak ook taurine gebruikt in pre-workout supplementen. Taurine heeft vooral naamsbekendheid gekregen omdat het tegenwoordig in veel energiedrankjes terug te vinden is. Taurine aminozuur geeft de omzetting van glycogeen in glucose een extra duwtje.

Glucose is daarom ook de belangrijkste brandstof voor je hersenen en voor je spieren. Taurine is dus in staat om je lichaam en geest, wanneer deze vermoeid zijn te voorzien van extra energie. Daarom stimuleert dit aminozuur op krachtige wijze afbraak van melkzuur in de spieren. Dit is natuurlijk belangrijk om goed te presteren binnen jouw sport.

Ik heb hier slechts even gauw enkele bestandsdelen opgenoemd, maar je kan specificaties van alle pre workouts vaak terugvinden op websites die pre-workouts verkopen.

Voordelen van pre workout!

Wanneer je pre-workouts gaat gebruiken voor je training brengt dat veel voordelen met zich mee. Dit krijg je als je een pre-workout neemt:

Krachttoename

Uithoudingsvermogen vergroten

Meer energie en mentale focus

Spierafbraak tegengaan

Verbeterde transport van voedingsstoffen

Vetverbranding

Optimale hormoonhuishouding

Het kan je dus bij mindere dagen, waarin je kracht ver te zoeken is helpen om toch energie te vinden om je aan je trainingsschema te houden.

Beste pre workout 2019 kopen

Deze pre-workouts zijn verkozen tot beste pre workouts van 2019.

NO-XPLODE

Bestel 263 gram voor €19.90 bij body&fit

Gold Standard Pre-Workout

Bestel 330 gram voor €9.90 bij body&fit

THE CURSE

Bestel 250 gram voor €26.90 bij body&fit

C4 Ripped

Bestel 440 gram voor €31.90 bij body&fit

Zoek maar eens op Google naar gebruikerservaringen. Misschien heb je van een vriend wel gehoord dat hij een goede een ervaring heeft met een ander merk, maar omdat dit ook hele goede producten zijn zou ik er gewoon eens een beetje info aan wagen als ik jou was.

Is pre-workout gevaarlijk?

Er bestaan 2 soorten pre workouts.

Je hebt simpele pre workouts met basisbestandsdelen zoals cafeïne, bèta-alanine, groene thee en creatine.

Daarnaast bestaan er ook hevige pre workouts met vaak een afgeleide van een designer drug.

Daarom is het van belang dat je veilige pre workouts tot je neemt, en niet zomaar wat gaat bestellen voordat je onderzocht hebt wat de bestandsdelen zijn. Van de bovengenoemde pre workouts weet je in ieder geval zeker dat ze veilig zijn en er gebruikt gemaakt wordt van zeer goede ingrediënten.

Specialisten zijn geen voorstanders van een pre workout. Ze hebben geconcludeerd dat wanneer je lichaam aangeeft dat hij vermoeid is, jij daar naar moet luisteren en je rust moet nemen. Ze vinden dat pre workouts alleen verantwoord zijn op piekmomenten.

Ze bedoelen hiermee dat het prima te gebruiken is bij wedstrijden of bij een training waarbij je echt moet knallen. Ze raden het af om wekelijks, of zelfs vaker een pre workout te gebruiken, omdat het je lichaamsreserves uitput.

Wil je het toch gebruiken, dan adviseren ze dat het verstandig is om je aan de voorgeschreven hoeveelheid te houden. Je kan beter de eerste keer een half schepje nemen, en dit rustig opbouwen.

Pre-workout Samengevat

Of pre-workout voor jou geschikt is bepaal je zelf. Wanneer je van plan bent om pre-workout te gaan gebruiken, zoek dat goed uit of je een veilige, simpele pre-workout aanschaft en geen hevige . Zorg er ook altijd voor dat je met een pre-workout op een verantwoorde manier omgaat.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

  1. Lekker spul ja

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This