Hoe kom ik sneller aan mijn eiwitten?

door sep 2, 2018life of dani blog

Vandaag ga ik jullie aan de hand van wat tips vertellen hoe je sneller aan je eiwitten komt. Zoals de meeste van jullie misschien wel weten, zijn eiwitten erg belangrijk voor sporters.

Door eiwitten zullen je spieren sneller/makkelijker herstellen. Eiwitten zijn naast vetten en koolhydraten een van de drie macronutriënten, en zijn dus ontzettend belangrijk voor ons lichaam.

Je cellen, je spieren en je DNA zijn voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Mensen die ziek zijn of geen vlees eten moeten goed op hun eiwitinname letten. Vegetariërs kunnen hun eiwitten halen uit granen, peulvruchten en noten.

Dierlijke eiwitten zijn: vlees, zuivel, eieren en vis. De meest bekende is natuurlijk om veel kip te eten, maar ook een gekookt eitje of omelet kan goed aan jouw dagelijkse eiwitinname bijdragen.

Als je gaat ontbijten kun je bijvoorbeeld voor magere kwark kiezen of yoghurt. Hierbij kun je dan fruit toevoegen en eventueel wat noten. Als tussendoortje kun je makkelijk een rijstwafel nemen met hüttenkäse er op, of een plakje kipfilet.

Het ligt er natuurlijk aan wat je eet of wat voor dieet je volgt, maar uit brood kun je ook wel wat eiwitten halen. Het is niet veel, daarom moet je zeker letten op je eiwitinname.

Peulvruchten zoals doperwten, linzen en kikkererwten bevatten ook veel eiwitten.  

De meeste van jullie kennen ook wel eiwit shakes. Zelf neem ik elke dag een eiwit shake. Ik doe het door mijn ontbijt. Een eiwit shake toevoegen aan jou voeding is ideaal, omdat je op een juiste wijze meer eiwitten binnen krijgt.

Je hebt veel verschillende soorten smaken, voor iedereen een keus. Ik vind het vooral belangrijk dat er niet te veel calorieën in zitten, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Merken zoals: XXLnutrition, My Protein, Scitec Nutrition en Prozis vind ik zelf erg fijn.

Als je wat wil afvallen kun je het beste kiezen voor mager vlees. Hier zitten wel veel eiwitten in, maar niet zoveel calorieën als normaal vlees. Kies bijvoorbeeld voor rosbief, een biefstukje of tartaartje.

Zeker wanneer je veel vlees eet zal dit je op langer termijn heel wat calorieën schelen. Je kunt ook vis toevoegen aan jou voedingsschema. Vis is ontzettend gezond, maar hou er wel rekening mee dat het vrij vet is. Gelukkig heb je ook magere vissoorten zoals schelvis, koolvis en kabeljauw.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan dit artikel, en als er nog vragen zijn hoor ik het graag!

Hier koop ik mijn eiwitten!

Liefs Danique

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This