Eiwitrijke producten voor na het sporten

door nov 19, 2018life of dani blog

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het belangrijk dat als je (veel) sport, je genoeg eiwitten binnen krijgt om je spieren te laten herstellen. Het lichaam haalt energie, voedingsstoffen en mineralen uit voedsel.

Door gezonde voeding kan je lichaam goed herstellen om vervolgens weer beter te presteren. Ik ben zelf erg fan van een eiwitshake. Dit kun je na het sporten nemen.

Een eiwitshake is een schepje eiwitpoeder wat je kunt mengen met water of melk. Je hebt verschillende smaken, en ook verschillende soorten. De een bevat wat meer koolhydraten dan de andere, de een wat meer vet enzovoort.

Eiwitten worden door het lichaam omgezet in aminozuren. Aminozuren zijn onmisbaar om het proces van spierherstel en spieropbouw te bevorderen.

Bij eiwitrijk voedsel kun je denken aan: kip, biefstuk, zalm, tonijn, kwark en eieren. Vaak heb je na het sporten trek, en zou je dus je laatste maaltijd kunnen nemen.

Dat kan natuurlijk bestaan uit iets van hierboven zoals kip, maar het kan ook een bak kwark zijn. Het is maar net wat jij lekkerder vindt. In een bak kwark kun je bijvoorbeeld wat noten doen of fruit.

Bij een warme maaltijd kun je kiezen uit verschillende soorten vlees, en daar bijvoorbeeld rijst en/of komkommer bij doen.

Wat je als ontbijt eet kun je natuurlijk ook als laatste maal eten na het sporten. Hier mee bedoel ik bijvoorbeeld havermout. Dat zit ook vol met eiwitten, alleen helaas wel wat meer koolhydraten. Het ligt er maar net aan wat jou doelen zijn.

Als je bezig bent met afvallen, kun je beter voor een alternatief kiezen. Eiwitten helpen ook zeker bij het afvallen. Hoeveel eiwit je nodig hebt per dag hangt af van je gewicht en hoe actief je bent. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je sport.

Als je op zoek bent naar een makkelijk en snel tussendoortje, kun je bijvoorbeeld denken aan komkommer met Hüttenkäse. Eieren zijn ook gemakkelijk te maken, en zo klaar. Daarnaast heb je natuurlijk ook kipfilet plakjes.

Die kun je los uit de hand eten, of op een rijstwafel doen. Als je wat meer tijd hebt om iets te maken, is een wrap met gerookte zalm ook heel erg lekker.

Wat ik zelf vaak na het sporten neem is een bak kwark of een grapefruit.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad!

Wil je nog veel meer eiwitrijke recepten? Bekijk dan het fitcooking receptenboek hieronder eens.

Bedankt voor het lezen en tot snel weer.

Liefs Danique

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This