Het keto dieet en bijbehorende supplementen

door jun 28, 2020blog

Je hebt waarschijnlijk wel eens van het ketogeen dieet gehoord, ook wel keto genoemd. Dit populaire dieet bestaat eigenlijk al heel erg lang, en helpt mensen overal ter wereld op gewicht te komen en te blijven, maar ook om meer energie te hebben, zich beter te concentreren en zich lekkerder in hun vel te voelen. Wil je weten wat het keto dieet precies is? Lees dan snel verder.

Ook vertellen we je in dit artikel over supplementen, want dat is waar men veel vragen over stelt. Is het nemen van supplementen bij het keto dieet noodzakelijk? Val je sneller af met een keto supplement? Hoeveel kost een keto dieet supplement? We vertellen het je allemaal.

Wat is het keto dieet?

We leggen je in het kort uit wat het ketogeen dieet is, en wat de bedoeling hiervan is. Normaal gesproken krijg je op een dag aardig wat koolhydraten binnen, en gebruikt je lichaam deze om energie te produceren. Hierdoor functioneren je organen, je spieren etc. Bij het ketogeen dieet probeer je in ketose te raken. Wat dat precies is zullen we in dit artikel niet behandelen, maar het komt er op neer dat je lichaam energie uit vet zal halen in plaats van koolhydraten.

Natuurlijk gebruikt je lichaam eerst het vet dat je binnenkrijgt op een dag, maar ook het opgeslagen vet. Dit is dus de reden van het gewichtsverlies bij keto. Om langdurig gewicht te verliezen moet je in ketose blijven, en daarom is het belangrijk dat je elke dag op je koolhydraatinname let. Een dag vol chips, brood, aardappelen en andere producten die veel koolhydraten bevatten kan er voor zorgen dat je niet meer in ketose bent, en dat het gewichtsverlies stopt. Je moet dan opnieuw in ketose raken, en dat kan een paar dagen duren.

Bij een standaard keto dieet bestaat je dagelijkse voedingsinname uit ongeveer 5% koolhydraten, 10 à 20% proteïnen en 75 à 85% vet. Dit komt er in de meeste gevallen op neer dat je niet meer dan 50 gram koolhydraten op een dag mag eten.

Maar let op, want je moet niet helemaal stoppen met het nuttigen van koolhydraten. Vooral je hersenen hebben suikers nodig. Koekjes en chocola zijn overbodig, maar fruit, bepaalde groenten of een keer een cracker eten, dat hoort ook bij keto.

Verschillende soorten keto

Vaak hoor je van anderen dat ze net niet hetzelfde keto dieet volgen als jij, maar hoe kan dat dan? Er zijn verschillende varianten op het ketogeen dieet, waardoor deze beter bij de lifestyle van iemand past, en bijvoorbeeld makkelijker vol te houden is. Zo is er een aangepast dieet waarbij je 20 à 30% koolhydraten eet, 30 à 40% proteïnen en 30 à 40% vet. Hoewel dit (tijdelijk) kan helpen bij het afvallen, is de kans klein dat je in langdurige ketose zal geraken. 

Dirty keto is ook best bekend. Hierbij eet men evenveel koolhydraten en vetten als bij het standaard ketogeen dieet, maar wordt er niet echt op de bron van de voedingswaarden gelet. Zo wordt er veel fastfood genuttigd en gefrituurde producten. Op een lange termijn is dit niet gezond.

Wat zijn de voordelen van het keto dieet?

Hoewel het keto dieet al erg oud is, zijn de meeste studies omtrent deze levensstijl redelijk recent. We ontdekken dus steeds meer voordelen, waardoor meer en meer mensen de keuze maken om keto te proberen.

Een aantal voordelen van het keto dieet:

 • Gewichtsverlies. Dit is één van de meest bekende voordelen, en veel mensen kiezen voor keto om deze reden. Hoeveel gewicht je precies verliest is heel erg afhankelijk van je lichaam, je startgewicht, hoeveel je beweegt, de ingrediënten die je kiest en dergelijke.
 • Meer energie. Je zou denken dat je juist erg moe wordt als je weinig koolhydraten nuttigt, en in het begin is dit vaak ook zo. Het is zeker even wennen wanneer je met keto begint. Maar na een tijdje merk je dat je geen dipjes meer hebt, en een heel constant energieniveau. Of het nu ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds is, je hebt altijd evenveel energie.
 • Minder acne. Veel tieners maar ook volwassenen hebben last van acne, ook wel puistjes genoemd. Er is helaas nog niet veel onderzoek gedaan naar het effect van keto op acne, maar er zijn aanwijzingen dat de gezondheid van de huid verbeterd tijdens het keto dieet.

Is het innemen van ketosupplementen nodig?

Dit is één van de meest gestelde vragen omtrent de keto lifestyle. Sommigen zijn ervan overtuigd dat keto niet mogelijk is zonder supplementen, anderen zeggen dat het wel helpt bij het bereiken van je doelstellingen, en er is natuurlijk ook een groep die liever niets extra’s inneemt. 

Aangezien er mensen zijn die keto doen zonder supplementen, en toch van alle voordelen genieten, waar onder gewichtsverlies, is het duidelijk dat het niet noodzakelijk is om supplementen in te nemen. Maar dat betekent niet dat het een slecht idee is. Veel supplementen helpen namelijk op hun eigen manier bij het afvallen of het volhouden van het keto dieet.

Er zijn bijvoorbeeld vitamine supplementen die erg fijn zijn als je moeite hebt met het variëren van je maaltijden, of als je niet erg veel honger hebt en niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Andere helpen je bij het afvallen, door de honger te verminderen of door de vetverbranding te ‘starten’. 

Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsproblemen hebt is het belangrijk dat je contact opneemt met je arts om over de voedingssupplementen te praten. Het kan zijn dat deze in jouw situatie niet gezond zijn, terwijl andere mensen er geen klachten van zullen krijgen.

KetoX24 Afslanksupplement

Hoewel er veel soorten supplementen zijn, hebben wij besloten dit product in ons artikel uit te lichten. Waarom? Omdat wij hier veel vragen van lezers over hebben ontvangen. Er schijnt dus veel animo te zijn voor een product dat je helpt bij het afvallen tijdens het ketogeen dieet. 

Wat is het KetoX24 Afslanksupplement?

De druppels uit dit flesje helpen je om je lichaam vet te laten gebruiken als brandstof, waardoor je dus sneller gewicht verliest. Natuurlijk is dit sowieso de bedoeling van keto, maar deze druppels kun je zien als extra ondersteuning. De ingrediënten, waar we zometeen verder op ingaan, verbeteren de vetstofwisseling van je lichaam. 

Wanneer je dit keto supplement bestelt ontvang je een gratis boekje vol recepten. Uiteraard zijn deze allemaal gezond en koolhydraatarm, en passen ze binnen het keto dieet. Voor degenen die net beginnen met de keto lifestyle, of die wel wat extra inspiratie en hulp kunnen gebruiken, is dit natuurlijk een groot voordeel. 

Het unieke van KetoX24 is dat je er ook gratis begeleiding bij krijgt. Ervaren consulenten staan je te woord via de chat, aan de telefoon of per e-mail. 

Hoe gebruik je KetoX24?

Een flesje van 50 ml bevat genoeg druppels voor 24 dagen. Het enige dat je hoeft te doen is het innemen van de druppels. Wel is het belangrijk dat je verder een gezonde keto (of andere koolhydraat arme) lifestyle volgt, omdat dit echt een ondersteuning is.

Werkt het Afslanksupplement?

De kruiden in deze druppels hebben bekende voordelen en kunnen je dus zeker helpen met het afvallen. Echter moet je niet vergeten dat iedereen anders is. Dat je buurvrouw in 24 dagen 5 kilo is afgevallen betekent niet dat jij hetzelfde resultaat zal boeken. Het is daarom uiterst belangrijk dat je goed op je eetgewoontes let, gebruik maakt van de gratis begeleiding, gevarieerd eet (dankzij de bijgeleverde gezonde recepten) en genoeg beweegt. 

Een voedingssupplement is nooit een vervanger. Zo val je niet af als je deze druppels inneemt terwijl je bij de frietboer van bakje vol koolhydraten smult. Balans in je eetgewoontes en je lifestyle is de sleutel tot succes.

Wat zijn de ingrediënten?

Deze druppels bevatten onder andere de volgende ingrediënten:

 • Ilex
 • Paraguariensis
 • Paulinia cupana Guarana
 • Rhamnus frangula
 • Vuilboom
 • Orthosiphon
 • Panax ginseng
 • Semen cola
 • Camellia sinensis
 • Groene thee
 • Fucus vesiculosus Kelp

Elk ingrediënt in dit product heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Zo wordt de stofwisseling versneld dankzij de Yerba maté, je lever krijgt hulp van de Camellia Sinensis bij het ontgiften, en je vochtbalans blijft beter onder controle dankzij de Orthosiphon. Daarbij zijn de ingrediënten zo samengesteld dat ze elkaars werking niet belemmeren, maar juist versterken.

Tip: Bekijk ook eens onze snelle keto recepten!

Hoeveel kost dit keto supplement?

Een flesje KetoX24 Afslanksupplement voor 24 dagen kost € 59. Vergeet niet dat je hierbij toegang hebt tot gratis begeleiding, en een leuk receptenboekje ontvangt vol inspiratie voor gezonde en koolhydraatarme maaltijden.

Conclusie: Het keto dieet volgen met of zonder supplementen?

Jij bent de enige die deze keuze kan maken. Doe veel research, probeer een keer een supplement, schrijf al je bevindingen op en kijk waar jij je het beste bij voelt. Om jouw doelen te bereiken moet je een levensstijl vinden die perfect bij je wensen past, omdat je anders snel terugvalt in je oude gewoontes. Veel succes!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This