Gewicht verliezen met deze handige tips.

door apr 24, 2018blog

Gewicht verliezen met deze handige tips is het een stuk makkelijker! Doordat je weet wat je moet doen gaat het gewicht kwijtraken een stuk makkelijker!

Gewicht verliezen met deze tips

Voor veel mensen is het lastig om gewicht te verliezen omdat ze geen idee hebben wat ze moeten doen.

Toch hoeft gewicht te verliezen helemaal geen probleem te zijn. Door je aan bepaalde regels te houden gaat het afvallen al een stuk makkelijker.

Tip 1: Eet minder koolhydraten

Koolhydraten eet je al snel omdat je het kunt vinden in heel veel voedingsmiddelen. Veel mensen eten bijvoorbeeld aardappelen als avondeten. Hier zitten veel Koolhydraten in.

Door de inname van Koolhydraten te verminderen ga je al afvallen.

Natuurlijk betekent dat niet dat je helemaal niets meer mag eten, maar probeer er wel op te letten.

Tip 2: Ga op dieet

Er zijn verschillende soorten diëten waar je aan mee zou kunnen doen om aan een gezond gewicht te komen.

Als het je maar niet lukt om zelfstandig af te vallen is een dieet nog niet zo een slecht plan. De meeste diëten zijn namelijk stappenplannen van het begin tot het einde.

Ook zijn er diverse programma’s waaraan je mee kunt doen om gewicht te verliezen. Door deze stappen te volgen ga je als je het na het programma volhoudt zeker een goed gewicht krijgen.

Tip 3: Bijhouden wat je eet

Wil je graag afvallen? Dan is het belangrijk dat je leert waar de kilo’s vandaan komen. Door bij te houden wat je eet kun je erachter komen waar je juist teveel van eet of te weinig.

Een handige app voor het bijhouden van je voedselinname is calorie teller voor Android en Apple.

Door alles in te vullen wat je hebt gegeten kun je in verloop van tijd zien hoe je door anders te eten juist meer of minder gewicht hebt.

Tip 4: Bewegen

Als je nu niet sport of heel weinig is het nu tijd om dit wat vaker te gaan doen. Bij sporten denken de meeste mensen alleen maar aan cardio om af te vallen, maar ook krachttraining doet het goed als je gewicht wil verliezen.

Ben je zelf niet zo een goede sporter of geef je zelfstandig sporten snel op? Dan kun je gaan voor een teamsport of trainen in groepsverband.

Als je kiest om niet zelfstandig te gaan sporten heb je meestal een stok achter de deur omdat je weet dat je teamgenoten of de sportgroep op je rekent.

Je kunt dan niet zomaar wegblijven waardoor de kans groter is dat je het vol gaat houden.

Tip 5: Vervang elk ongezond tussendoortje voor een gezonde.

Snoep je regelmatig en weet je dat je hierdoor aankomt? Probeer dan eens voor elk slecht tussendoortje een gezonde snack te nemen.

Er zijn heel veel verschillende soorten gezonde tussendoortjes die je kunt eten. Zo kun je toch blijven snoepen terwijl het wel gezond is.

Een aantal gezonde tussendoortjes zijn:

  • Snackgroenten
  • Fruit
  • Eiwit shakes
  • Yoghurt
  • Crackers

Het kan zijn dat je er even aan moet wennen om van alle ongezonde suikers over te stappen naar gezonde tussendoortjes, maar als je het eenmaal onder de knie hebt vraag je je af waarom je al die tijd ongezond gegeten hebt.

Gezond eten is namelijk veel beter voor je en dat ga je uiteindelijk aan alles merken. Je gaat je veel beter voelen dan dat jij je nu voelt.

Tip 6: Sla nooit meer het ontbijt over

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je kunt het eigenlijk zien als het opstarten van je lichaam. Hiermee komt alles op gang.

Door goed en gezond te ontbijten zorg je voor een kickstart van je dag en heb je ook minder behoefte om te gaan snoepen in de middag.

Tip 7: Langzamer eten

Hoe langzamer je eet hoe meer elke hap vult. Door langzaam te eten heb je minder eten nodig waardoor je ook minder inneemt.

Hierdoor krijg je minder binnen en val je af.

Door dit lang vol te houden bereik je door alleen minder te eten al je ideale gewicht in no-time!

Tip 8: Ga alleen naar de winkel als je al gegeten hebt

Je kent het wel! Je gaat naar de winkel en hebt nog niet gegeten. Je koopt bijna de hele winkel leeg met allemaal lekkere producten die jou een verzadigd gevoel gaan geven.

Al voordat je thuis bent heb je al spijt voor alles wat je gekocht hebt uit de winkel maar het moet toch op anders is het zonde.

Door dit te doen eet je al snel te veel en vaak ook ongezond.

Een alternatief is om voor dat je naar de winkel gaat even een gezonde snack naar binnen te werken.

Maak ook altijd een boodschappenlijstje zodat je zeker weet dat je alleen maar gaat kopen wat je ook echt nodig hebt.

Hierdoor laat je nog maar weinig ruimte voor ongezonde tussendoortjes.

Tip 9: Meerdere kleine maaltijden per dag

Als je snel een hongergevoel krijgt kan het een goed idee zijn om in plaats van 3 grote maaltijden te eten, ze te verdelen in kleinere maaltijden. Zo eet je net zoveel als altijd alleen zorg je ervoor dat er altijd nog een hapje overblijft voor het geval je weer trek krijgt.

Ook hoef je hierdoor geen tussendoortjes te nemen omdat je je 3 dag maaltijden goed verdeelt over de dag.

Conclusie

Gewicht verliezen is voor veel mensen lastig. Meestal komt dat omdat we gewoon geen idee hebben wat we moeten doen om op gezond gewicht te komen.

Door alleen al een kleine aanpassing te doen aan de manier en wat we eten toe te passen is het ideale gewicht al binnen handbereik.

Naast letten op voeding is het ook belangrijk om te bewegen en zijn er verschillende soorten beweging die je helpen om af te vallen.

Ook is het vooral belangrijk dat je niet het ontbijt overslaat en kiest voor gezonde producten.

Heb jij nog meer tips en wil jij ze delen? Laat ze dan achter in de reacties!

Gezond eten voor het ideale gewicht is vooral een gewoonte. Door het goed en lang vol te houden gaat het uiteindelijk vanzelf.

Gezond eten dankzij de FitChef boeken!

Als je meer gezonde recepten wilt, dan raad ik je aan om de FitChef boeken van mark van Oosterwijck uit te proberen.

In dit Receptenboek vind je kant en klare recepten die je dagelijks makkelijk en snel klaar kunt maken, Helpen bij het afvallen en ook nog eens gezond zijn.

Wat de FitChef boeken geniaal maakt? Dat je ieder recept binnen 15 minuten kunt voorbereiden.

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This