Snel afvallen zonder spierverlies

door sep 17, 2018blog

Wanneer je niet lekker in je vel zit omdat je te maken hebt met overgewicht, is het meest logische dat je begint met afvallen. Vaak is het zo dat wanneer je gaat afvallen ook automatisch je spiermassa minder wordt. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je kunt afvallen zonder spierverlies.

Afvallen zonder spierverlies

De meeste mensen zeggen bijvoorbeeld: “ik wil afvallen en ik zorg er binnen 3 maanden voor dat ik 15 kilo kwijt ben aan gewicht”. Maar is dit wel goed? Nee. Je moet namelijk gewichtsverlies niet verwarren met vet verliezen. Afvallen gaat dus niet altijd over gewicht verlies maar in de meeste gevallen over vet verliezen. Zodat je dit weet, weet je ook hoe je een strak lichaam kunt krijgen zonder veel gewicht te verliezen.

Vetverlies en gewichtsverlies

Wanneer je gaat afvallen is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen vetverlies en gewichtsverlies. Hier gaan dus de meeste mensen de fout mee in. Want wanneer je spreekt over gewichtsverlies is dit eigenlijk een vrij zinloos statement.
Het verliezen van gewicht heeft namelijk niks te maken met het verliezen van vet. Je kunt namelijk ook gewicht verliezen door spiermassa kwijt te raken. En dit wil je niet.

Het is andersom ook zo, dat je van het verliezen van vet niet altijd lichter wordt. Het kan dus maar zo zijn, dat wanneer je vet verliest, er op de weegschaal eigenlijk niet veel van merkt. Je kan dus zichtbaar slanker worden zonder er verschil van terug te zien op de weegschaal. Je moet dus niet wanhopig op zoek gaan naar gewichtsverlies op zich.

Vetpercentage verlagen maar niet je spiermassa

Omdat vet zich opslaat in je lichaam voor directe energie, kan je tijdens een calorieënarm dieet hiermee je voordeel doen. Wanneer je weinig calorieën tot je neemt moet je lichaam op zoek gaan naar andere energiebronnen.

Dit kan bijvoorbeeld uit je vetreserves gehaald worden. Het nadeel hiervan is echter ook dat je spiermassa hierop aangesproken wordt, omdat je vetreserves niet de enigste energieleverancier van je lichaam is.

Als je alleen een tekort aan calorieën regelt, ga je uiteindelijk ook spiermassa verliezen. Dit moet je niet willen, omdat je een sportief uiterlijk wil krijgen.

Bouwstof om spiermassa te behouden

De natuurlijke brandstof om je spiermassa te behouden zijn aminozuren. Aminozuren haal je voornamelijk uit eiwitten. Eiwitten zijn dus de nummer één die je nodig hebt om je spiermassa te behouden en op te bouwen. Wanneer je dus een speciaal dieet gaat volgen zijn eiwitten essentieel hierbij.

Wanneer je minder calorieën gaat eten en je vetpercentage gaat verlagen zorg er dan voor dat je genoeg eiwitten binnen krijgt om zo min mogelijk schade aan je spieren te besparen.

Als je wil weten hoeveel eiwitten je dagelijks nodig hebt, volgt hier een richtlijn: als je je lichaamsgewicht dagelijks voedt met ongeveer 1,8 tot 2 gram eiwitten per dag zit je globaal gezien goed.

Krachttraining voor vetverlies en spieropbouw

Jij wil je vet verliezen, maar geen spiermassa kwijtraken. Je wil eerder dat je spieren groeien, zodat jij er sportiever uit gaat zien. Het is daarom handig om je in te schrijven bij een sportschool, zodat je daar aan krachttraining kunt gaan doen. Een sportschool heeft sportinstructeurs in dienst die jou prima advies op maat kunnen geven.

Wanneer je gaat beginnen met afvallen en vetverliezen heeft je lichaam minder energie. Het is dan verleidelijk om minder zwaar te gaan trainen. Juist nu je vet aan het verliezen bent is het belangrijk dat je gewoon zware krachttraining gaat doen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer vet verliest zonder je spiermassa te verliezen.

Ik raad je de volgende methodes aan!

Hoe wordt ik een gespierde god
Droog train Protocol Voor Vrouwen
Droog Trainen Protocol Mannen
Spiermassa Protocol Mannen

Een caloriearm dieet

Een dieet met weinig calorieën kan je helpen om sneller van je vet af te komen. Maar wat is nou eigenlijk caloriearm? De gemiddelde mens neemt meer dan 2000 calorieën per dag tot zich.

Bij een caloriearm dieet nemen mannen niet meer dan maximaal 1800 calorieën per dag, bij vrouwen ligt lager, namelijk ongeveer 1500 calorieën per dag. Ga je nog lager zitten maar blijf je wel goede voedingsstoffen eten, kan je nog sneller afvallen. Het volgen van een caloriearm dieet is niet moeilijk, als je de juiste voedingsstoffen tot je neemt.

Als je dit combineert met voldoende eiwitten per dag en een goede training, dan verlies je vet, maar behoud je je spiermassa. Sterker nog, op den duur krijg je er zelfs meer spiermassa van. Dit kan je bereiken als je op een gegeven moment je training aanpast. Daarom is het handig om dit in samenwerking met een sportinstructeur te doen. De sportinstructeur heeft er veel verstand van, en weet alles over afvallen en spiermassa opbouwen en dit gezond en verantwoord te doen.

Het internet staat vol met caloriearme diëten

Als je wil afvallen, maar je spiermassa niet wil verliezen moet je naast trainen dus ook een gezond dieet volgen. Daarom is het van belang om een dieet te volgen waar je je ook prettig bij voelt. Maak daarom eens een uurtje vrij voor jezelf om op te zoeken welk caloriearm dieet bij jou past. Het werkt natuurlijk niet als je met tegenzin voedingsstoffen tot je moet nemen waar je niet achterstaat.

Het internet staat vol met allerlei gezonde recepten die weinig calorieën bevatten, maak daar dan ook gebruik van en ga afvallen zonder spierverlies.

perfecte combinatie tussen voeding en sport?

Als je overtuigd bent van het feit dat je wel vetpercentage kan verliezen zonder dat je ook je spiermassa verliest, dan kunnen we je helpen met het onderstaande programma. Zo hoef je niet het hele internet af te zoeken naar een goed dieet die past bij je sportschema.

Alles wordt dan al voor je op rij gezet waardoor je het alleen nog maar hoeft uit te voeren. Je krijgt complete weekmenu’s die perfect aansluiten bij je voedingspatroon.

Het resultaat hiervan is dat je nog sneller vet gaat verliezen en toch een mooi en sportief lichaam behoudt. Bekijk de pagina en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This