Je benen afslanken, hoe doe je dat?

door jun 1, 2020afvallen, blog

Vooral in de zomer is het niet altijd fijn om stevige bovenbenen te hebben, vooral wanneer je je favoriete korte broek niet meer past, of wanneer je dijen tegen elkaar schuren dan wordt het echt tijd om je benen te gaan afslanken.

Nu heb je waarschijnlijk al wel gehoord of gelezen dat het niet mogelijk is om met een dieet vet op één punt van je lichaam te verbranden. Als dat zou kunnen, hadden we allemaal wel iets tegen dat buikje, die benen of die bovenarmen gedaan.

Toch zijn er manieren om je benen dunner te laten worden. Het vergt tijd en inspanning, dus je kunt beter vandaag dan morgen beginnen! Met de tips in dit artikel zul je al een heel eind dichter bij die leuke korte broek komen.

Waarom krijg je dikke benen?

Wanneer je lichaam te veel vet opslaat, kun je niet kiezen waar het heen gaat. Wil je vollere billen, zal het waarschijnlijk bij je buik blijven hangen. Wil je grotere borsten, gaat het misschien juist in je benen zitten…

Iedere vrouw zal dit probleem herkennen. Nu denk je dus ‘oké, ik moet gewoon over mijn hele lichaam vet verliezen’, en dat is deels waar. maar er zijn andere ‘oorzaken’ van dikkere benen.

Iemand die veel krachttraining doet, of een andere sport waarbij de benen continu getraind worden, zal sowieso dikkere benen krijgen. Dit betekent dat je een laag vetpercentage in je lichaam kunt hebben, maar dan met dikke benen.

Je begrijpt het al, het zijn je spieren! En ja, als je daar vanaf wil, zul je minder je benen moeten trainen, of in ieder geval op een andere manier. Hier komen we straks op terug.

Het kan ook zijn dat je bovenbenen dikker lijken dan ze werkelijk zijn omdat je hele smalle kuiten en heupen hebt. Door de verhouding kan dit uit balans lijken. Dit is deels op te lossen door op de juiste manier te sporten. Ook hier lees je zometeen meer over.

Hoe krijg je een thigh gap?

Het is een heel modefenomeen: de thigh gap. Instagram en andere social media staan vol met slanke vrouwen waarvan de dijen elkaar niet raken. Menig vrouw is er jaloers op, en wil hetzelfde resultaat bereiken. Maar bedenk je dit: toen je nog nooit van de thigh gap had gehoord, wilde je toen ook al dunnere benen?

Voor degenen die toch echt de benen willen afslanken, om eventueel een thigh gap te krijgen, is het belangrijk te onthouden dat je lichaamsbouw er veel mee te maken heeft. Sommige vrouwen hebben nu eenmaal redelijk dunne bovenbenen, die elkaar toch altijd raken. Laat het afslanken dus geen obsessie worden, en doe het op een gezonde manier.

Je benen afslanken, hoe doe je dat?

Als je dikke benen hebt door het vet, en dus niet de spieren, is de eerste stap om eens goed naar je eetgewoontes te kijken. Door gezonder te gaan eten, en meer te bewegen, zul je over je hele lichaam afvallen. Zorg er wel voor dat je genoeg blijft eten, want na een crash dieet krijg je vaak een jojo-effect, en zullen je benen niet dunner worden.

Beweeg meer

Om af te slanken (en dus ook bij je benen), kun je ervoor kiezen om meer te gaan bewegen. Je hoeft niet opeens 10 km te gaan rennen, want simpele oefeningen zijn al een goed begin. Denk hierbij aan fietsen, wandelen, de trap nemen…

Vermijd sporten en oefeningen die alleen de grote spieren in je benen trainen. Squats met 50 kg op je rug zorgen voor mooie gespierde bovenbenen, maar als je dat niet wil, moet je bij de zware gewichten uit de buurt blijven.

Kies voor lichte fitness oefeningen die ook de kleine spieren trainen. Hierdoor krijg je een betere balans, en niet een paar dikke spieren terwijl de rest erg slank is.

Begin met cardio oefeningen om dunnere benen te krijgen

Oké, dit is misschien niet leuk om te horen, maar door cardio oefeningen te doen zul je sneller vet verbranden. Je moet er dus echt aan geloven. Gelukkig zijn er ook een aantal leuke opties, zoals touwtje springen, heel snel fietsen (in een spinning class bijvoorbeeld), of op de loopband lopen (die schuin staat, alsof je tegen een heuvel omhoog loopt). Hardlopen is ook een hele goede optie. Je traint hiermee je hele benen, die dus mooi in balans raken. Ook zul je veel calorieën verbranden.

kettlebell oefeningen benen afvallen

Door krachttraining kan je de overtollige kilo’s in je benen kwijtraken. Hoe dat komt? Door met zware gewichten, kettlebells, te trainen, is het mogelijk om veel calorieën te verbranden. Het voordeel van krachttraining is namelijk dat je lichaam langer nodig is met herstellen. Hierdoor verbrand je voor een langere periode calorieën, ook nog na afloop van de krachttraining.

Bij het afslanken van je benen is het aan te raden om kettlebell oefeningen te doen. Kettlebells zijn uiterst prettige gewichten waarmee je het accent op je beenspieren kunt letten. In onderstaande video kan je enkele oefeningen vinden met de kettlebells.

Sommige kettlebells hebben een aardig gewicht, waardoor het wel belangrijk is dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Volg daarom de instructies in onderstaande video op en kijk hoe de oefeningen uitgevoerd worden. Probeer dit vervolgens zelf exact na te bootsen in het echt.

Bij het trainen van je benen met kettlebells is onder andere je houding ontzettend belangrijk. Zorg daarom altijd dat je op de juiste manier staat, voordat je aan de slag gaat met de kettlebells oefeningen. Voer vervolgens de oefeningen gedisciplineerd en vol concentratie uit. Op die manier is het mogelijk om je benen af te laten slanken. Voor sommige oefeningen is het handig om een fitness mat te gebruiken. Allemaal met dank aan de kettlebell oefeningen.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

https://www.youtube.com/watch?v=VDN5HFdXXxc

Heb geduld

Meestal verlies je eerst vet in je gezicht en buik. Je benen laten vaak een hele tijd op zich wachten. Probeer dus geduld te hebben, en maak een gewoonte van je gezondere levensstijl zodat je deze aan kunt houden.

Geef niet op! Het afslanken van de benen is zeker mogelijk

Er zal vast een moment komen waarop je er even genoeg van hebt. Je eet veel gezonder, laat alles met suiker staan, drinkt twee liter water per dag, je gaat regelmatig sporten, en toch worden je benen niet dunner. Dit kan verschillende redenen hebben.

Je moet nog wat meer geduld hebben

Zoals we al zeiden duurt het lang voor je resultaat bij je benen zult zien. Geef dus vooral niet op, het gaat je lukken!

Meer sporten betekent niet dat je sneller resultaat ziet

Ben je vanaf het begin van je avontuur bijna elke dag in de sportschool te vinden? Dan zou je denken dat je binnen een paar weken dunne benen hebt. Maar dat is niet zo. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan de oefeningen.

Ook moet je genoeg rust nemen tussen je trainingen. Neem je geen rust, dan kan je lichaam je spieren niet mooi laten groeien. Je zult inderdaad vet verbranden, maar je krijgt er geen strakke benen van.

Je gebruikt te veel gewichten bij het sporten

Door met zware gewichten te trainen krijg je dikke grote spieren. Om mooie strakke benen te krijgen zijn oefeningen met alleen je lichaamsgewicht vaak al genoeg. Wat ook goed helpt, zijn yoga en pilates oefeningen. Het helpt bij het herstel van je spieren na het sporten, en je krijgt sneller een strak lichaam.

Conclusie: benen afslanken

In het begin is het even zoeken naar de juiste combinatie van trainen, gezond eten en rusten. Maar door goed naar je lichaam te luisteren zal het je vast en zeker lukken om mooie strakke benen te krijgen!

Nadat je je benen in topconditie hebt gebracht, wil je de rest van je lichaam misschien ook wel wat strakker en slanker zien te krijgen.

Ben je klaar voor de volgende stap? Dan raadt ik je zeker aan om met het volgende programma aan de slag te gaan: Ketogeen dieet programma!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This