16 tips als afvallen niet lukt. Met deze tips lukt het je!

door mei 31, 2018blog

Wil jij afvallen maar lukt het je niet? Met deze tips gaat het je zeker lukken. Speciaal voor jou hebben wij een lijst gemaakt met 16 praktische tips als afvallen niet lukt die je kunt volgen om direct meer resultaat te behalen met afvallen.

Waarom deze afvallen tips en tricks

Jij hebt moeite met afvallen en bent op zoek naar praktische tips die het allemaal makkelijker maken. Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar valt telkens weer terug in je oude patroon.

Door deze lijst van tips voor je te maken, heb jij iets om mee te werken. Afvallen is al moeilijk genoeg en daarom helpen we je. Als je deze tips volgt, ga je zeker afvallen. Lees daarom snel verder.

Onze beste tips als afvallen niet lukt

Onze selectie van de beste tips om af te vallen op een rij. Wij hebben speciaal voor jou een selectie gemaakt van tips die voor ons het beste hebben gewerkt.

#1. Natuurlijk eten

Veel voeding dat in de winkel ligt is gewoon niet gezond. Ook is het heel makkelijk om deze ongezonde voeding te kopen. Pas daarom je leefstijl aan en ga voor natuurlijke producten.

Dat is namelijk wat je lichaam echt nodig heeft. Natuurlijke producten zijn vooral groente, fruit noten en zaden.

Eet meer van deze voeding en je gaat afvallen.

#2. Bij houden wat je eet

Je hebt vast geen idee wat je allemaal op een dag naar binnen werkt. Hoe makkelijk dat ook gaat, het is belangrijk dat je minder gaat eten. Door een voedingslogboek bij te houden kom je er achter wat je allemaal eet, en kun je vervolgens zorgen dat je het verminderd.

#3. Sporten

Sporten helpt je niet alleen bij het afvallen, maar is ook nog eens goed voor je lichaam. Als je meer sport verbrand je meer vet. Dat helpt bij het afvallen. Daarnaast werk je door te sporten ook nog eens aan je conditie.

#4. Je mindset veranderen

Afvallen begint bij jezelf. Als jij er niet klaar voor bent gaat het je niet lukken. Vraag jezelf daarom af waarom je wil afvallen en hoe graag je dat wil. Als je het antwoord gevonden hebt op deze vragen gaat het je zeker lukken.

Tips voor het afvallen met gezonde voeding

Het belangrijkste als je wil afvallen is voeding. Door gezond te eten heb je al zo goed als 70% van de klus geklaard. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding gezond is, en welke voeding je beter niet kan eten.

Ontbijt tips die helpen met afvallen

Door gezond te ontbijten heb je de volgende voordelen:

 • Je verliest buikvet
 • Je hebt meer energie
 • Geen honger na de maaltijd
 • Je krijgt de juiste voedingstoffen binnen
 • Je ziet er langer jong en gezond uit.

#5. Een goed ontbijt geeft energie

Een gezond ontbijt is belangrijk. Het vormt je start van de dag en daarom is het belangrijk om die niet over te slaan.

Met een goed en gezond ontbijt krijg je de juiste voedingsstoffen binnen. Hierdoor heb je op een dag veel meer energie dan wanneer je ongezond ontbijt. Een gezond ontbijt bevat meestal niet meer dan 300 tot 500 Kcal. Eet bijvoorbeeld de volgende ontbijten:

 • Havermout
 • Kwark
 • Ei
 • Fruit
 • Rijstwafels
 • Rauwe groente

Lunch tips die helpen met afvallen

#6. Sla de lunch niet over

De lunch is belangrijk om de middag door te komen tot aan de avondmaaltijd. Je kunt er dan voor kiezen om een cracker te nemen met iets erop, of een salade of een kleine warme hap.

#7. Eet groente bij je lunch

Om het nog gezonder te maken kun je bij je maaltijd extra groenten eten. Hierdoor krijg je makkelijker je dagelijkse groenten binnen zonder dat je alles in een keer moet opeten.

Avondeten tips die helpen met afvallen

Gezond eten is voor de meeste mensen de lekkerste maaltijd. Na een lange dag eindelijk aan tafel voor die lekkere warme maaltijd. Bij het avondeten is let je er vaak niet op of het ook echt gezond is. De volgende tips maken je avondeten gezonder.

#8. Eet gevarieerd

Eet jij elke avond aardappels met groente en vlees? Dan is het verstandig om eens wat anders te doen. Door gevarieerd te eten krijg je meer verschillende voedingstoffen binnen.

#9. Zorg dat het grootste gedeelte van de avondmaaltijd bestaat uit groente

Waarschijnlijk bestaat je avondmaaltijd nu voor het grootste gedeelte uit aardappels en vlees. Als je gezond wil eten is het de bedoeling dat minimaal de helft van je avondmaaltijd uit groente bestaat.

#10. Vlees overslaan

Elke dag vlees eten is niet gezond. Ook heb je dat helemaal niet nodig. Sla daarom eens een keer vlees over. Om er toch voor te zorgen dat de maaltijd goed vult kun je eens vis eten, of peulvruchten toevoegen.

#11. Neem fruit bij het toetje

Het aanbevolen portie fruit is 2 porties per dag. De meeste mensen komen hier lang niet aan. Door fruit toe te voegen aan je toetje kun je toch dat doel bereiken.

#12. Eet langzamer

Door langzamer te eten krijg je sneller een verzadigd gevoel. Hierdoor eet je minder. Daardoor draagt het direct bij aan het afvallen.

Tips om af te vallen door te bewegen

Om af te vallen is het niet noodzakelijk om te sporten en te bewegen. Wel zie je sneller resultaat als je ook gaat sporten tijdens het afvallen.

#13. Doe krachttraining

Door krachttraining te doen val je niet alleen sneller af, maar krijg je ook een strak lichaam. Bij veel mensen die afvallen gaat de huid hangen. Dit kun je voorkomen door krachttraining te doen. Daarnaast verbrand je met krachttraining veel calorieën.

#14. Ga wandelen

Ben je van jezelf niet zo actief maar wil je toch gaan bewegen? Ga dan wandelen. Het is minder actief dan keihard sporten, maar toch verbrand je er calorieën mee. Met wandelen kun je tot wel 300 Kcal verbranden per uur.

Tips die je helpen doorzetten bij het afvallen

Afvallen is voor de meeste mensen moeilijk en geven vaak op omdat het gewoon niet lukt. Met deze tips gaat het je toch lukken.

#15. Maak een plan om af te vallen

Als je zomaar wat doet zonder erover na te denken, is de kans groot dat je weer terugvalt in je oude ongezonde patroon. Door na te denken over hoe je het gaat aanpakken heb je meer kans op succes.

#16. Zorg voor motivatie bij het afvallen

Vooral in het begin heb je waarschijnlijk veel motivatie om te beginnen. Maar als het dan moeilijker wordt, zakt die motivatie snel weg. Je kunt jezelf motiveren door jezelf te belonen als je een mijlpaal van je plan bereikt.

Ook kun je iemand anders vragen om met je mee te doen zodat je er niet alleen voor staat.

Afvallen is gewoon moeilijk in het begin. Helemaal als je het alleen moet doen. Om het gemakkelijk te maken kun je jezelf aanmelden voor het recepten afslankplan. Judith Vermeer leert je hoe je gezond moet eten en hoe je op de juiste manier gaat afvallen. Door deze recepten te gebruiken is succes gegarandeerd. Ook is het effect blijvend omdat je leert wat gezond is en wat niet! Benieuwd hoe het werkt?

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

 1. bedankt voor de tips

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This