Motivatie by Danique

door jul 17, 2018life of dani blog

Er wordt vaak aan mij gevraagd waar ik de motivatie vandaan haal om 4 keer per week te gaan sporten, en mijn voedingsschema te volgen. Als eerste heb ik een coach die mij begeleid met mijn voeding.

Ik ga om de 4 weken langs, en dan gaan we wegen, meten en alles door bespreken. Ik wil graag mijn vetpercentage omlaag krijgen. Daarnaast kun je mij 4 keer per week in de sportschool vinden, waarvan 5 keer een groepsles. Ik doe Bodypump, Bodyattack en CX work.

Door een groepsles te doen wordt je echt mee getrokken om door te gaan, waardoor je gewoon doorgaat ipv dat je misschien al zou stoppen. Ik doe er naast ook nog een keer krachttraining, dit vind ik ook heerlijk.

Ik ben zelf nu inmiddels 2 jaar bezig met mijn gezonde en fitte leefstijl, en het bevalt mij prima! Het is wel belangrijk dat je het echt leuk vind wat je doet. Vind je alleen trainen niet leuk?

Ga op zoek naar een sport maatje! Heb je niemand om mee te sporten? Kijk eens voor een groepsles, wie weet vind je het hartstikke leuk en dan ben je toch met meer personen aan het sporten.

Kwa voeding moet je vooral eten wat je lekker vind. Alles wat je teveel eet is natuurlijk niet goed voor je. Ik heb al eens eerder een blog geschreven met gezonde voedingsmiddelen, kijk daar eens naar!

Het is belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen, en als je wil afvallen niet te veel kcal en koolhydraten. Per persoon is het heel verschillend wat je nodig hebt, en natuurlijk wat je ‘verbruikt’.

Het ligt er aan hoeveel je sport en beweegt. Daarnaast is rust ook heel belangrijk. Ik zelf zorg er voor dat als ik in de avond heb gesport, dat ik die avond er na pas weer ga sporten. Vaak als je de volgende ochtend weer begint hebben je spieren niet genoeg rust gehad.

Ik wil jullie vooral meegeven, dat je moet doen waar jij gelukkig van wordt. Ga je liever hardlopen of skeeleren? Doe dat dan vooral! Dwing je zelf niet om iets te gaan doen, wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind.

Vind je het lastig om zelf er achter te komen wat je binnen moet krijgen kwa kcal etc. vraag dan iemand in jou sportschool of kijk even op Google. Zo vind je snel iemand bij jou in de buurt.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, en ik wens jullie nog een fijne dag!

Liefs, Danique 

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This