Wat zijn essentiële aminozuren en waar zijn ze te koop?

door aug 24, 2018blog

Essentiële Aminozuren zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Ze zorgen voor de aanmaak van Enzymen, antistoffen, hormonen en signaalstoffen. Aminozuren worden opgenomen in ons lichaam door middel van eiwitten. Vervolgens worden deze eiwitten bij de spijsvertering afgebroken tot aminozuren.

Ook is er een verschil tussen essentiële en niet essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren halen we uit voeding en niet essentiële aminozuren maakt ons lichaam zelf aan.

Essentiële aminozuren hebben een direct effect op je lichaam. Wanneer je genoeg gevarieerd eet en de voldoende aminozuren in je lichaam binnenkrijgt, zijn je prestaties beter. Je hebt dan meer energie, betere conditie van je spieren, sneller herstel na inspanning, maar ook een beter humeur.

Aminozuren haal je uit de volgende voedingsstoffen:

 • Vlees
 • Zuivel
 • Vis
 • Rijst
 • Noten

De meeste aminozuren halen we dus uit voedingsstoffen en bij een gezond en gevarieerd eetpatroon krijgen we hier voldoende van binnen. Toch kunnen bepaalde oorzaken ervoor zorgen dat dit niet genoeg gebeurt. Dan is een aanvulling aan aminozuren een goed idee.

Waarom gebruik je aminozuren

Vooral als je een eetpatroon hebt waarbij je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt is het belangrijk dat je je aminozuren aanvult. Als je namelijk niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan het zijn dat je niet voldoende essentiële eiwitten in je lichaam krijgt omdat je deze zelf niet kan aanmaken.

Sommige mensen mogen door omstandigheden bepaalde voeding niet eten waardoor al snel een tekort aan essentiële voedingsstoffen ontstaat. Dan is het een goed idee om deze aan te vullen met supplementen.

Welke voordelen heeft het voor je gezondheid

Wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt en voldoende essentiële aminozuren binnenkrijgt voel je je beter. Je lichaam is fysiek sterker en daardoor behaal je betere prestaties. Wel is het belangrijk dat je alleen de essentiële aminozuren inneemt bij het nemen van een supplement. Je lichaam maakt namelijk zelf al genoeg niet essentiële aminozuren aan.

Smart lifestyle
Vegan lifestyle
Proteine shakes vergelijken
Gezond en snel afvallen
Smart bars Crunchy
Clean protein bars Body & fit Review

Welke aminozuren kun je aanvullen met supplementen

Vooral BCAA’s (Branched chain amino acids) zijn goed om aan te vullen. Deze aminozuren dragen bij aan een sneller herstel van je spieren en ook worden deze aminozuren sneller opgenomen in en zorgen samen voor 40 tot 50% van je dagelijkse behoefte aan essentiële aminozuren. Deze aminozuren bestaan uit:

 • Leucine
 • Isoleucine
 • Valine

Ook zorgen deze aminozuren voor meer energie tijdens inspanning en zijn ze daarom ook goed om te gebruiken als je een actieve sporter bent.

Waar moet je op letten bij het kopen van de supplementen?

Het grote probleem bij supplementen webshops is dat niet overal de kwaliteit even goed is. Bij het kopen van welke supplementen dan ook moet je dus altijd goed kijken wat er in zit. Vaak zitten er stoffen in deze supplementen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt of die helemaal geen extra toevoeging geven aan je lichaam.

Als je aminozuur supplementen gaat kopen is het vooral belangrijk dat je supplementen koopt met alleen maar essentiële aminozuren. Veel goedkope supplementen bevatten ook niet-essentiële aminozuren.

Top 5 aminozuren van Body&fit

Body en fit is een van de beste aanbieders als het gaat om het kopen van aminozuren. Ze bieden namelijk alleen maar BCAA’s aan. Dit zijn de meest belangrijke aminozuren die je nodig hebt. Ook zitten er in de producten van Body en fit geen andere onnodige stoffen verwerkt.

De producten van Body en fit worden regelmatig verkozen tot beste product. Hiermee tonen ze aan dat ze goed weten wat ze verkopen.

Hieronder een lijst van de top 5 beste BCAA Supplementen:

Muscle protect

Dit supplement heeft veel van de essentiële aminozuren die je nodig hebt. Mucle protect bevat essentiële aminozuren zoals: Leucine, Glutamine, Ciltrulline, Bèta alanine, HICA, HMB, elektrolyten en B6. Hiermee is Muscle protect een van de beste supplementen die het meeste toevoegen.


BCAA capsules

Deze BCAA capsules bevatten de 3 belangrijkste aminozuren en zijn ontworpen om de ideale verhouding te geven aan het lichaam namelijk de verhouding 2:1:1. De aminozuren die hierin verwerkt zitten zijn: Leucine, Isoleucine en valine. Hiermee krijg je met deze capsules voor een derde van je essentiële spiereiwitten binnen.

Ook zijn deze capsules 100% natuurlijk en zitten er geen andere kunstmatige stoffen in.


BCAA AMINO

Wanneer je liever een shake drinkt in plaats van capsules is de BCAA Amino geschikt voor jou. Het heeft zo goed als de zelfde inhoud als de BCAA capsules. Met dit supplement krijg je naast de aminozuren 5 gram koolhydraten binnen per dosering. BCAA Amino is ook geschikt voor, tijdens en na het sporten.


Amino’s en energy

Ook dit supplement geeft je de belangrijkste 3 aminozuren:

 • Leucine
 • Isoleucine
 • Valine

Daarnaast is dit supplement ook gemaakt om je meer energie te geven. Om dit te bereiken is er ook glutamine, Theacrine, gingseng en cafeïne toegevoegd. Hiermee krijg je als sporter net even die extra boost om je trainingsdoelstellingen te behalen.


Post Matrix

Dit supplement geeft je veel van de benodigde aminozuren en wordt veel gebruikt door sporters en bodybuilders. In dit supplement vind je aminozuren zoals:

 • BCAA 6,2g
 • BETA Aline 2g
 • Glutamine 3g
 • Creatine HCL 2g
 • Carnitine HCL 2g
 • Betaine 1.5g
 • Taurine 1g
 • Bioperine 5 mg

Met deze samenstelling is dit supplement perfect voor elke sporter en bodybuilder. Zo krijg je je dagelijkse aminozuren binnen en krijg je daarnaast nog een flinke energie boost om al je sport doelstellingen te behalen.


Essentiële aminozuren supplementen kopen

Wanneer je een van deze supplementen gaat bestellen weet je zeker dat je alleen maar goede producten koopt. We hebben deze top 5 lijst voor je gemaakt zodat je niet eerst hoeft uit te zoeken of deze producten wel goed zijn en niet alleen of grotendeels niet essentiële aminozuren bevatten.

Als je niet genoeg essentiële aminozuren krijgt uit voeding is het een goed idee om deze aan te vullen met een van de bovenstaande supplementen. Wanneer je deze producten gaat gebruiken zal je merken dat je lichaam vooral fysiek beter gaat functioneren.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This