Voedingsmiddelen met veel eiwitten

door feb 5, 2018blog


Iedereen weet dat het belangrijk is om genoeg eiwitten tot zich te nemen. Eiwitten zijn essentiële bouwstenen van het lichaam en zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam voorspoedig kunnen plaatsvinden.

Zo helpen ze bijvoorbeeld met het opbouwen van de spiermassa. Als je veel sport, is het belangrijk om veel eiwitten te eten om ervoor te zorgen dat je spieren optimaal kunnen groeien. Ook als je wilt afvallen is het belangrijk om eiwitten te eten.

Door genoeg eiwitten binnen te krijgen, zorg je ervoor dat je lichaam je spiermassa in stand houdt tijdens het afvallen. Bovendien zorgen eiwitten ervoor dat je relatief snel een ‘vol’ gevoel hebt, zodat je minder snel de neiging zult krijgen om te gaan snacken.

Als je tijdens je maaltijden zorgt dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, dan zul je dus minder tussen de maaltijden door gaan snacken.

Voldoende eiwitten: is dat moeilijk?

Hoewel best veel producten eiwitten bevatten, is het toch best lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Vaak lukt het veel mensen niet om dagelijks genoeg voedingsmiddelen te eten die eiwitten bevatten.

Als jij zeker wilt weten dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, dan is het belangrijk dat je goed let op wat je precies eet. Uiteraard is het geen ramp als je één dag van de week wat minder eiwitten binnen krijgt, zolang je over het algemeen wél genoeg eiwitten tot je neemt.

In dit artikel kun je informatie vinden over de hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt. Ook zul je in dit artikel de voornaamste voedingsmiddelen kunnen vinden die eiwitten bevatten. Zo weet je zeker dat jouw eetpatroon gezond is.

Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

De hoeveelheid eiwitten die je lichaam nodig heeft verschilt uiteraard per persoon. Dit is onder andere afhankelijk van je gewicht, je leeftijd, en hoeveel je sport.

Een gemiddelde volwassene die niet of nauwelijks sport heeft 0,8 gram eiwit nodig per kilogram lichaamsgewicht. Dit advies wordt met name gegeven door dokters en voedingsspecialisten.

Als je veel sport, dan heb je ongeveer 1,2 tot 1,4 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Wanneer je veel sport omdat je spiermassa wilt ontwikkelen, is het verstandig om nog meer eiwitten tot je te nemen.

Denk daarbij aan zo’n 1,5 tot 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Veel topsporters volgen een speciaal dieet om spiermassa mee op te bouwen. In zulke dieten zit dus veel eiwit.

Als je meer dan 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht tot je gaat nemen, is de kans groot dat je lichaam geen extra spiermassa gaat opbouwen. Je lichaam is namelijk maar beperkt in staat om de eiwitten op te nemen. Het heeft dus geen zin om meer eiwitten te eten dan nodig is.

Voedingsmiddelen met veel eiwitten

Eiwitten kun je vooral vinden in vlees- en visproducten, maar ook in zuivel en kaas. Als je vegetariër bent of weinig vlees en vis eet, kun je dus alsnog zonder veel moeite genoeg eiwitten binnen krijgen. Daarnaast kun je eiwitten natuurlijk in het ei zelf vinden.

Ook in noten en in peulvruchten zit veel eiwit. Bovendien bevatten de meeste vleesvervangers genoeg eiwit. Vleesvervangers worden er uiteraard speciaal voor gemaakt om vlees en vis goed te kunnen vervangen.

Daarom kun je verwachten dat je, wanneer je een vleesvervanger eet, voldoende eiwit binnen krijgt. Wel is het verstandig om even op de verpakking te kijken bij de ingrediënten. Niet alle vleesvervangers bevatten namelijk evenveel eiwit. Hieronder vind je een paar voedingsmiddelen met veel eiwitten.

Vis

In vis zitten dierlijke eiwitten. Er zit een klein verschil in magere vis en in vette vis, maar dat verschil is wat betreft eiwitten niet erg groot. Een vissoort die erg veel eiwitten bevat, is het lekkerbekje.

In een portie van 145 gram zit al gauw 32,5 gram aan eiwitten. Dit geeft je lichaam een enorme boost aan eiwitten, zodat je je snel energieker zult voelen. Ook zul je, wanneer je bijvoorbeeld voor of na het sporten vis eet, merken dat je het sporten langer vol kunt houden en dat het minder zwaar wordt.

Dit verschil merk je uiteraard pas wanneer je al gedurende een langere periode veel eiwitten tot je neemt. Als je één keer per week sport, en je alleen op die dag veel eiwitten eet, dan zal het effect nauwelijks merkbaar zijn.

Vlees

Ook in vlees zitten veel eiwitten. Vlees bestaat voor een groot deel uit spierweefsel, wat erg rijk is aan eiwitten. Bovendien beschikt vlees over een hoge eiwitkwaliteit. Dit betekent dat er in de eiwitten in vlees belangrijke aminozuren zitten en dat de verhouding goed is.

In plantaardige eiwitten is de kwaliteit meestal minder dan in dierlijke eiwitten. Wanneer je vlees of vis eet, zal je lichaam de eiwitten meestal dus beter kunnen opnemen.

Eén van de soorten vlees die het meeste eiwitten bevatten, is kipfilet. Eén portie kipfilet bevat ongeveer 30,5 gram eiwit. Een hamburger daarentegen bevat slechts 15,8 gram eiwit per 70 gram.

Zuivel en kaas

Melk is een belangrijk product dat veel eiwitten bevat. De eiwitten in melk zijn van erg hoge kwaliteit. Ook geldt er dat een zuivelproduct meer eiwitten bevat naar mate de concentratie toeneemt. Met name kwark is een erg eiwitrijk zuivelproduct.

Een schaaltje van 150 gram bevat ongeveer 15,8 gram eiwit. Wanneer je veel eiwitten wilt eten, is ook kaas een erg belangrijk voedingsmiddel. Als je op een dag 100 gram kaas eet, krijg je ongeveer 33 gram eiwit binnen.

Wel geldt dan dat je ervoor moet zorgen dat je de goede kaas hebt. Leidse 20+ kaas bevat vooral veel eiwitten. Smeerkaas bevat erg weinig eiwitten en is daarom niet aan te raden voor een eiwitrijk dieet.

5 gezonde producten vol eiwit

Wat anderen vinden van de eiwitinvasie

Na even gezocht te hebben zijn er positieve recenties. Niet zo heel veel maar dat belooft al veel goeds.  Waarom niet zoveel zou je je afvragen? Het product is schijnbaar nog niet zo bekend.

Ik heb namelijk aan wel 40 mensen op mijn werk gevraagd of ze deze boeken kunnen. Maar het schijnt zo te zijn dat er veel mensen dit nog moeten ontdekken. Dus als jij aan de slag gaan met de eiwitinvasie ben je een van de eersten.

Alle informatie in deze boeken zijn goed en helpen je direct met de lekkerste eiwitrecepten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de producten in huis halen.

Van de reviews die er nu al zijn, zijn ze allemaal positief en zijn de recepten superlekker. Koop daarom snel de recepten boeken en ervaar het gemak.

LET OP: De Eiwitinvasie van jacco bevat een exclusieve kortingspagina. Je betaalt hier minder dan op de Officiële pagina. De link hieronder stuurt je direct naar de exclusieve kortingspagina zodat je goedkoper uit bent: Eiwit invasie kortingspagina »»»

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This