Top 8 ongezond voedsel dat je absoluut wilt vermijden!

door jul 1, 2018blog

Is het bij jou ook tijd voor de grote schoonmaak. Met deze lijst ga jij je voorraadkast weer een beetje op orde brengen. Eigenlijk is het niet moeilijk! als je het niet in huis hebt kom je ook niet in de verleiding, als je nog boodschappen moet doen? probeer het is met een volle maag te doen. Je zult zien dat je veel minder vatbaar ben voor ongezond voedsel.

Wat is ongezond voedsel?

Dit zijn de voedingsmiddelen die je gewoon zo veel mogelijk wilt vermijden. Om je een idee te geven, hebben we hieronder een top 8 ongezond voedsel onder elkaar gezet. We vertellen je er ook even bij waarom je deze producten beter niet kunt nemen of met mate!

Het betekent niet dat je de producten op de lijst met ongezond voedsel helemaal niet meer mag eten of drinken? Nee,dat niet.

1. Patat en Chips

Het licht misschien wat voor de hand, Maar patat en chips zijn één van de ergste dikmakers.
oké, ze zijn wel van aardappels gemaakt, maar het is eigenlijk helemaal niet goed voor je.

aardappels zitten vol met sodium en enzymen, deze voedingsstoffen heeft je lichaam eigenlijk helemaal niet zo veel nodig. Over het algemeen bevatten ze beide ook nog heel veel calorieën, waardoor je al gouw aan je dagelijkse calorieënbehoefte zit.

Niet doen dus!.

2. Frisdrank

Frisdrank is erg populaire drank onder jongeren. Maar wat ze niet weten of willen weten is dat het bomvol zit met suiker, een glas van 250 ml bevat 27 gram suiker!
Veel frisdrankliefhebbers praten hun consumptie goed door te zeggen dat ze light en zero drinken.

Maar ook deze variante zijn helemaal niet goed voor je lichaam. In light frisdranken zit namelijk aspartaam, aspartaam is een stof die jou hersen een verkeerd signaal geeft over de aanmaak van insuline, het is ook nog eens kankerverwekkend. Vermijd daarom liever elke vorm van frisdrank!

3. Ingeblikt Vlees

Wat verstaan we onder ingeblikt vlees: worstjes, smac, hot dogs enz  dit soort producten zitten allemaal vol met chemische ingrediënten die jou stofwisselingssysteem verstoren. Deze chemische stoffen kunnen namelijk niet door jou lichaam worden verwerkt, met vetopslag als gevolg.

4. Pizza en Pasta

In elk huishouden wordt regelmatig wel een bord pasta of een pizza gegeten. Zou je dat wel doen! pasta bevat veel koolhydraten en teveel hier van is niet goed voor je lichaam. Als je teveel koolhydraten neemt wordt het namelijk opgeslagen als vet.

Een pizza is helemaal vrij weinig over te zeggen (ALLES IS TE VEEL). Pizza’s zitten vol met koolhydraten ongezonde vetten en bevatten daarnaast ook nog heel veel calorieën. Vergeet niet als je toch een pizza gaat eten dat 1 pizza al de helft is van je dagelijkse calorieën behoefte.

5. Wit Brood

In nederland wordt over het algemeen veel brood gegeten. We eten het ’s ochtends als ontbijt, nemen het als lunch en soms zelfs nog ’s avonds. Je kan brood natuurlijk gewoon eten, maar het ligt er wel aan welk type brood je neemt.

Wit brood bevat weinig voedingsmiddelen en heeft eerder een averecht effect op het lichaam. Wit brood zit namelijk vol suiker, je kan beter volkorenbrood eten.
Volkorenbrood bevat veel meer gezonde voedingsstoffen  en geeft je energie.

6. Margarine/Olie

De meeste mens gebruiken margarine of olie  bij het bereiden van hun voedsel.
waarschijnlijk omdat het goed werkt of omdat ze niet beter weten. Het zit namelijk vol met transvetten, dat zijn vetten die door het lichaam gelijk worden omgezet in vet.

Daarnaast kunnen de vetten ook ernstige ontstekingen (ziektes) veroorzaken.
verband transvet dus direct uit jou voedingspatroon.

7. Cereal Repen en Snoep

De meeste voedingsdeskundige roepen voortdurend dat je het ontbijt niet over moet slaan.
Deze maaltijd aan het begin van de dag geeft jou lichaam een seintje om op te starten.

Cereal repen zijn voor veel mensen de idealen manier om te ontbijten. Er zitten granen in en veel vitaminen, NEE DUS! De repen bestaan vooral uit suiker en de verwerkte vitamine zijn van lage kwaliteit. Ik zou de cereal repen zelf niet gebruiken.

Je kent het wel zo af en toe een snoepje tussendoor, moet toch kunnen denken de meeste. Snoep bevat een combinatie van suiker en vet. Twee elementen die rechtstreeks in je bloedbaan worden opgenomen, deze twee elementen zijn een aanslag op jou hormoonspiegel.

Dat is niet waar je op zit te wachten ben je lekker bezig met verbranden, zo een aanval op je hormoonspiegel kan enkele uren tot een dag duren voordat het verbrandingsproces waar op gang komt. Dus denk na wat je doet!

8. Toetjes

Wie is er niet gek op! ze zijn tegenwoordig in alle kleuren en smaken verkrijgbaar. Iedereen eet wel is een toetje (taart, vla, yoghurt of kwark) niks mis mee, maar doe het niet elke dag! In toetjes zitten namelijk transvetten en suiker.

Gebruik een toetje liever als beloning. Als je de hele week strak je schema hebt aangehouden dat je als beloning een lekker toetje neemt. 1x in de week iets meer eten geeft je lichaam weer een boost om verder te gaan.

Opzoek naar lekkere toetjes met weinig calorieën.

Gezond eten dankzij de Afslank Receptenbijbel!

Ook klaar ben met dat ongezond voedsel, dan raad ik je aan om de
afslank receptenbijbel van Oscar Helm uit te proberen.

In dit Receptenboek vind je kant en klare recepten die je dagelijks makkelijk en snel klaar kunt maken, Helpen bij het afvallen en ook nog eens gezond zijn. De receptenbijbel staat vol met meer dan 100 overheerlijke en betrouwbare recepten.

Wat de Afslank receptenbijbel geniaal maakt? Dat je ieder recept binnen enkele minuten kunt voorbereiden.

Wil jij Fitter Worden met Recepten, Weekmenu’s & Meer.

JA!, Ik wil fitter worden!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This