Vet verliezen en spiermassa opbouwen

door okt 29, 2018blog

Wil jij vet verliezen en spiermassa opbouwen? Als jij vet wil verliezen en tevens spiermassa wil opbouwen, ben je hier aan het goede adres.

De meeste mensen denken dat wanneer ze spiermassa willen opbouwen, en vet willen verliezen dat hun gewicht dan ook naar beneden gaat, maar dit is natuurlijk onjuist.

Vaak denk je dat wanneer je denkt aan vetverliezen dat je ook automatisch denkt aan minder gewicht. Aangezien jij ook aan spieropbouw wil gaan werken, hoeft het in dit geval niet te betekenen dat je dan ook gelijk gaat zakken in je gewicht. Want spieropbouw betekent ook dat je spieren zwaarder worden.

Ik ga je in deze blog uitleggen dat wanneer je op de juiste manier gezond gaat eten, in combinatie met sporten je een sportief uiterlijk kan creëren. Dus weg met dat buikje want deze moet nu gaan plaatsmaken voor een platte buik.

Voedingsschema maken

Wanneer je vet wil verliezen dan is het erg belangrijk dat je niet alleen op je voedingspatroon gaat letten, maar ook de juiste producten gaat eten. Wanneer je denkt dat het niet zo belangrijk is, dan zit je er goed naast. Met het eten van de juiste producten kun je sneller aanspraak maken op je vetreserves.

Wanneer je vet wil verliezen is het onder andere belangrijk dat je geen tot heel weinig snelle koolhydraten meer gaat eten, en ook veel minder suikers tot je moet gaan nemen. Dranken zoals cola, sinas en ander suikerhoudende dranken kan je dus beter laten staan, en inruilen voor water.

In water zitten immers 0 calorieën, en het mooie van genoeg water drinken is: het voert ook steeds kleine beetjes vet uit wanneer je gaat plassen. Ik snap best dat het een hele omslag is voor je als je gewend bent om de hele dag cola te drinken, maar water “leer” je op den duur echt wel lekker te vinden.

Snelle happen zoals patat, witte pasta`s en andere, bijvoorbeeld vette happen moeten gaan plaatsmaken voor verzadigd, eiwitrijk en vezelrijk voedsel. Met verzadigd voedsel bedoel ik voedsel dat je langer een verzadigd gevoel gaat opleveren, waardoor je niet steeds dat constante hongergevoel hebt.

Eiwitrijke producten zoals bijvoorbeeld: vis, zaden, eieren, kalkoen en zuivelproducten zijn ook erg goed voor je wanneer je aan je spieropbouw wil gaan werken.

Vezelrijke producten zoals bijvoorbeeld: volkoren granen, noten, groene groenten, aardappelen, fruit, peulvruchten en ook weer zaden.

Verzadigd voedsel zoals bijvoorbeeld: havermout, havermout koekjes, lijnzaad, groene thee en koffie drinken helpen ook tegen een constant hongergevoel.

Bewegen is gezond

Om sneller aanspraak te maken op je vetreserves, is het ook zeker erg van belang dat je meer gaat bewegen. Wanneer je je bijvoorbeeld voorneemt om elke dag 5 kilometer te gaan wandelen, fietsen, steppen, of te gaan skeeleren dan maak je al een mooie start om aanspraak te maken op je vetreserves.

Het is wel belangrijk dat wanneer je effectief vet wil gaan verbranden, dat je ook consequent bent in het uitvoeren van je voornemens. Ook wanneer je geen zin hebt, zou je dus beter wel gewoon aan die 5 kilometer per dag moeten komen.

Het is net als andere dingen in het leven die niet leuk zijn, wanneer er een routine in komt dan is het steeds gemakkelijker om aan je voornemens vast te houden.

Sporten in de sportschool

Aangezien jij niet alleen je vetpercentage wil gaan verminderen, maar dus ook aan spieropbouw wil gaan doen, is het geen verkeert idee om een lidmaatschap van de sportschool te gaan nemen.

Want cardio, in combinatie met krachttraining voor spieropbouw is de perfecte combinatie om een zogenaamde killer body te krijgen. Ik hoor je denken “hoe moet ik in vredesnaam met al die apparaten omgaan in de sportschool?” Geen probleem. In elke sportschool lopen verschillende instructeurs rond die ervoor gestudeerd hebben om jou van de juiste informatie te voorzien.

Ook kunnen deze instructeurs voor jou een plan maken, die jouw wensen, over hoe een goed lichaam eruit hoort te zien kunnen waarmaken samen met jou.

Misschien is het dan ook handig voor jou om ook gebruik te maken van een diëtiste of voedingsdeskundige, die op de meeste sportscholen ook aanwezig zijn. Zo kun je een degelijk plan maken om aan jou lichaam te gaan werken.

Plan maken die je ook kan naleven

Wanneer je een plan gaat opstellen voor jezelf is het zaak dat je echt eerlijk naar jezelf gaat kijken. Je kan op papier vaak een fantastisch plan maken, die in de werkelijkheid misschien helemaal niet is uit te voeren voor je.

Cardio, krachtraining en je voedsel zijn alle drie dingen waar je dus goed over na moet gaan denken.

Als je echt van plan bent op je spieren op te bouwen, en je vetpercentage naar beneden te werken, dan is het echt een must dat je een goed plan maakt voor jezelf. Wanneer je deze gemaakt hebt, dan kan het ook handig zijn om deze op meerdere plekken in je huis op te hangen, zodat je altijd herinnerd wordt aan het feit dat jij bezig bent om een gezondere levensstijl aan te meten, en tevens een killerbody te creëren.

Het is niet zo dat je met een gedegen plan nooit eens mag afwijken. Zo kan je in het weekend bijvoorbeeld rustig eens uiteten gaan bijvoorbeeld. Het is dus niet zo dat jij helemaal niets meer mag. Zoals nu veel mensen

een balans-dag hebben die ongezond eten, mag jij bijvoorbeeld een dag in de week hebben waarbij jij gewoon lekker mag eten wat je wil.

Tot slot

Het is dus voor jou dus heel goed mogelijk om vet te verliezen en spiermassa op te  bouwen door cardio te gaan doen, met juist eten, vooral een minder honger gevoel krijgt en in combinatie met krachttraining ervoor gaat zorgen dat je een sportief uiterlijk gaat creëren.

Het vergt zeker doorzettingsvermogen om het uiteindelijke doel te gaan behalen, maar het is ook voor jou zeker niet onmogelijk. Wanneer je een juist, haalbaar plan gaat maken is het zelfs uiteindelijk een makkie om deze wensen te behalen.

Het is mij ook gelukt, Wil je weten hoe? lees het hieronder.

Gespierde god kopen

Wil jij serieus gaan werken aan een gespierd en gezond lichaam? Dan kan ik je aanraden om even te kijken naar de pagina van de gespierde god. Het heeft mij heel goed geholpen. Daarom ik weet zeker dat jij er ook wat aan gaat hebben.

Neem daarom een kijkje op de pagina van de gespierde god en ontdek wat dit boek jou kan bieden. Succes met je weg naar een gespierd en gezond lichaam. Ik weet dat je het kan!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

  1. Dit lijkt me wel wat.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This