Zalm en komkommer rolletjes

door okt 6, 2019Ontbijt

Krijg je wel eens te horen dat koolhydraatarm eten saai is? Misschien ken je al genoeg heerlijke recepten om mensen duidelijk te maken dat dat echt niet klopt. Maar als dat niet zo is, hebben we hier nog een luxe, gezond en vooral heerlijk ontbijt recept voor je.

Degenen die ‘s morgens aan hun boterham met chocoladepasta zitten zullen jaloers op je worden en je om het recept vragen.

Je hoeft zeker niet lang in de keuken te staan voor een luxe ontbijt. Je bent misschien een paar minuten langer bezig dan met het smeren van een boterham, maar het is zeker de moeite waard! 

Ingrediënten:

 • Gerookte zalm
 • Komkommer
 • Roomkaas
 • Verse citroen
 • Dille of bieslook
 • Zout en peper

Zoals je ziet staan er geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Dit komt omdat een plakje gerookte zalm niet altijd dezelfde maat heeft, afhankelijk van het merk en de verpakking. Ook wil je misschien wel wat meer roomkaas gebruiken dan een ander.

Maar geen paniek, dit recept is zo simpel dat je het zonder problemen aan je eigen smaak en hongergevoel aan kunt passen.

Bereiding:

 1. Was de komkommer en maak hier een paar dunne plakken van in de lengte. Je moet dus van het ene uiteinde richting het andere snijden. Een dun schilmesje of een mandoline komt hier goed bij van pas. Het lekkerste is om de schil te laten zitten. Ben je daar geen fan van? Dan mag je die natuurlijk gewoon verwijderen.
 2. Voor elk rolletje heb je 1 plakje komkommer nodig. Waarschijnlijk heb je dus aan een halve komkommer wel genoeg voor 1 of 2 personen. De komkommer die overblijft snijd je in hele kleine stukjes.
 3. Neem een schaaltje en meng hierin de roomkaas, de kleine stukjes komkommer, en de dille of bieslook. Voeg het citroensap beetje bij beetje toe en proef regelmatig. Je wil dat het een fris mengsel wordt, maar niet al te zuur. Breng hierna op smaak met peper en zout.
 4. Snijd de gerookte zalm in repen die ongeveer dezelfde breedte hebben als de plakjes komkommer. Als de zalm iets breder is maakt dat niets uit.
 5. Leg een plakje komkommer op je werkblad, leg hierop een plakje zalm en ongeveer een eetlepel roomkaas mengsel aan 1 kant. Rol het nu voorzichtig op door bij de kant waar de roomkaas ligt te beginnen.
 6. Je kunt ze mooi opdienen door er nog wat dille of bieslook over te verspreiden, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen op eten.

Tip: Deze rolletjes zijn ook erg lekker voor een brunch of als gezond tussendoortje. 

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This