Wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl?

door mei 21, 2018life of dani blog

Veel mensen vragen zich af wat nou eigenlijk een gezonde leefstijl is. Met een aantal tips help ik jou naar een gezonde levensstijl.

Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Het is ook belangrijk om niet te veel gebruik te maken van sigaretten en/of alcohol.

Het is belangrijk om elke dag minstens een halfuur redelijk intensief te bewegen. Denk hierbij aan een stukje wandelen met de hond of een stuk te fietsen.

Als je sneller de fiets pakt of de trap in plaats van de lift zal je ook sneller aan dat halfuurtje komen. Bewegen draagt bij aan een goede gezondheid en goede conditie van het hart, bloedvaten en longen.

Daarom is blijven bewegen op elke leeftijd belangrijk. Als je tijdens het werk zit probeer dan om de 2 uur even je benen te strekken en een stukje te lopen.

Vind je het lastig om in beweging te zijn? Ga op zoek naar een sport die je leuk vind! Wie weet heb jij wel een vriend of vriendin die graag met je mee gaat.

Daarnaast kan teamsport ook leuk zijn. Denk hierbij aan: korfbal, volleybal, voetbal of hockey.

Volwassenen kunnen het beste 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag aanhouden. Om makkelijker aan je groenten te komen kun je als tussendoortje bijvoorbeeld wat paprika of komkommer nemen.

Het is belangrijk dat je gevarieerd eet. Als je op een goed gezond gewicht wil blijven kun je het beste niet minder eten, maar vaker anders.

Daarnaast moet je ook voldoende water binnen krijgen. Is dit lastig voor je? Zorg dan dat je altijd een flesje water bij je hebt die je kunt navullen. Dit is dan een dagelijkse reminder om een slokje te nemen.

Energiedrankjes, frisdranken en vruchtensappen zijn allemaal ongezond. Ze bevatten namelijk slechte suikers. Je kunt het beter bij water houden of thee en verse vruchtensappen.

Vind je het lastig om gezond te eten? Neem dan geen crashdieet, maar laat je adviseren door bijvoorbeeld een voedingscoach. Het is per persoon verschillend hoeveel calorie├źn je nodig hebt.

Neem daarom nooit zomaar een schema van iemand aan, dit kan alleen maar tegen werken en een jojo-effect geven.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, en vragen zijn altijd welkom!

Gezond eten dankzij de FitChef boeken!

Als je meer gezonde recepten wilt, dan raad ik je aan om de FitChef boeken van mark van Oosterwijck uit te proberen.

In dit Receptenboek vind je kant en klare recepten die je dagelijks makkelijk en snel klaar kunt maken, Helpen bij het afvallen en ook nog eens gezond zijn. De FitChef boeken staan vol met meer dan 80 overheerlijke en betrouwbare recepten.

Wat de FitChef boeken geniaal maakt? Dat je ieder recept binnen 15 minuten kunt voorbereiden.

Ja, ik wil fitter worden!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

1 Reactie

  1. Hi Danique,

    Bedankt voor dit artikel, erg leuk om te lezen! Sindskort ben ik ook begonnen aan het omgooien van mijn levensstijl. Stapje voor stapje, zo blijft het nog leuk en blijf ik gemotiveerd. Goede tips in ieder geval en hier kan ik zeker wat mee!

    Groet,

    Sonja Starink

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This